Kärpät tiukassa paikassa Ilvestä vastaan - Oululaiset hakevat edelleen kauden ensimmäistä voittoaan tupsukorvista

30.3.2022
Kärpät tiukassa paikassa Ilvestä vastaan - Oululaiset hakevat edelleen kauden ensimmäistä voittoaan tupsukorvista

Henrik Haapala ratkaisi joukkueiden edellisen kohtaamisen Oulussa. (Kuva: Jussi Määttä)

Neljännesfinaaleissa Ilves ja Kärpät kohtaavat tänään kolmatta kertaa. Kärpille illan ottelu on elintärkeä, sillä voitolla Ilves pääsisi enään yhden voiton päähän semifinaaleista.

Ilves-Kärpät

>> Kokoonpanot
>> Liput

Ilves lähtee keskiviikon kotiotteluun kahden voiton saattelemana tilanteesta 2-0. Sarja aloitettiin sunnuntaina Tampereelta, jolloin Ilves oli joukkueista selkeästi parempi lukemin 5-1. Kyseisessä ottelussa Ilveksen startti oli mykistävä, sillä tupsukorvat johtivat ottelua jo lukemin 3-0 vain reilun seitsemän minuutin pelaamisen jälkeen. Ensimmäisessä ottelussa kahteen tehopisteeseen ylsivät Nick Baptiste 2+0, Matias Mäntykivi 1+1 ja Joona Ikonen 1+1.

Sarja jatkui heti maanantaina toisella ottelulla Oulussa. Kyseinen kamppailu oli niin ikään Ilveksen hallintaa, mutta lukemat pysyivät ensimmäistä ottelua huomattavasti maltillisempana. Toisessa ottelussa edettiin aina jatkoerään saakka tilanteessa 1-1. Ottelun ratkaisi Ilvekselle jatkoerässä ylivoimalla Henrik Haapala.

Ilves on ollut toistaiseksi sarjan molemmissa otteluissa parempi joukkue ja se johtaakin otteluparia ansaitusti kahdella voitolla. Ilves on saanut playoffseissa heti toimimaan sekä hyökkäys- että puolustuspelaamisensa, mistä kertoo maaliero 7-2. Tamperelaiset tekevät paljon töitä joukkueena ja aiheuttavat luistelunopeudella harmaita hiuksia Kärpille. Ilvestä vastaan maalipaikoille pääseminen on tällä hetkellä hyvin hankalaa. Ilves on päässyt pelaamaan Kärppiä vastaan ylivoimaa peräti 11 kertaa ja on onnistunut maalinteossa kaksi kertaa onnistumisprosentilla 18,18%. Ilves pääsee hakemaan kolmatta voittoaan kotona, jossa joukkueella on menossa viiden ottelun mittainen voittoputki. Ilveksestä molemmissa otteluissa tehopisteille ovat yltäneet Haapala 1+1 ja Eemeli Suomi 0+2. Maalivahti Marek Langhamer on pelannut joukkueen maalilla vakuuttavasti torjuntaprosentilla 95,35%.

Kärpät kykeni parantamaan puolustuksellisesti pelaamistaan toiseen otteluun, mutta hyökkäyspäähän joukkue kaipaa selkeästi enemmän onnistumisia. Kaksi tehtyä maalia kahteen otteluun on auttamatta liian vähän. Ilves on selvinnyt Kärppien hyökkäysten kanssa toistaiseksi kohtalaisen helpolla ja päävalmentaja Lauri Marjamäki on taatusti hakenut keskiviikolle keinoja Ilveksen horjuttamiseen. Kärpät aloitti Oulussa ottelun hyvin, mutta hallinta siirtyi illan mittaan Ilvekselle. Tänään startin on oltava vierailla jälleen vahva, sillä sunnuntain kaltaiseen alkuun ei yksinkertaisesti ole varaa. Kärpät on pelannut tässä sarjassa ylivoimaa ainoastaan kaksi kertaa kahden minuutin ja 35 sekunnin edestä. Joukkueen tuleekin löytää keinot maalintekoon tasakentällisin.

Runkosarja mukaan lukien Ilves on voittanut tällä kaudella kaikki kuusi kohtaamistaan Kärppiä vastaan. Näissä kuudessa kohtaamisessa maalit ovat menneet Ilvekselle lukemin 24-11. Kärppien peikko Ilveksestä kasvaisi tämän illan tappiolla jo sietämättömäksi, sillä edellisen kerran oululaiset ovat onnistuneet voittamaan tupsukorvat yli vuosi sitten 23. helmikuuta 2021.

Les Lancaster palaa tänään Ilveksen kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. Kärpiltä kokoonpanoon puolestaan nousevat Tuukka Tieksola sekä Axel Rindell.


---
Julkaisija: Henri Niemelä