KooKoo otti jo toisen voittonsa Jukureista - Lukko ja HIFK tasoittivat voitot kotiyleisön edessä

29.3.2022
KooKoo otti jo toisen voittonsa Jukureista - Lukko ja HIFK tasoittivat voitot kotiyleisön edessä

KooKoo otti voitolla jo toisen kiinnityksensä kohti semifinaaleja. (Kuva: Ella Taponen)

Playoffseissa pelattiin tiistaina kolme erittäin tiukkaa ottelua. KooKoo kellisti Jukurit jo toistamiseen, kun taas Lukko ja HIFK tasoittivat voitot kotiyleisön edessä.

HIFK-TPS 4-3 JA (2-2, 1-1, 0-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Helsingissä avauserä tarjosi peräti neljä maalia. TPS:n Tyler Steenbergen aloitti maalinteon ajassa 1.20 ja HIFK:n Roni Hirvonen vastasi tähän vain 46 sekuntia myöhemmin. Turkulaisten Eetu Liukas ehti viedä joukkueensa erässä toistamiseen johtoon ennen kuin HIFK kipusi jälleen tasoihin tällä kertaa ylivoimalla Yohann Auvitun lavasta.

Toisessa erässä TPS ehti siirtyä jo kolmatta kertaa johtoon Juraj Slafkovskyn tekemällä ylivoimamaalilla. 17-vuotias teki tänään maalinsa myötä tehopisteet 1+1. Toinen erä oli selvästi HIFK:n, sillä se voitti maalia kohden suuntautuneet laukaukset lukemin 9-2. Kotijoukkueen paine palkittiinkin erän lopussa kolmannella tasoitusmaalilla, josta vastasi hyökkääjä Reid Gardiner. HIFK jatkoi hallintaansa kolmannessa erässä, mutta ottelu siirtyi lopulta kahden erän jälkeisestä tilanteesta 3-3 aina jatkoerään saakka. Varsinaisella peliajalla Andrei Karejev otti peräti 29 torjuntaa Niilo Halosen yhdeksää vastaan.

Jatkoerää kerettiin Helsingin illassa pelata ainoastaan 3.55 ennen kuin HIFK-puolustaja Miro Karjalainen ratkaisi voiton joukkueelleen. Karjalaista ei olla tunnettu minään kovana maalipyssynä, sillä runkosarjassa puolustaja iski vain kaksi maalia. HIFK:lle voittomaali oli illan ensimmäinen kerta, kun se johti ottelua. Illan pistekunkku oli jatkoaikamaaliin syöttöpisteen kerännyt Reid Gardiner tehopistein 1+2.

HIFK tasoitti voitolla ottelusarjan tilanteeseen 1-1. Joukkueiden väliset neljännesfinaalit jatkuvat yhden välipäivän jälkeen torstaina Turussa.


KooKoo-Jukurit
3-2 (0-1, 3-1, 0-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Jukurit saapui Kouvolaan sisuuntuneena eilisestä tappiostaan. Jukurit sai otteluun erittäin väkevän startin ja joukkueen paine pakotti KooKoon avaserässä peräti kolmeen kahden minuutin rangaistukseen. Vierasjoukkue onnistui hyödyntämään yhden ylivoimistaan ajassa 15.48 maalintekijänään puolustaja Linus Nässen. Ensimmäisessä erässä Jukurien hallinnasta kertoivat voitetut laukaukset maalia kohden 14-3.

Kouvolassa toisessa erässä nähtiin peräti neljä maalia, joista KooKoo teki itse kolme. KooKoo tuli ottelussa tasoihin erän alussa ylivoimalla. Kouvolalaiset onnistuivat myös eilen ylivoimalla Jukureita vastaan ja tänään tehdyn maalin jälkeen KooKoon ylivoima oli sarjassa 100%. Kasperi Ojantakanen kerkesi nostaa KooKoon kuskin paikalle 2-1-johtoon ennen kuin Jarkko Immonen toi Jukurit tasoihin ajassa 29.50. Toiselle erätauolle lähdettiin lopulta KooKoon 3-2-johdossa Eero Teräväisen tekemällä maalilla.

Jukurit lähti kolmannessa erässä ahnaaseen takaa-ajoon voitosta. Jukurit toimitti erässä yhteensä 18 laukausta kohti maalia ja sai pelata ylivoimaa yhteensä neljä minuuttia, mutta KooKoo puolusti johtoansa loppuun asti erinomaisesti maalivahti Nick Malikin johdolla. KooKoo otti toisen kiinnityksensä semifinaaleihin lopulta toisen erän maaleilla lukemin 3-2. Malik otti voitossa kouvolalaisten maalilla hurjat 38 torjuntaa. Ottelussa kahteen tehopisteeseen ylsivät puolustajat Linus Nässen 1+1 ja Peetro Seppälä 0+2.

KooKoo johtaa neljännesfinaaleissa Jukureita nyt kahden ottelun jälkeen voitoin 2-0. Sarja jatkuu yhden välipäivän jälkeen torstaina Mikkelissä.


Lukko-Tappara
2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko ja Tappara kohtasivat niin ikään toisen kerran kahden päivän sisään. Tappara sai illan otteluun paremman startin ja ottelun ensimmäiset minuutit menivät tamperelaisten nuotin mukaan. Rauman illassa avauserä oli vielä maaliton, mutta Lukko sai ottelusta paremmin otetta, mitä pidemmälle erä eteni. Hyvin tarkassa pienten marginaalien ottelussa avausmaali nähtiin vasta ajassa 34.24. Maalista vastasi Lukko ja sen hyökkääjä Pavol Skalicky vahvan yksilösuorituksen päätteeksi. Skalicky palasi tänään takaisin Lukon kokoonpanoon neljän ottelun mittaisen pelikieltonsa jälkeen.

Lukko sai kolmanteen erään fantastisen startin kun Vili Saarijärvi vei playoffsien toisella maalillaan joukkueensa 2-0-johtoon. Kyseisestä maalista Lukko sai momentumin päälle, joka kuitenkin kuihtui noin viisi minuuttia myöhemmin Otto Leskisen tekemään kavennusmaaliin. Maalin jälkeen Lukko ajautui vahvasti puolustuskannalle ja se joutui ottamaan jatkuvasti vastaan Tapparan pitkiä hyökkäyksiä. Tappara voitti kolmannessa erässä laukaukset kohti maalia lukemin 13-6, mutta Lukko onnistui puolustamaan johtoaan kotiyleisön tuella loppuun saakka. Lukon 2-1-voitossa maalivahti Artem Zagidulin venyi kiekon eteen yhteensä 25 kertaa.

Lukko tasoitti voitolla sarjan tasoihin lukemiin 1-1. Tämä kaksikko kohtaa toisensa seuraavan kerran yhden välipäivän jälkeen torstaina Tampereella.


---
Julkaisija: Henri Niemelä