Mikko Juusola ja Mikko Salmio siirtyvät Sportiin - Kolme pelaajaa solmi lisäksi jatkosopimuksen tulevalle kaudelle

8.4.2022
Mikko Juusola ja Mikko Salmio siirtyvät Sportiin - Kolme pelaajaa solmi lisäksi jatkosopimuksen tulevalle kaudelle

Sport on aloittanut joukkueen rakentamisen tulevaa kautta silmällä pitäen. Muun muassa ruotsalaishyökkääjä Henrik Eriksson jatkaa kotkapaidassa myös kaudella 2022-23. (Kuva: Pasi Suokko)

Mikko Juusola ja Mikko Salmio siirtyvät ensi kaudeksi Vaasan Sportiin. Lisäksi Henrik Eriksson, Lari Heikkinen ja Bine Mašič jatkavat kotkapaidassa kaudella 2022-23.

Vaasan Sport julkaisi perjantaina kaksi uutta pelaajasopimusta kaudeksi 2022-23. Mikko Juusola saapuu seuraan SaiPasta ja Mikko Salmio JYPistä.

Hyökkääjä Mikko Juusola pelasi kuluvalla kaudella SaiPassa 46 ottelua tehopistein 11+8=19. 24-vuotiaalle hyökkääjälle kuluva kausi oli ensimmäinen kokonainen Liigassa. Juusola teki Liiga-debyyttinsä KalPassa kaudella 2017-18, mutta otteluita oli ennen tätä kautta tullut pääsarjassa harvakseltaan. Yhteensä neljän kauden aikana hyökkääjä on pelannut Liigassa 61 ottelua tehopistein 13+9=22. Mestiksestä Juusolalla on kokemusta 103 runkosarjaottelun edestä. Juusolan sopimus on kaksivuotinen ja kestää kevääseen 2024 saakka.

Hyökkääjä Mikko Salmio on puolestaan saapujana huomattavasti kokeneempi pelaaja. 30-vuotias taistelija on pelannut Liigassa kymmenen kauden aikana 468 runkosarjaottelua ja 39 playoffs-ottelua. Kuluvalla kaudella Salmio kuului JYPin kapteenistoon ja teki 53 otteluun tehopisteet 2+3=5. JYPin lisäksi Salmio on edustanut urallaan Porin Ässiä kolmen kauden ajan. SM-pronssia hyökkääjä on voittanut JYPissä kolme kertaa keväällä 2013, 2015 ja 2017. Salmio tuo Sportin hyökkäykseen kokoa ja kokemusta. Hyökkääjän erikoisosaamista on alivoimapelaaminen. Salmion sopimus seuran kanssa on yksivuotinen.


Sport kiinnitti kolme ennestään tuttua pelaajaa jatkosopimuksella

Ruotsalaishyökkääjä Henrik Eriksson jatkaa Sportissa yksivuotisella jatkosopimuksella. Sport käytti sopimuksessa olevan ensi kautta koskevan option. Eriksson saapui täksi kaudeksi Vaasaan SHL-seura Djurgårdenista. 451 SHL-ottelun jälkeen Liigassa hyökkääjä iski 59 otteluun tehopisteet 14+9=23 ollen joukkueensa paras maalintekijä. Tehopisteidensä lisäksi Eriksson on esimerkillinen joukkuepelaaja ja taistelija kentällä.

Nuoret pelaajat Lari Heikkinen ja Bine Mašič ovat solmineet Sportin kanssa 1+1-vuotiset jatkosopimukset. 21-vuotias Heikkinen on Kärppien kasvatti, joka siirtyi kaudeksi 2018-19 Sportin organisaatioon. Liiga-debyyttinsä hyökkääjä teki kaudella 2019-20, mutta kuluva kausi oli hänelle vasta ensimmäinen kokonainen pääsarjatasolla. Tällä kaudella Heikkinen saalisti 39 otteluun kaksi syöttöpistettä. Vasta 19-vuotias slovenialaispuolustaja Bine Mašič teki debyyttinsä Liigassa tänä keväänä esiintyen yhteensä 11 runkosarjaottelussa. Suurimman osan kaudesta Mašič pelasi Sportin alle 20-vuotiaiden joukkueessa tehden 28 otteluun komeat tehopisteet 9+19=28. Hyvän liikkeen omaava puolustaja ihastutti ensimmäisissä otteluissa ja hyvät otteet johtivat myös sopimukseen Sportin edustusjoukkueen kanssa.


---
Julkaisija: Henri Niemelä