Ilves-hyökkääjä Joona Ikonen nauttii kevään tärkeistä otteluista

30.3.2022
Ilves-hyökkääjä Joona Ikonen nauttii kevään tärkeistä otteluista

Joona Ikonen on tehnyt playoffseissa pisteet 1+1. (Kuva: Teemu Saarinen)

Liigan playoffs-pelit etenevät vauhdilla eteenpäin. Neljännesfinaalivaiheessa Ilveksen ja Kärppien ottelusarja on edennyt jo kolmanteen kohtaamiseen, kun joukkueet pelaavat keskiviikkona Tampereella. Ilves johtaa ottelusarjaa voitoin 2–0, mihin Ilves-hyökkääjä Joona Ikonen on syystäkin tyytyväinen.

Ilves on aloittanut playoffs-kevään tehokkaasti voittamalla Kärpät neljännesfinaalien kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

– Tärkeät kaksi voittoa on nyt alla ja fiilis on hyvä. Kärpät tulee tänään varmasti kovaa päälle, sillä heidän on pakko saada voittoja. Meidän pitää vastata siihen ja jatkaa jämäkkää puolustuspeliämme. Turhia riskejä ei kannata ottaa, vaan jatkamme vahvuuksillamme, Ilves-hyökkääjä Joona Ikonen sanoo.

Tehokas kotiottelu ja maukas vierasvoitto

Ilves avasi ottelusarjan vakuuttavalla 5–1-kotivoitolla ja haki perään 2–1-vierasvoiton Oulusta jatkoajalla. Kotiareenalla 8301 katsojan edessä otettu avausvoitto maistui varsin maukkaalta. Vierasvoiton eteen sai tehdä rajusti töitä, mutta tulos oli siinäkin onnistunut

– Kotipeli oli todella hyvä sisääntulo ottelusarjaan. Lähdimme pelaamaan juuri sellaista peliä kuin Kärppiä vastaan pitääkin. Huikea fiilis oli pelata sellaisen kotiyleisön edessä ja vielä, kun voittokin tuli. Hallissa riitti meteliä ja toivottavasti keskiviikkona on sama homma, Ikonen kertoo.

– Oulun ottelu oli haastava vieraspeli ja Kärpät paineisti kovaa, mutta pystyimme vastaamaan siihen hyvin. Heillä on nyt uusi päävalmentaja ja he pelasivat aika eri tavalla nyt kuin runkosarjan kohtaamisissa. Heidän ylivoimapelinsä on laadukasta, joten jäähyjä ei kannata pahemmin ottaa. Kurinalaisuudessa olemme onnistuneetkin toistaiseksi hyvin.


Ikonen on parantanut otteitaan kauden edetessä. Kuva: Anssi Takala

Ikonen teki runkosarjassa 55 otteluun pisteet 10+13. Playoffseissa hän on toistaiseksi nakuttanut pisteet 1+1. Runkosarja oli henkilökohtaisella tasolla kaksijakoinen suoritus, eikä kaikilta osin onnistunut.

– Runkosarjaan en ole kokonaisuudessaan tyytyväinen. Alkukausi ja vielä tämän vuoden alkukin olivat vaikeita, mutta viimeiset 10–15 ottelua menivät jo selvästi paremmin. Pelaaminen alkoi jo tuntua paremmalta ja sain lisää itseluottamusta. Pystyn nyt kamppailemaan paremmin ja jalkakin liikkuu.

Jalka liikkuu Ikosella ja Ilveksellä mainiosti, joten kevään parhaista peleistä nauttii nyt täysin rinnoin.

– Meillä on nyt hyvä tilanne lähteä kolmanteen otteluun. Viime keväänä katsojat eivät edes päässeet halliin ja nyt meidänkin ensimmäisessä kotiottelussamme oli yli 8000 katsojaa. Onhan tämä hienoa, Ikonen toteaa.


---
Julkaisija: Markus Viljanen