Neljännesfinaaleissa pelaavat tänään kaikki joukkueet - Jukurit, TPS ja Lukko hakevat sarjaa tasoittavaa voittoa

2.4.2022
Neljännesfinaaleissa pelaavat tänään kaikki joukkueet - Jukurit, TPS ja Lukko hakevat sarjaa tasoittavaa voittoa

Petrus Palmun toi Jukureille seurahistorian ensimmäisen playoffs-voiton Liigassa torstaina. (Kuva: Mikko Kankainen)

Neljännesfinaaleissa pelataan lauantaina upea neljän ottelun kattaus. Ilves ja Kärpät pelaavat vastakkain jo viidettä kertaa, kun taas Jukurit, TPS ja Lukko hakevat sarjaa tasoittavaa voittoa.

HIFK-TPS

>> Kokoonpanot

HIFK ryöväsi ottelusarjan kotiedun itselleen torstaina ja illan otteluun lähdetään helsinkiläisten johtaessa voitoin 2-1. Marginaalit ovat sarjassa olleet erittäin pienet, sillä kahdessa edellisessä ottelussa ratkaisua ollaan haettu aina jatkoajalta asti. Toisessa ottelussa voiton ratkaisi jatkoajalla Miro Karjalainen ja kolmannessa Jere Innala.

Ottelusarjan avausottelun TPS voitti maalein 2-0, mutta kahdessa edellisessä kohtaamisessa molemmat joukkueet ovat päässeet kunnolla maalinmakuun. Kahdessa edellisessä kohtaamisessa ratkaisua ollaan lähdetty hakemaan varsinaisen peliajan jälkeen jatkoajalta samasta tilanteesta 3-3. Jere Innala iski torstaina voitossa tehopisteet 2+1 ja hän on tämän sarjan tehokkain pelaaja tehopistein 2+3. Innala on playoffsien pistepörssissä toisena ja toinen HIFK-hyökkääjä Reid Gardiner on kolmantena tehopistein 1+3. TPS:n tehokkain pelaaja on ollut puolustaja Elmeri Eronen tehopistein 2+1. Kolmannessa ottelussa Eronen toi TPS:n kahdella maalilla tasoihin 1-3-tappioasemasta.

Runkosarja mukaan lukien HIFK on pelannut kotonaan kymmenen ottelua peräkkäin ilman tappiota varsinaisella peliajalla. TPS on puolestaan pelannut yhdeksän peräkkäistä vierasottelua ilman tappiota varsinaisella peliajalla. Katkeaako jompi kumpi näistä putkista vai haetaanko ratkaisua jälleen jatkoajalta?


Ilves-
Kärpät

>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilveksen ja Kärppien välillä pelataan tänään jo viides ottelu. Eilen Kärpät nousi kahden maalin takaa-ajoasemasta aina voittoon saakka jatkoajalla tasoittaen sarjan tasoihin tilanteeseen 2-2. Sarjasta ei draamaa ole puuttunut, sillä kaikki kolme edellistä ottelua näiden joukkueiden välillä ollaan ratkaistu jatkoajalla. Jokainen jatkoaikamaaleista on tullut lisäksi ylivoimalla. Jatkoajalla maalin ovat tässä sarjassa tehneet Henrik Haapala, Juhamatti Aaltonen ja Troy Bourke.

Ilves voitti ottelusarjan kaksi ensimmäistä ottelua yhteismaalein 7-2, mutta Kärpät on noussut sarjassa tasoihin kahdella peräkkäisellä voitolla. Ottelusarjan tehokkain pelaaja on toistaiseksi ollut Kärppien puolustaja Ludwig Byström tehopistein 0+4. Ilveksen paras pistemies on ollut Nicholas Baptiste tehopistein 3+0. Baptiste on tehnyt maalinsa sarjan kahdessa ottelussa. Kärppien ylivoima oli eilen 100% kahdella onnistumisella ja joukkueen ylivoima on playoffseissa kaikista joukkueista paras onnistumisprosentilla 37,50%. Oululaiset ovat tehneet sarjan kaikki kolme edellistä maaliaan ylivoimalla. Perjantain kohtaamisessa huomionarvoista oli se, että Kärpät voitti ottelun aloitukset prosentuaalisesti 66-34.

Ilves-kannattajat saavat illan otteluun iloisia uutisia, sillä sekä Petri Kontiola että Henrik Haapala ovat tänään mukana kokoonpanossa. Kärppien maalilla aloittaa Joel Blomqvist. Oululaiset tekevät voittavaan kokoonpanoonsa peräti kolme muutosta, sillä Ville Koivunen, Tuukka Tieksola ja Jesse Koskenkorva tekevät tänään tilaa Ville Heikkalalle, Julius Hermoselle ja Antti Kalaputaalle.

