TPS hakee kotiottelussa revanssia Ilveksestä - Haapala on tänään poissa Ilveksen kokoonpanosta

10.4.2022
TPS hakee kotiottelussa revanssia Ilveksestä -  Haapala on tänään poissa Ilveksen kokoonpanosta

TPS:n ja Ilveksen taistelu finaalipaikasta jatkuu tänään Turussa. (Kuva: Anssi Takala)

Semifinaaleissa TPS ja Ilves pelaavat sunnuntaina toisen osaottelun Turussa. Ilves aloitti finaalipaikan metsästyksen eilen kotona 3-2-voitolla. Ilveksen playoffsien paras pistemies Henrik Haapala on tänään poissa joukkueen kokoonpanosta.

TPS-Ilves

>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS:n ja Ilveksen väliset semifinaalit jatkuvat tänään Turussa. Ottelusarja aloitettiin eilen Nokia Areenalta ja Ilves oli kyseisessä ottelussa parempi maalein 3-2.

Ilves avasi semifinaalit 3-2-voitolla kahden Eemeli Suomen tekemän ylivoimamaalin myötä. Ilves teki ottelun avausmaalin ja johti ottelua kolmeen otteeseen TPS:n noustua tasoihin kaksi kertaa. Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat hyvin tasaisia, mutta kolmannessa erässä TPS otti kamppailun otteeseensa. Ilves-maalivahti Marek Langhamer kuitenkin jatkoi vakuuttavia playoffsejaan 31 torjunnalla. TPS teki molemmat maalinsa tasakentällisin ja niistä vastasivat Eetu Liukas sekä Markus Nurmi. Nurmi on playoffsien pistepörssissä toisena tehopistein 3+7=10. Ilveksestä maalinteossa Suomen lisäksi onnistui Joonas Oden, jolle maali oli ensimmäinen tämän kevään playoffseissa. Kapteeni Suomen lisäksi kahteen tehopisteeseen ensimmäisessä kohtaamisessa ylsivät ottelun kesken jättänyt Henrik Haapala 0+2 ja loistavia playoffseja pelaava Simon Johansson 0+2.

TPS pelasi neljännesfinaaleissa HIFK:ta vastaan kotona neljä ottelua, joista se voitti kolme varsinaisella peliajalla yhteismaalein 7-2. Ainoa tappio kotona tuli ottelusarjan kolmannessa ottelussa, josta HIFK otti 4-3-voiton jatkoajan jälkeen. Edellisen kerran TPS on hävinnyt kotona varsinaisella peliajalla 11. maaliskuuta runkosarjassa Pelicansia vastaan. Ilves pelasi puolestaan omissa neljännesfinaaleissaan Kärppiä vastaan kolme vierasottelua, joista tuloksena oli yksi voitto ja kaksi tappiota. Tupsukorvien voitto ja toinen tappioista tuli jatkoajan jälkeen.

Eilen ottelun kesken jättänyt Henrik Haapala on tänään poissa Ilveksen kokoonpanosta. Haapalan tilalle kokoonpanoon nousee Tomi Iso-Mustajärvi, jolle ottelu on toinen kevään playoffseissa. Haapala on ollut Ilveksen tehokkain pelaaja playoffseissa tehopistein 2+4=6.


---
Julkaisija: Henri Niemelä