HIFK ja TPS viettivät huimaa 12 maalin iltaa - Ilves ja Tappara ottivat kolmannen kiinnityksen kohti semifinaaleja

2.4.2022
HIFK ja TPS viettivät huimaa 12 maalin iltaa - Ilves ja Tappara ottivat kolmannen kiinnityksen kohti semifinaaleja

TPS pääsi juhlimaan Helsingin illassa tänään seitsemää maalia. (Kuva: Tiia Mahkonen)

Lauantai-illan kierros ei taatusti jättänyt ketään kylmäksi. Otteluista kaksi ratkesi vasta jatkoajalla ja Helsingissä maaleja mätettiin peräti 12. Tamperelaisjoukkueet ottivat voitoilla kolmannen kiinnityksen kohti semifinaaleja.

HIFK-TPS 5-7 (0-4, 2-1, 3-2)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS sai illan otteluun huumaavan alun, sillä se siirtyi jo 4-0-johtoon ajassa 12.32. TPS aloitti maalinteon heti ensimmäisessä vaihdossa 14 sekunnin jälkeen ja erän neljäs maali nähtiin noin 12 minuuttia myöhemmin. TPS:n kaikki avauserän maalit syntyivät HIFK:n maalin edustalta ja kotijoukkue oli neljännen maalin jälkeen pakotettu vaihtamaan maalivahtia. Juuso Pärssisen johtama TPS:n ykkösketju teki ensimmäisen erän maaleihin yhteensä seitsemän tehopistettä. Kovimmat tehopisteet keräsi Mikael Pyyhtiä 1+2.

Helsingissä toinen erä tarjosi kolme maalia lisää. Ajassa 33.11 TPS ehti siirtyä jo 5-0-johtoon Tyler Steenbergenin maalilla. Maalin myötä hyökkääjä nosti omat tehopisteensä playoffseissa muotoon 3+2. HIFK käynnisteli omaa takaa-ajoaan vain 38 sekuntia myöhemmin Reid Gardinerin maalilla. TPS lähti lopulta toiselle erätauolle kolmen maalin johtoasemassa, sillä Roni Hirvonen iski HIFK:n toisen maalin ajassa 35.26.

Käsittämätön kamppailu tarjosi lopulta yhteensä 12 maalia, sillä kolmannessa erässä HIFK viritteli tosissaan takaa-ajoaan kotiyleisön edessä. HIFK nousi erän alussa kahden maalin päähän ennen TPS:n 6-3-maalia ajassa 47.59. Tämän luultiin tappaneen helsinkiläisten takaa-ajon, mutta mitä vielä. HIFK järjesti ottelusta järjettömän trillerin nousemalla vain yhden maalin päähän ilman maalivahtia ajassa 58.28. HIFK:n nousu viiden maalin takaa jäi lopulta yhden maalin vajaaksi Eemil Viron naulatessa TPS:n voittolukemat 7-5 tyhjään maaliin. TPS passivoitui isossa johtoasemassaan pahasti, mutta onnstui lopulta pitämään HIFK:n takanaan loppuun asti. Maali-iloittelussa peräti kahdeksan pelaajaa keräsi vähintään kaksi tehopistettä. Illan paras pistemies oli TPS:n Markus Nurmi tehopistein 1+3. HIFK:n Jere Innala nousi playoffsien pistepörssin kärkeen tehopistein 1+1. Neljän ottelun jälkeen hyökkääjällä on kasassa tehopisteet 3+4.

TPS otti toisen kiinnityksensä kohti semifinaaleja ja tämä ottelusarja jatkuu tasatilanteesta heti huomenna Turussa.


Ilves-
Kärpät 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilveksen hienoisessa hallinnassa edenneessä avauserässä Kärpät sai toimitettua kiekon kerran maaliin, mutta se hylättiin korkean mailan vuoksi. Ilves vankisti toiseen erään omaa hallintaansa, mutta Kärppien maalilla aloittanut Joel Blomqvist pelasi jälleen upean ottelun pysäyttäen jokaisen kotijoukkueen yrityksistä. Kovimpaan paikkaan Blomqvist joutui ajassa 24.26, kun Ilves-kapteeni Eemeli Suomi pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta kuitenkin ilman tulosta. Kahden erän jälkeen ottelu pysyi sinnikkäästi maalittomassa tasatilanteessa.

Ilves ratkaisi illan ottelun kolmannen erän alussa. Ilves oli tänään hyökkäyspelaamisessa aikaisempia kohtaamisia parempi ja kolmannen erän alussa kotijoukkue löi kovan paineen Kärppien puolustusalueelle. Paine tuotti sinnikkään yrittämisen jälkeen tulosta ajassa 49.47. Maalista vastasi Ilveksen uudistettu ykkösketju ja sen juhlittu sankari Joona Ikonen. Maalin jälkeen alkoi Ilveksen tiukka puolustustaistelu voitosta maalivahti Marek Langhamerin johdolla. Tällä kertaa Kärpät ei pystynyt nousemaan tappioasemasta tasoihin, vaan Ilves puolusti johtoaan tiiviisti ja uhrautuvasti loppuun asti. Ilveksen tiukassa 1-0-voitossa Langhamer otti upean nollapelin 22 torjunnalla.

