TPS oli erittäin tyly isäntä Ilvestä vastaan - Mikael Pyyhtiä viimeisteli voitossa kypärätempun

10.4.2022
TPS oli erittäin tyly isäntä Ilvestä vastaan - Mikael Pyyhtiä viimeisteli voitossa kypärätempun

TPS:n pelaajat juhlivat voittoa yhdessä kannattajiensa kanssa. (Kuva: Teemu Saarinen)

TPS oli sunnuntain ottelussa erittäin tyly isäntä Ilvestä vastaan loppulukemin 6-0. TPS:n ykkösketju näytti jälleen parastaan ja Mikael Pyyhtiä iski voitossa kypärätempun.

TPS-Ilves 6-0 (3-0, 1-0, 2-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS sai illan otteluun fantastisen alun, kun se siirtyi jo kahden maalin johtoon ajassa 7.35. Ilves tuli otteluun hyvällä ilmeellä, mutta TPS:n Jack Rodewald iski avausmaalin Ilveksen kiekonmenetyksen jälkeen ajassa 2.39. Avausmaalin jälkeen ensimmäinen erä oli täyttä TPS:n hallintaa ja kotijoukkue tuplasikin johtonsa noin viisi minuuttia myöhemmin Mikael Pyyhtiän maalilla läpiajosta. TPS voitti avauserässä maalia kohden suuntautuneet laukaukset peräti lukemin 12-2. Ilves ei saanut yhtään laukausta kohti Andrei Karejevia erän viimeisen 13 minuutin aikana.

Erän loppuun TPS siirtyi jo 3-0-johtoon Samuli Vainionpään maalilla vain 45 sekuntia ennen erätaukoa. Kolmen takaiskumaalin lisäksi Ilves sai ikäviä uutisia, kun puolustaja Jarkko Parikka joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen vuoksi. Entuudestaan Ilveksen kokoonpanosta olivat poissa Henrik Haapala, Leo Lööf ja Balázs Sebok.

Toiseen erään TPS ei löysännyt otettaan, vaan se pystyi pitämään aktiivisuudellaan ottelun hallinnassaan. Maaleja toinen erä tarjosi yhden ja siitä vastasi jälleen TPS. Maali syntyi erän lopussa joukkueen kuuman ykkösketjun johdolla. Neljännen maalin turkulaisille ohjasi maalin edestä Pyyhtiä kirjaten itselleen illan toisen osuman.

Ilves vaihtoi maalivahtiaan kolmanteen erään ja Vadim Zherenko teki ensiesiintymisensä tämän kevään playoffseissa. TPS oli tänään Turussa todella tyly isäntä, sillä se viimeisteli kolmannessa erässä loppulukemiksi peräti 6-0. Mikael Pyyhtiä viimeisteli kolmannessa erässä kypärätemppunsa ajassa 48.32. Pyyhtiän kolmeen maaliin ketjukavereista Markus Nurmi kirjasi tehopisteet 0+3 ja Juuso Pärssinen tehopisteet 0+2. Nurmi nousi kolmella tehopisteellä playoffsien pistepörssin kärkeen ohi Kim Strömbergin lukemalla 3+10=13. Pyyhtiä puolestaan johtaa playoffsien maalipörssiä viidellä maalilla.

Turkulaisten viimeisen osuman iski Eetu Liukas, joka viimeisteli maalin toisessa ottelussa peräkkäin. TPS oli tasakentällisin tänään täysin ylivoimainen ja se viimeistelikin jokaisen illan kuudesta maalistaan viidellä viittä vastaan. Kahden ottelun jälkeen maalit tasakentällisin ovat tässä otteluparissa TPS:n hyväksi lukemin 8-1. Andrei Karejev pelasi tänään playoffsien toisen nollapelinsä 20 torjunnalla.

Näiden semifinaalien kaksi ensimmäistä ottelua ovat päättyneet kotivoittoihin voittojen ollessa tasan 1-1. Ottelusarja jatkuu kolmannella ottelulla tiistaina Nokia Areenalla.


---
Julkaisija: Henri Niemelä