Neljännesfinaalit huipentuvat tänään kolmeen hienoon otteluun - Kaikissa otteluissa ratkeaa jatkoonmenijä semifinaaleihin

6.4.2022
Neljännesfinaalit huipentuvat tänään kolmeen hienoon otteluun - Kaikissa otteluissa ratkeaa jatkoonmenijä semifinaaleihin

Ilves ja Kärpät ratkaisevat semifinaalipaikan tänään seitsemännessä ottelussa. (Kuva: Jussi Määttä)

Keskiviikkona neljännesfinaaleissa pelataan mieletön kolmen ottelun ilta, sillä kaikissa otteluissa ratkaistaan jatkoonmenijä tuleviin semifinaaleihin. Kotiedun kyseisiin otteluihin saavat Ilves, Jukurit ja TPS.

Ilves-Kärpät

>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilveksen ja Kärppien draamaattinen ottelusarja ratkeaa tänään Nokia Areenalla. Kuudennesta ottelusta Kärpät raapi kotonaan 2-1-voiton kahdella ylivoimamaalilla.

Ottelusarjaa Ilveksen ja Kärppien välillä tullaan muistelemaan vielä pitkään tämän kevään jälkeen. Suurin syy tähän on poikkeuksellisen tasaiset ottelut sekä maanantain siirretty kamppailu jään pettämisen takia. Kärppien eilinen 2-1-voitto tarkoitti sitä, että ottelusarjan kaikki viisi edellistä kohtaamista ovat päättyneet vain yhden maalin erotuksella. Jatkoajalta ratkaisua tässä ottelusarjassa ollaan haettu yhteensä kolme kertaa. Joukkueet matkaavat keskiviikoksi Tampereelle. Joukkueet ovat toistaiseksi pelanneet Nokia Areenalla kolme ottelua, joista voitot ovat menneet Ilvekselle lukemin 2-1. Ilves on voittanut ottelunsa varsinaisella peliajalla, kun taas Kärpät otti vierasvoittonsa Juhamatti Aaltosen jatkoaikamaalilla.

Tasakentällisin Ilves on ollut ottelusarjassa edellä, mutta Kärpät on kuronut eron umpeen erikoistilanteissa. Kärpät on tehnyt kaikki kuusi edellistä maaliaan erikoistilanteista ja joukkueen ylivoima on playoffseissa kaikista joukkueista toiseksi paras 33,33%. Edellisen maalin Kärpät on tehnyt tasakentällisin kolmannen ottelun ensimmäisessä erässä. Ilves on puolestaan pelannut neljä ottelua peräkkäin ilman ylivoimamaalia onnistumisprosentin ylivoimalla ollessa 13,33%.

Ottelusarjan tehokkain pelaaja on ollut Kärppien puolustaja Ludwig Byström viidellä syöttöpisteellä. Ilveksen paras pistemies on ollut hyökkääjä Joona Ikonen tehopistein 2+2. Ottelusarjasta tasaisen ja vähämaalisen ovat omilla esityksillään tehneet maalivahdit Marek Langhamer sekä Joel Blomqvist. Langhamer on päästänyt Ilveksen maalilla kuuteen otteluun yhteensä yhdeksän maalia torjuntaprosentilla 94,08%. Blomqvist on noussut playoffsien aikana oululaisten vastuunkantajaksi ja nuorukainen on päästänyt kuuteen otteluunsa ainoastaan kuusi maalia torjuntaprosentilla 94,78%.


Jukurit-KooKoo

>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurien ja KooKoon välinen ottelusarja ratkaistaan tänään Mikkelissä. Kuudennesta ottelusta Jukurit otti niukan 2-1-voiton maalivahti Karolus Kaarlehdon upeiden otteiden myötä.

Jukurit hävisi ottelusarjan viidennen ottelun kotonaan KooKoolle lukemin 1-5. Päävalmentaja Olli Jokinen sätti oman joukkueensa esitystä kovasti tappion jälkeen ja kuudenteen otteluun hän teki kovan ratkaisun vaihtamalla aloittavan maalivahdin Oskari Salmisesta Karolus Kaarlehtoon. Jokisen riskivalinta paineen alla osui täydellisesti, sillä Kaarlehto torjui kuudennessa ottelussa joukkueelleen voiton 33 torjunnalla. Kaarlehdolle eilinen ottelu oli uran ensimmäisen Liigan playoffseissa ja se päättyi onnellisesti juhlittuna sankarina. Joukkueet ovat pelanneet Mikkelissä Ikioma Areenalla toistaiseksi kolme ottelua, joista KooKoo on ottanut kaksi vierasvoittoa yhteismaalein 8-3. Jukurit on tehnyt jokaisessa kotiottelussaan toistaiseksi ainoastaan yhden maalin.

