Neljännesfinaaliparit selvillä − Lukko ja KooKoo trillerien voittoon

25.3.2022
Neljännesfinaaliparit selvillä − Lukko ja KooKoo trillerien voittoon

KooKoon ja Pelicansin pelaajat vaihtoivat kuulumisia. (Kuva: Ella Taponen)

Liigan viimeiset neljännesfinaaliparit ratkottiin perjantaina, kun Lukko kaatoi HPK:n ja eteni jatkoon Tapparaa vastaan. Pelicans ja KooKoo tahkosivat perjantaina pitkän kaavan mukaan, ja lopulta Jukureita vastaan asettuu KooKoo.

HPK−Lukko 2−2 (0−0, 1−2, 1−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK:n ja Lukon välinen toinen osaottelu sai äärimmäisen dramaattisen lopun. Tilanne oli 2−2, kun päätöserää oli jäljellä vain 29 sekuntia. Koska Lukko voitti torstaina kotikentällään HPK:n, sille riitti tasapeli jatkoon etenemiseen. HPK haki johto-osumaa ilman maalivahtia ja loi hyvää painetta Lukon puolustuspäätyyn.

HPK voitti kulmakamppailun, pelasi kiekon viivaan, josta peliväline liikkui nopeasti kultakypärä Michael Jolylle, jolla oli hyvä paikka laukoa. Joly ei laukonut, vaan syötti maalin eteen luistelleelle Arttu Pellille, joka pääsi vetämään parhaalta maalintekosektorilta. Pellin kuti osui tolppaan, kun peliaikaa oli jäljellä alle kaksi sekuntia.

Tasapelin myötä Lukko eteni jatkoon ja kohtaa maanantaina Tapparan.

Kaksikon toinen kamppailu oli yhtä tasainen kuin torstain ensimmäinen. Lukko vei laukaukset nimiinsä vain yhden vedon marginaalilla. Jokainen erä oli tasaista vääntöä, eikä kummallakaan joukkueella ollut selkeää etsikkoaikaa. HPK otti ottelussa viisi kahden minuutin jäähyä, jotka söivät hämeenlinnalaisten voimavaroja.

KooKoo−Pelicans 2−3 (0−3, 2−0, 0−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoon ja Pelicansin välinen sarja jatkui perjantaina torstain tapaan jännittävänä kaksintaisteluna. KooKoo voitti ensimmäisen osaottelun torstaina Lahdessa, ja Pelicans kuittasi voitot 1−1:een perjantaina.

Toisen ottelun ratkaisuksi muodostui Pelicansin sensaatiomainen avauserä. Pussinokat takoivat avauserään ratkaisevan 3−0-johdon. KooKoo tuli toisessa erässä maalin päähän, mutta tämän lähemmäksi kouvolalaiset eivät komeasta loppukiristä huolimatta päässeet. KooKoo pelasi erittäin vakuuttavan toisen erän, ja sillä oli saumoja tehdä enemmänkin maaleja. Patrik Bartosak piti lahtelaiset hyvin pelissä mukana.

Pelicansin ykkösketju oli ottelussa todella hyvässä iskussa. Iikka Kangasniemi teki kaksi maalia, Jiri Smejkal merkkautti pisteet 1+1 ja Lukas Jasek syötti yhden osuman.

Perjantain tuloksen myötä kaksikon välinen paremmuus selviäisi lopulta vasta jatko-ottelussa.

KooKoo−Pelicans 1−0 (0−0, 1−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo ja Pelicans ehtivät pelata jatko-ottelua lähes kaksi täyttä erää, ennen kuin Radek Koblizek räjäytti kouvolalaisyleisön huutoon tarkalla rannelaukauksellaan. KooKoo oli ottelussa aavistuksen enemmän niskan päällä ja kiekossa, mutta Pelicans pelasi niin ikään laadukkaasti. Erittäin tiukka pari ratkesi lopulta pienimmällä mahdollisella marginaalilla.

Koblizekin maalin syöttivät jo toisessa osaottelussa tehoille päässeet Ville Meskanen ja Samuli Ratinen.

Kummankin joukkueen maalivahdit olivat jatko-ottelussa vahvoja. Nick Malik torjui Pelicansin kaikki kymmenen kutia, kun taas Patrik Bartosak pysäytti 12 laukausta 13:sta.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen