Kärpät otti toisen voittonsa dramaattisten vaiheiden jälkeen - Ratkaisua haettiin jo kolmatta iltaa peräkkäin jatkoajalta

1.4.2022
Kärpät otti toisen voittonsa dramaattisten vaiheiden jälkeen - Ratkaisua haettiin jo kolmatta iltaa peräkkäin jatkoajalta

Troy Bourke ja Juhamatti Aaltonen tuulettavat tunteikkaasti illan voittomaalia. (Kuva: Jussi Määttä)

Perjantai-illan trilleri kääntyi hankalasta alusta huolimatta Kärpille jatkoajalla. Ottelusarjasta ei draamaa puutu, sillä ratkaisua haettiin jo kolmatta iltaa peräkkäin jatkoajalta.

Kärpät-Ilves 3-2 JA (1-2, 0-0, 1-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Avauerässä taisteltiin tasaisesti ensimmäiset kymmenen minuuttia ennen kuin jälkimmäisellä puoliskolla tapahtumia alkoikin tulla koko ensimmäisen puoliskon edestä. Illan avausmaalista vastasi Ilves ajassa 10.06. Loistavan hyökkäyspään kaksinkamppailun päätteeksi Balázs Sebok pääsi iskemään hyvästä paikasta uran ensimmäisen playoffs-maalinsa. Kärpät vaihtoi täksi illaksi maalivahtia edellisessä ottelussa voiton napanneesta Joel Blomqvistista Stanislav Galimoviin. Tämä valinta epäonnistui pahasti, sillä Galimov tykitettiin vaihtoon Ilveksen toimesta jo toistamiseen näiden playoffsien aikana ajassa 11.50. Ilveksen toista maalia edelsi Kärppien loistava maalipaikka, josta Ville Koivunen ei saanut tasoitusmaalia tehtyä. Ilveksen toisen maalin iski upealla laukauksella Nicholas Baptiste, jolle maali oli jo näiden playoffsien kolmas.

Galimov aloitti myös Kärppien kevään ensimmäisen playoffs-ottelun Ilvestä vastaan, jossa hänet vaihdettiin pois maalilta jo reilun seitsemän minuutin jälkeen 3-0-tappioasemassa. Venäläismaalivahdille Ilves on muodostunut painajaismaiseksi vastustajaksi, sillä hänelle illan ottelu oli runkosarja mukaan lukien jo neljäs peräkkäinen Ilvestä vastaan, jossa hänet vaihdettiin pois maalilta.

Ensimmäisen erän loppuun Kärpät sai illan ensimmäisen ylivoimansa ja oululaiset tekivätkin äärimmäisen tärkeän kavennusmaalin ylivoimalla vain yhdeksän sekuntia ennen erän loppua. Maalista vastasi uran ensimmäisellä playoffs-maalillaan Tuukka Tieksola.

Tapahtumarikkaan avauserän jälkeen Kärpät pystyi parantamaan omaa pelaamistaan toiseen erään. Oululaiset olivat toisessa erässä huomattavasti aktiivisempia ja erän ensimmäisellä puoliskolla se sai aikaan pitkiä hyökkäyksiä Ilveksen puolustuspäässä. Erän jälkimmäisellä puoliskolla ottelu virtasi mukavasti päästä päähän ja tunnetila kasvoi silminnähden molemmissa joukkueissa. Toinen erä ei sisältänyt yhtään tilastomerkintää, joten kolmanteen erään lähdettiin samasta Ilveksen yhden maalin johtoasemasta.

Kolmannessa erässä jatkettiin odotetusti intensiivistä ja tasaista vääntämistä. Maalintekosektorille oli Oulun illassa vaikea päästä, mistä kertovat normaalia alhaisemmat torjuntamäärät maalivahdeilla. Varsinaisella peliajalla Marek Langhamer otti tänään 15 torjuntaa ja Kärppien maalivahdit ottivat yhteensä 12 torjuntaa. Ottelu siirtyi samassa 1-2-tilanteessa aivan viimeisille hetkille asti, mikä tarkoitti varsinaisen peliajan loppuun huimaa trilleriä. Trilleri päättyi varsinaisella peliajalla Kärppien tasoitusmaaliin ajassa 59.38. Kärpät pelasi tilanteessa ilman maalivahtia ja sai voitettua tärkeillä hetkillä isoja aloituksia. Oululaisten tasoitusmaalin ohjasi maalin edustalta Ville Leskinen Petter Emanuelssonin toimituksesta.

Jo kolmatta kertaa peräkkäin tässä sarjassa ratkaisua haettiin aina jatkoajalta asti. Molemmat joukkueet saivat luotua jatkoajalla hyviä maalipaikkoja, mutta ratkaisuun tarvittiin jo kolmatta iltaa peräkkäin ylivoima. Kärpät sai illan toisen ylivoimansa ajassa 66.56 ja Troy Bourke ohjasi voittomaalin Juhamatti Aaltosen toimituksesta ajassa 77.35. Illan ottelussa annettiin yhteensä vain kaksi kahden minuutin rangaistusta ja Kärpät teki näistä molemmista tänään ylivoimamaalit. Kahteen tehopisteeseen voitossa ylsivät tänään Ville Leskinen 1+1 ja Ludwig Byström 0+2.

Tämä upea ottelusarja jatkuu huomenna tilanteesta 2-2 Tampereella fanaattisen ja runsaslukuisen yleisön edessä.


---
Julkaisija: Henri Niemelä