HIFK pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa Lukkoa vastaan - Molemmilla on panoksena paikka kuuden parhaan joukkoon

21.3.2022
HIFK pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa Lukkoa vastaan - Molemmilla on panoksena paikka kuuden parhaan joukkoon

HIFK ja Lukko kohtaavat tänään kolmatta kertaa tällä kaudella. (Kuva: Juuso Pellava)

Runkosarjan toiseksi viimeinen pelipäivä sisältää kamppailun Helsingistä HIFK:n ja Lukon välillä. Molempien joukkueiden panoksena on yltäminen sarjataulukossa kuuden parhaan joukkoon.

HIFK-Lukko

>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK ja Lukko kohtaavat tänään kolmatta kertaa tällä kaudella. Molemmat kauden aiemmista kohtaamisista ovat päättyneet vierasvoittoihin jatkoajan jälkeen. Syyskuussa Lukko haki Helsingistä 3-2-voiton jatkoajan jälkeen ja HIFK puolestaan haki Raumalta joulukuussa 4-3-voiton niin ikään jatkoajan jälkeen. Kahden kohtaamisen tehokkain pelaaja on ollut HIFK-hyökkääjä Otto Paajanen tehopistein 2+1.

HIFK:lle illan ottelu on runkosarjan viimeinen kun taas Lukko pelaa vielä tämän illan jälkeen tiistaina vieraissa Jukureita vastaan. HIFK lähtee iltaan sarjataulukon viidenneltä sijalta pistekeskiarvolla 1,655. Joukkueen panoksena on tänään sarjataulukossa kuuden parhaan joukossa pysyminen, sillä HIFK:n mahdolliset loppusijoitukset ovat 4.-7. Lukko on HIFK:n tapaan varmistanut paikkansa playoffseissa, mutta joukkueen loppusijoitus voi heitellä vielä paljon. Raumalaiset lähtevät vierasotteluun sarjataulukon kahdeksannelta sijalta pistekeskiarvolla 1,59. Lukon panoksena on niin ikään kipuaminen kuuden parhaan joukkoon, sillä joukkueen mahdolliset loppusijoitukset ovat 5.-10.

HIFK on kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Joukkueen edellinen tappio tuli lauantaina selvin 4-0 lukemin Jukureille. Kyseisessä ottelussa HIFK voitti maalia kohden suuntautuneet laukaukset peräti lukemin 38-19, mutta Oskari Salminen pelasi Jukurien maalilla häikäisevän nollapelin tuoden joukkueelleen kolmen pisteen voiton. HIFK:n ongelma on tällä hetkellä hyökkäyspään tehottomuus. Viimeiseen kolmeen otteluun joukkue on onnistunut maalinteossa ainoastaan neljä kertaa. HIFK on kotona kahdeksan ottelun mittaisessa pisteputkessa, vaikka se onkin hävinnyt kaksi edellistä kotiotteluaan Ilvekselle ja Kärpille.

Lukko keräsi viime viikolla pisteitä jokaisesta kolmesta ottelusta. Joukkueen viikko alkoi kahdella voitolla HPK:sta sekä JYPistä ja päättyi 4-5-jatkoaikatappioon Tapparalle. Lukko johti ottelua Tapparaa vastaan vielä kolmannessa erässä maalein 3-2, mutta tamperelaiset tulivat lopulta tasoihin ja ohi hyökkääjä Anton Levtchin johdolla. Lukko on saanut viimeisimmissä otteluissaan tehokkuutta hyökkäyspäähän, sillä joukkue teki viime viikolla kaikissa kolmessa ottelussa neljä maalia. Lukon hyökkääjistä Sebastian Repo ja Scott Pooley ovat kolmen ottelun mittaisessa maaliputkessa, jonka aikana Repo on tehnyt neljä maalia ja Pooley kolme.

HIFK:n kultakypärä Jere Innala on Liigan pistepörssin seitsemäntenä tehopistein 17+27=44. Lukon kultakypärä on puolustajien pistepörssin ykkönen Vili Saarijärvi tehopistein 17+25=42.

Kasper Kotkansalo ja Olli Palola palaavat tänään mukaan HIFK:n kokoonpanoon.


---
Julkaisija: Henri Niemelä