Voitto oli Ilvekselle tässä ottelusarjassa kolmas ja tupsukorvat pääsevät hakemaan semifinaalipaikkaa maanantaina Oulussa sarjan kuudennessa ottelussa.


KooKoo-Jukurit
2-3 JA (0-1, 1-1, 1-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit vastasi illan avausmaalista ajassa 4.25. Maalin iski Jarkko Immosen aloitusvoiton jälkeen Simon Stransky. KooKoolle siunaantui loistava tilaisuus tasoitukseen aivan erän lopussa, kun Radek Koblizek pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta. Koblizek ei saanut yrityksestään maalia tehtyä, joten Jukurien maalilla Oskari Salminen piti maalinsa puhtaana jo neljännen erän peräkkäin.

KooKoo saapui toiseen erään uudella ryminällä ja pitkän yrittämisen jälkeen joukkue sai illan avausmaalin tehtyä ajassa 32.54. Maalista vastasi Ville Meskanen, jolle maali oli toinen tämän kevään playoffseissa. Erän loppuun saatiin vielä kunnolla draamaa, sillä Jukurit nousi toistamiseen johtoon vain kaksi sekuntia ennen summerin soittoa. Maalin ohjasi maalin edustalta Petrus Palmu, jolle maali oli toinen toisessa peräkkäisessä ottelussa.

Ottelun kolmas erä oli KooKoon ja kotijoukkue lähti taistelemaan kaivattua tasoitusmaalia itselleen. Jukurit selvisi johtoasemassa ottelun loppuhetkille saakka, kunnes Teemu Engberg onnistui maalinteossa väkevän yksilösuorituksen päätteeksi ajassa 56.56. Tilanteesta 2-2 lauantai-illan ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta ensimmäistä kertaa tässä ottelusarjassa.

KooKoo jatkoi jatkoajalla siitä, mihin se varsinaisella peliajalla jäi hallitsemalla selkeästi jatkoajan ensimmäisiä minuutteja. Paineen keskeltä Jukurit löi kuitenkin illan ratkaisun jatkoajan ensimmäisestä laukauksestaan maalintekijänä kokenut Pekka Jormakka. KooKoo paransi tänään pelaamistaan selkeästi kolmannesta ottelusta, mutta Jukurit otti lopulta arvokkaan voiton jatkoajan jälkeen maalein 3-2. Jormakka oli illan paras pistemies tehopistein 1+1.

Jukurit nousi toisella peräkkäisellä voitollaan ottelusarjassa tasoihin tilanteeseen 2-2. Huima ottelusarja näiden joukkueiden välillä jatkuu heti huomenna Mikkelissä.


Lukko-Tappara
2-3 JA (0-0, 0-0, 2-2, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Raumalla kaksi ensimmäistä erää olivat maalittomia. Ottelun aloitti paremmin kotiyleisönsä edessä Lukko, mutta joukkueen isku avauserään ei tuottanut maalia. Toisessa erässä hallinta kääntyi hiljalleen Tapparalle, mutta tolppaa lähemmäs tamperelaiset eivät päässeet. Ajassa 31.09 Kristian Tanus pääsi yrittämään avausmaalia rangaistuslaukauksesta, mutta Lukko-maalivahti Artem Zagidulin piti vielä maalinsa puhtaana.

Maalittomasta tilanteesta kolmas erä räjähti käsiin ja draamankaari oli Rauman illassa valmis. Tapahtumat alkoivat ajassa 49.06 Otto Leskisen toimitettua kiekon Lukon maaliin. Pitkän videotarkistuksen jälkeen kyseinen maali hylättiin, joten avausmaalin metsästys sai edelleen jatkoa. Reilu minuutti myöhemmin Lukko-hyökkääjä Pavol Skalicky vastasi avausmaalista ennen Tappara-hyökkääjä Tyler Morleyn tasoitusmaalia vain hetkeä myöhemmin. Lukon sankariksi nousi kolmannessa erässä Skalicky, joka vei joukkueensa toistamiseen johtoon ajassa 55.33. Kahden maalin myötä Skalicky nosti oman maalimääränsä kevään playoffseista kolmeen. Tappara oli tänään sitkeä vierasjoukkue nousemalla toistamiseen tasoihin vain reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua. Illan ratkaisun jatkoajalle venytti Joona Luoto.

Jatkoajalla marssijärjestys oli selvä, sillä Tappara pystyi tasoitusmaalistaan saamalla energialla pitämään ottelun hallussaan. Illan ratkaisu nähtiin lopulta ylivoimalla, kun Lukolle annettiin joukkuerangaistus ajassa 72.17. Lukko selvisi alivoimansa lähes kokonaan, kunnes kolmannesta erästä tuttu ratkaisija Joona Luoto toi Tapparalle 3-2-voiton illan toisella maalillaan. Luodon ja Skalickyn lisäksi ottelussa kahteen tehopisteeseen ylsivät Tyler Morley 1+1 ja Anton Levtchi 0+2.

Tappara otti voitolla jo kolmannen kiinnityksen kohti semifinaaleja ja kirvesrinnat pystyvät ratkaisemaan ottelusarjan hyväkseen huomenna kotiyleisön edessä kello 17.00 alkaen.


---
Julkaisija: Henri Niemelä