HIFK sai maalihanansa auki voitossa Lukosta - Jere Innala vietti neljän tehopisteen iltaa

21.3.2022
HIFK sai maalihanansa auki voitossa Lukosta - Jere Innala vietti neljän tehopisteen iltaa

HIFK kiittää kotiyleisöään viimeisessä runkosarjaottelussaan voiton jälkeen. (Kuva: Juuso Pellava)

HIFK päätti runkosarjansa 5-1-voittoon Lukosta varmistaen paikkansa sarjataulukossa viiden parhaan joukossa. Joukkueen suurin sankari voitossa oli Jere Innala neljällä tehopisteellä.

HIFK-Lukko 5-1 (2-1, 3-0, 0-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK ja Lukko kohtasivat tänään kolmatta kertaa tällä kaudella. Molemmat kauden aiemmista kohtaamisista olivat päättyneet vierasvoittoihin jatkoajan jälkeen. HIFK saapui illan kotiotteluun kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa kun taas Lukko lähti vierasotteluun kolmen ottelun pisteputkessa.

HIFK:n aloitus otteluun oli hermostunut ja Lukko siirtyi 1-0-johtoon ajassa 2.47. Maalin ohjasi Pavol Skalicky Samuli Piipposen lähettämästä laukauksesta. Huteran alun jälkeen kotijoukkue pääsi otteluun mukaan ylivoiman kautta. Lukko otti johtomaalin jälkeen lyhyen ajan sisään kaksi kahden minuutin rangaistusta. Ensimmäisellä ylivoimalla Reid Gardiner osui tolppaan ja toisella ylivoimalla Yohann Auvitu toi laukauksellaan HIFK:n tasoihin tilanteeseen 1-1. Vain hetkeä myöhemmin HIFK siirtyi johtoon upeasta vastahyökkäyksestä. Maalista vastasi kauden neljännellään Iiro Pakarinen Jere Innalan todella upeasta esityöstä. Lukko sai erään ikävän lopun kun Skalickylle annettiin 5+20 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta Gardineria kohden.

Lukko selvitti pitkän alivoimansa heti toisen erän alkuun. Tasakentällisin toinen erä oli tasainen, mutta HIFK erottui joukkueista edukseen tehokkuudellaan. HIFK:lla on ollut viime aikoina vaikeampaa maalinteon kanssa, mutta maanantai-iltana joukkue sai maalihanansa todenteolla auki. Toisessa erässä maalinteon aloitti Sebastian Dyk ajassa 25.57 ja reilut seitsemän minuuttia myöhemmin Jere Innala vei HIFK:n jo 4-1-johtoon. Erän lopussa helsinkiläiset venyttivät johtonsa jo neljään maaliin illan toisella ylivoimamaalilla. Kotijoukkueen viiteen maaliin Innala keräsi tänään komeat tehopisteet 1+3.

Ottelun kolmas erä eteni Lukon hallinnassa, mutta tilanteesta johtuen siinä oli enemmän tai vähemmän pelailun makua. Viimeisessä erässä ei enään maaleja nähty, joten HIFK päätti runkosarjansa komeaan 5-1-voittoon. Innalan lisäksi tänään useamman tehopisteen iltaa viettivät Yohann Auvitu 1+1 ja Roni Hirvonen 1+1.

HIFK päätti runkosarjansa kotona yhdeksän ottelun mittaiseen pisteputkeen, jonka aikana joukkue otti kuusi voittoa. Lukolle tappio oli vieraissa jo seitsemäs peräkkäin ja joukkue matkaa huomiseksi Jukurien vieraaksi, joka kamppailee vielä tosissaan runkosarjan voitosta. HIFK säilyy voitolla sarjataulukossa viidentenä ja joukkueen lopullinen sijoitus on huomisesta TPS:n ottelusta riippuen joko neljäs tai viides. Tämä ilta varmisti kuitenkin sen, että HIFK ja TPS kohtaavat varmuudella toisensa playoffsien toisella kierroksella. Lukko säilyy tappiosta huolimatta sarjataulukossa kahdeksantena. Raumalaisten lopullinen sijoitus runkosarjassa määräytyy huomisella päätöskierroksella. Lukon lopullinen sijoitus runkosarjassa on 6.-10.


---
Julkaisija: Henri Niemelä