Kärpät otti playoffsien ensimmäisen voittonsa - Voittomaalin iski jatkoajalla Juhamatti Aaltonen

30.3.2022
Kärpät otti playoffsien ensimmäisen voittonsa - Voittomaalin iski jatkoajalla Juhamatti Aaltonen

Kärpät haki kevään ensimmäisen playoffs-voittonsa Tampereelta maalein 2-1. (Kuva: Anssi Takala)

Kärpät otti keskiviikkona ensimmäisen voittonsa playoffseissa jatkoajan jälkeen maalein 2-1. Voittomaalista Nokia Areenalla vastasi jatkoajalla Juhamatti Aaltonen.

Ilves-Kärpät 1-2 JA (1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät sai otteluun maanantain tapaan vahvan startin. Oululaiset pystyivät olemaan aktiivisia ja saivat pidettyä Ilveksen poissa omalta puolustusalueelta. Kärppien vahva alku palkittiin Nokia Areenalla avausmaalilla, josta vastasi suorasta hyökkäyksestä Aku Räty. Maalit kuitenkin tunnetusti muuttavat peliä ja niin kävi myös tänään. Ilves tuli ottelussa tasoihin hetkeä myöhemmin Matias Mäntykiven upealla laukauksella. Mäntykivelle maali oli toinen neljännesfinaaleissa. Maalista Ilveksen pelaaminen vapautui ja erän jälkimmäisellä puoliskolla tupsukorvat saivat aikaan pidempiä pyörityksiä hyökkäysalueella.

Toisessa erässä Ilves oli joukkueista selvästi aktiivisempi osapuoli. Fyysisyys kasvoi myös selvästi toiseen erään tultaessa ja muun muassa Petri Kontiola joutui vastaaottamaan kovan taklauksen David Sklenickalta. Vaikka Ilves hallitsikin erässä suurimman osa kiekkoa, sai Kärpät puolustettua oman maalinsa edustaansa mallikkaasti. Erän parhaat maalipaikat siunaantuivat niin ikään Kärpille, sillä se pystyi luomaan Ilvekselle harmia terävien vastahyökkäyksien kautta.

Kolmannessa erässä jatkettiin pienten marginaalien intensiivistä pelaamista jokaisesta sentistä. Kärpät pelasi tänään kevään parhaan playoffs-ottelunsa ja varsinkin kolmas erä oli joukkueelta erinomainen. Kärpät ei kuitenkaan onnistunut tekemään varsinaisella peliajalla enempää maaleja, sillä Ilves-maalivahti Marek Langhamer pelasi jälleen loistavan ottelun torjuen varsinaisella peliajalla yhteensä 26 kertaa. Kärppien maalilla Joel Blomqvist otti varsinaisella peliajalla yhteensä 16 torjuntaa. Tilanteesta 1-1 Noki Areenalla lähdettiin hakemaan ratkaisua maanantain tapaan jatkoajalta.

Isossa kuvassa illan ottelu oli erittäin siisti, sillä varsinaisella peliajalla jaettiin vain yhdet kahden minuutin rangaistukset molemmille joukkueille. Jatkoajan alkuun Kärpille kuitenkin tarjottiin peräti kuusi minuuttia ylivoimaa hyvin lyhyen ajan sisään. Kärpät ei jättänyt ylivoimaansa käyttämättä, sillä kevään pelaaja Juhamatti Aaltonen ratkaisi voiton Kärpille ajassa 67.26. Aaltoselle voittomaali playoffsien jatkoajalla oli uran neljäs.

Kärpät otti playoffsien ensimmäisen voittonsa maalein 2-1 ja se kavensi samalla voitot samoihin lukemiin 2-1. Sarja jatkuu yhden välipäivän jälkeen perjantaina Oulussa.


---
Julkaisija: Henri Niemelä