Ottelusarjassa silmiinpistävää on ollut Jukurien peliesitysten heittelehtiminen. Ottelusarja alkoi KooKoon kahdella voitolla ennen mikkeliläisten nousua tasoihin tilanteeseen 2-2. Joukkueen pohjanoteeraus oli viidennen ottelun 1-5-tappio, josta Jukurit kuitenkin kykeni palaamaan voittokantaan kiinni. KooKoolle keskiviikon ottelu on playoffseissa jo kahdeksas 14 päivään. Riittääkö joukkueella vielä virtaa yhden voiton raapimiseen?

KooKoo on ollut ottelusarjassa Jukureita parempi erikoistilanteissa. Kouvolalaisten ylivoima on kolmella maalilla 25%, kun taas Jukurien ylivoima on kahdella maalilla 13,33%. Jukurit on pelannut ennen keskiviikkoa kolme ottelua peräkkäin ilman tehtyä ylivoimamaalia.

KooKoo-hyökkääjä Kim Strömberg on playoffsien pistepörssissä toisena tehopistein 0+8. Jukurien paras pistemies on ollut tähtihyökkääjä Petrus Palmu tehopistein 2+3. KooKoon menestyksen suurin syyllinen on playoffseissa ollut maalivahti Nick Malik. Malik on ottanut kahdeksaan pelaamaansa otteluun yhteensä 199 torjuntaa torjuntaprosentilla 95,22%. Molemmat kyseisistä tilastoista ovat Liigan kärkeä playoffseissa.


TPS-HIFK

>> Kokoonpanot
>> Liput

TPS:n ja HIFK:n tunnepitoinen ottelusarja ratkeaa tänään Turussa. HIFK venytti sarjan seitsemänteen otteluun tiistaina 3-2-kotivoitolla. Puolustaja Yohann Auvitu teki ottelussa helsinkiläisten voittomaalin ajassa 58.56.

TPS:n ja HIFK:n välinen ottelusarja on tarjonnut viihdettä koko rahalla. Joukkeiden väliset ottelut ovat olleet hyvin tapahtumarikkaita ja tunnetta kaukalossa on ollut illasta toiseen. Kuudessa ottelussa joukkueet ovat tehneet yhteensä 36 maalia, mikä tekee kuusi maalia per ottelu. Maalien suhteen pohjat vedettiin neljännessä ottelussa, jolloin Helsingin illassa tehtiin yhteensä 12 maalia TPS:n 7-5-voitossa. Ottelusarjassa kotietu on ollut valttia, sillä kuudesta ottelusta neljä on päättynyt kotivoittoon. Molemmat joukkueet ovat toistaiseksi kyenneet ottamaan yhden vierasvoiton. Turussa ollaan pelannut ennen iltaa kolme ottelua ja TPS on voittanut näistä kaksi varsinaisella peliajalla. HIFK:n vierasvoitto tuli kolmannessa ottelussa Jere Innalan jatkoaikamaalilla.

Erikoistilanteissa joukkueet ovat olleet yhtä vahvoja. Molemmat joukkueet ovat päässeet ylivoimalle toistaiseksi 15 kertaa. Toki TPS:llä on ylivoima-aikaa yli viisi minuuttia enemmän. Molemmat joukkueet ovat tehneet playoffseissa kolme ylivoimamaalia ylivoiman onnistumisprosentin ollessa 20%.

Ottelusarjan ja playoffsien tehokkain pelaaja on ollut Jere Innala. Innala oli sivussa viidennestä ottelusta, mutta palasi takaisin kokoonpanoon tiistaina kuudenteen otteluun. Innala on tehnyt viiteen otteluun komeat tehopisteet 3+5. TPS:n Markus Nurmi on playoffsien pistepörssissä kolmantena tehopistein 1+6. Maalivahdeista Andrei Karejev ja Niilo Halonen ovat aloittaneet jokaisen ottelun. Toistaiseksi pidemmän korren tästä kaksikosta on vienyt TPS:n Karejev. Karejev on päästänyt kuuteen otteluun 17 maalia torjuntaprosentilla 90,40%. Niilo Halonen on puolestaan päästänyt pelaamiinsa otteluihin yhteensä 16 maalia torjuntaprosentilla 87,79%.


---
Julkaisija: Henri Niemelä