Runkosarja mukaan lukien Ilves on pelannut kotona kuusi edellistä otteluaan ilman tappiota varsinaisella peliajalla. Nähdäänkö tänään jälleen jatkoaika näiden joukkueiden kesken?


KooKoo-Jukurit

>> Kokoonpanot
>> Liput

Jukurit otti torstaina seurahistoriansa ensimmäisen playoffs-voittonsa Liigassa kaventaen sarjan voitot KooKoon hyväksi lukemiin 2-1. Tässä otteluparissa jatkoaikaa ei olla vielä tarvittu, mutta ottelut ovat olleet hyvin tasaisia. KooKoo otti ennakkosuosikki Jukureita vastaan kahteen ensimmäiseen otteluun kaksi voittoa yhteismaalein 6-3. Jukurit otti ensimmäisen voittonsa edellisessä ottelussa niukasti maalein 1-0.

Jukurit on onnistunut tekemään ottelusarjan kolmeen otteluun ainoastaan neljä maalia. Edellisessä kohtaamisessa Jukurit laukoi maalia kohden yhteensä 38 kertaa KooKoon 16:sta vastaan. KooKoo-maalivahti Nick Malik on ollut toistaiseksi playoffsien paras pelaaja. Malik on kevään kuuteen playoffs-otteluun ottanut peräti 149 torjuntaa torjuntaprosentilla 94,90%. Ottelusarjasta on muodotumassa kuumien maalivahtien taistelu, sillä Jukurien Oskari Salminen kykeni torjumaan nollapelin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. KooKoo on tehnyt sarjassa yhteensä kuusia maalia, mutta ne ovat jakautuneet hyvin epätasaisesti. Kaikki joukkueen kuusi maalia ovat nimittäin tulleet kolmessa erässä yhdeksästä mahdollisesta. KooKoo-hyökkääjä Samuli Ratinen johtaa playoffsien pistepörssiä tehopistein 3+2. Jukureita vastaan Ratinen on tehnyt yhden maalin. Jukurien parhaat pistemiehet ovat olleet tehopistein 1+2 Linus Nässen sekä Petrus Palmu.

KooKoon kokoonpanoon tulee illan otteluun iso muutos, sillä Nick Malik on kokonaan poissa kouvolalaisten riveistä. Oskari Setänen aloittaa tänään joukkueen maalilla kevään ensimmäisen playoffs-ottelunsa. Peetro Seppälä tekee puolestaan paluun KooKoon puolustukseen.


Lukko-Tappara

>> Kokoonpanot
>> Liput

Lukon ja Tapparan välinen ottelusarja jatkuu tänään tamperelaisten johtaessa voitoin 2-1. Ottelusarjan kaikki kolme ottelua ovat toistaiseksi päättyneet kotivoittoihin. Tappara on voittanut omat kotiottelunsa yhteismaalein 8-4 ja Lukko voitti sarjan toisen ottelun kotonaan maalein 2-1.

Lukko on voittanut playoffseissa molemmat kotiottelunsa. Ensimmäisellä kierroksella joukkue kaatoi HPK:n maalein 3-0 ja Tappara kaatui neljännesfinaalien ensimmäisessä kotiottelussa niukasti kovan puolustustaistelun jälkeen. Tappara on ollut joukkueista selvästi parempi erikoistilanteissa. Tappara on ollut playoffsien toiseksi paras joukkue ylivoimalla kahdella ylivoimamaalilla onnistumisprosentilla 28,57%. Lukko on puolestaan pelannut playoffsit kokonaan ilman ylivoimamaalia ja runkosarja mukaan lukien raumalaiset ovat pelanneet peräti 11 ottelua peräkkäin ilman tehtyä ylivoimamaalia. Lukko-hyökkääjä Harri Kainulainen on playoffsien pistepörssissä kolmantena tehopistein 1+3. Tapparaa vastaan Kainulainen on tehnyt tehopisteet 0+2. Tapparan paras pistemies playoffseissa on ollut Veli-Matti Savinainen tehopistein 2+1. Savinainen teki molemmat maalinsa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa torstaina.

Runkosarja mukaan lukien Lukko on pelannut viisi kotiottelua peräkkäin ilman tappiota varsinaisella peliajalla.


---
Julkaisija: Henri Niemelä