Lukko ja KooKoo aloittivat playoffsit voitolla - Lassi Lehtinen nollasi torjunnoillaan HPK:n

24.3.2022
Lukko ja KooKoo aloittivat playoffsit voitolla - Lassi Lehtinen nollasi torjunnoillaan HPK:n

Lassi Lehtinen aloitti playoffsit Lukon maalilla nollapelillä HPK:ta vastaan. (Kuva: Elmeri Elo)

Playoffsit aloitettiin kahdella tiukalla kamppailulla, joista voittajina ulos selvisivät Lukko ja KooKoo. Lukon maalivahti Lassi Lehtinen pelasi HPK:ta vastaan nollapelin 20 torjunnalla.

Lukko-HPK 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Raumalla ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti, mutta maaleja ei avauserä siitä huolimatta tarjonnut. Toisessa erässä Lukko otti ottelun selvästi hallintaansa. Kotijoukkue onnistui hyödyntämään toisessa erässä lyhyttä vaihtomatkaa ja se sai useita pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi HPK:n päädyssä. Lukko teki illan avausmaalinsa nimenomaan tällaisen hyökkäyksen päätteeksi, kun Harri Kainulainen ohjasi maalin Thomas Gregoiren lähettämästä laukauksesta. Ottelun tuomaristo tarkisti maalia pitkään videolta mahdollisen korkean mailan vuoksi, mutta kotiyleisön riemuksi maali jäi voimaan. Lukko otti tiukan kiinnityksen voittoon ajassa 38.47 Scott Pooleyn venytettyä joukkueen johdon kahteen maaliin. Maali tuli jälleen pitkän hyökkäyksen päätteeksi ja myös tähän maaliin esityön teki puolustaja Gregoire.

Kolmannen erän alussa nähtiin illan parasta HPK:ta, joka kykeni luomaan painetta Lukon päähän. Lukko oli tänään kuitenkin hämeenlinnalaisia terävämpi hyökkäyssuuntaan, minkä lisäksi Lukon maalilla Lassi Lehtinen venyi jatkuvasti kiekon eteen. Alun paineen jälkeen Lukko alkoi päästä hiljalleen peliin takaisin mukaan ja se loi hyvät maalipaikat kolmannen maalin tekemiseen. HPK lähti hakemaan kavennusmaalia ilman maalivahtia noin neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta se yritys kariutui Sebastian Revon tekemään 3-0-maaliin ajassa 57.10. Lehtinen pelasi HPK:ta vastaan tänään lopulta nollapelin 20 torjunnalla.

Ottelupari ratkeaa huomenna Hämeenlinnassa. HPK:n tulee huomenna jatkoon mieliäkseen ottaa voitto Lukosta varsinaisella peliajalla. Tasapeli tai Lukon voitto vie raumalaiset puolestaan neljännesfinaaleihin.


Pelicans-
KooKoo 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Lahdessa todistettiin Liigan playoffsien avausmaalia vain 43 sekunnin jälkeen. KooKoo nosti omalta alueeltaan nopean vastahyökkäyksen, jonka päätti maaliin joukkueen runkosarjan paras pistemies Joose Antonen. Ensimmäinen erä ei enempää maaleja tarjonnut monista hyvistä maalipaikoista huolimatta. Toisessa erässä KooKoo eteni 2-0-johtoon ajassa 32.45. Maali tuli jälleen vastahyökkäyksen päätteeksi ja siitä vastasi terävällä rannelaukauksella Samuli Ratinen. Pelicans pääsi toisessa erässä lukuisille hyville maalipaikoille, mutta KooKoon maalilla Nick Malik venyi kerta toisensa jälkeen upeasti näiden yritysten eteen. Pelicans sai vihdoin kuparisen rikki aivan toisen erän lopussa ajassa 37.43. Maali tuli kotijoukkueen pitkän paineen päätteeksi Hannes Björnisen vahvalla yksilösuorituksella.

Ottelun kolmannessa erässä ei enää maaleja nähty. Kolmatta erää värittivät lukuisat jäähyt ja illan kiistanalaisin tilanne nähtiin erän puolessa välissä, kun Pelicans-hyökkääjä Jiri Smejkalille annettiin 5+20 minuutin pelirangaistus sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan. Paikoin hyvinkin kuumassa erässä KooKoo pystyi pitämään johtoasemansa ja 2-1-voitolla se onnistui ottamaan kiinnityksen kohti neljännesfinaaleja. Nick Malik otti tänään KooKoon maalilla voitossa yhteensä 17 torjuntaa.

Ottelupari ratkeaa huomenna Kouvolassa. Pelicansin tulee huomenna jatkoon mieliäkseen otta voitto KooKoosta varsinaisella peliajalla. Tasapeli tai KooKoon voitto vie kouvolalaiset puolestaan neljännesfinaaleihin.


---
Julkaisija: Henri Niemelä