Ilves on voiton päässä semifinaaleista - Päättyykö Kärppien kausi tänään kotiyleisön edessä?

4.4.2022
Ilves on voiton päässä semifinaaleista - Päättyykö Kärppien kausi tänään kotiyleisön edessä?

Ilves hakee tänään vierasottelussa ottelusarjan ratkaisevaa neljättä voittoa. (Kuva: Timo Koistinen)

Maanantai-illan ainoassa ottelussa pelataan isoista panoksista Kärppien ja Ilveksen kesken. Ilves voi päättää oululaisten kauden neljännellä semifinaaleihin oikeuttavalla voitolla.

Kärpät-Ilves

>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilveksellä on tänään mahdollisuus voitolla varmistaa pääsy semifinaaleihin. Ilves otti kolmannen kiinnityksen jatkopaikkaan lauantaina tiukalla 1-0-voitolla ja johtaa täten sarjaa voitoin 3-2.

Äärimmäisen tasainen ottelusarja alkoi Ilveksen hallinnalla ja tupsukorvat voittivatkin kaksi ensimmäistä kohtaamista yhteismaalein 7-2. Kärpät paransi omaa pelaamistaan huimasti kolmanteen ja neljänteen otteluun, mikä toi joukkueelle kaksi peräkkäistä voittoa jatkoajan jälkeen. Lauantaina sarja jatkui tilanteesta 2-2 Nokia Areenalla.

Ilves pystyi viidennessä ottelussa parantamaan hyökkäyspelaamistaan ja joukkue hallitsi ottelua kahta aiempaa kohtaamista selvemmin. Ilves haki avausmaalia vimmatusti pitkin iltaa, mutta maalinteko oli jälleen ottelusarjalle ominaisesti vaikeaa. Petri Kontiola ja Henrik Haapala palasivat lauantaina Ilveksen kokoonpanoon loukkantumisten jälkeen ja he pelasivat mainiosti uudistuneessa ykkösketjussa Joona Ikosen kanssa. Illan ainoan maalin iski lopulta ajassa 49.47 Joona Ikonen pitkän hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi. Maalin jälkeen ottelun painopiste kääntyi Kärpille ja Ilves aloitti kovan puolustustaistelun maalivahti Marek Langhamerin johdolla. Langhamer on pelannut playoffseissa Ilveksen jokaisen ottelun loistavalla torjuntaprosentilla 94,21%. Lauantain 1-0-voitossa Ilves puolusti loppuun asti erittäin jämäkästi ja tshekkiläinen maalivahti pelasi lopulta nollapelin 22 torjunnalla.

Ottelusarjassa marginaalit ovat olleet erittäin pieniä, sillä kaikki neljä edellistä kohtaamista ovat päättyneet yhden maalin erolla. Viidestä ottelusta peräti kolme on ratkennut vasta jatkoajalla maalintekijöinä Henrik Haapala, Juhamatti Aaltonen ja Troy Bourke. Oulussa joukkueet ovat pelanneet kaksi ottelua, joista molemmat ovat ratkenneet vasta jatkoajalla. Voitot näistä kamppailuista ovat tasan 1-1.

Ottelusarjan tehokkain pelaaja on ollut Kärppien ruotsalaispuolustaja Ludwig Byström tehopistein 0+4. Ilveksen hyökkäyksestä kolmeen tehopisteeseen ovat yltäneet Nicholas Baptiste 3+0, Joona Ikonen 2+1, Matias Mäntykivi 2+1 sekä Henrik Haapala 1+2. Illan kamppailusta saadaan jälleen kahden loistavan maalivahdin välinen otatus, sillä vasta 20-vuotias Joel Blomqvist on pelannut häkellyttävät playoffsit Kärppien maalilla. Nuorukaisen torjuntaprosentti on kolmeen aloitettuun otteluun ja yhteensä viiteen otteluun pelattuun vakuuttava 95,00%.

Kärpät on ollut joukkueista parempi erikoistilanteissa. Oululaisilla oli runkosarjassa sarjan paras ylivoima ja playoffseissa joukkueella on ollut toiseksi paras ylivoima onnistumisprosentilla 30%. Ilves on puolestaan pelannut kolme ottelua peräkkäin ilman ylivoimamaalia onnistumisprosentilla 15,38%. Ylivoimaprosenttien perusteella Kärppien alivoima on 84,62% ja Ilveksen 70%. Tupsukorvien alivoima on ollut toistaiseksi kaikista joukkueista playoffsien heikointa.

Kärpät tekee illan kokoonpanoon kolme muutosta sitten edellisen ottelun. Ville Koivunen, Tuukka Tieksola ja Jesse Koskenkorva palaavat oululaisten kokoonpanoon. Heille tilaa tekevät Antti Kalapudas, Ville Heikkala sekä Julius Hermonen.


---
Julkaisija: Henri Niemelä