Lukon tehohetki toi joukkueelle tärkeän voiton - Ässät juhli pitkästä aikaa kotona

17.3.2022
Lukon tehohetki toi joukkueelle tärkeän voiton - Ässät juhli pitkästä aikaa kotona

Lukko venyi kolmannessa erässä tärkeään voittoon lukemin 4-1. (Kuva: Elmeri Elo)

Torstain kolmen ottelun kierroksella käytiin erittäin kova taistelu pisteistä. Lukko nappasi kolmannen erän tehohetkellään tärkeän voiton kun taas Ässät juhli pitkän tauon jälkeen kotona varsinaisen peliajan jälkeen.

HIFK-Ilves 2-3 VL (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK ja Ilves kohtasivat toisensa tänään kuudetta kertaa tällä kaudella. Voitot olivat menneet ennen torstai-iltaa Ilveksen hyväksi lukemin 3-2. Molemmilla joukkueilla oli olla tappio viikon ensimmäisestä ottelusta. HIFK:lla panoksena oli kotietu playoffseihin ja Ilveksellä runkosarjan voitto.

Helsingissä avausmaalista vastasi Ilves. HIFK-puolustus menetti kiekon hyökkäyssiniviivalla ja kiekonriiston jälkeen Nicholas Baptiste iski vastahyökkäyksestä kiekon maaliin. Kyseisen maalin jälkeen erän loppu meni täysin HIFK:n hallinnassa ja laukaukset maalia kohden menivät kotijoukkueelle lopulta lukemin 12-4. Myös ottelun toisessa erässä HIFK oli kuskin paikalla, joskin Eemeli Suomi pääsi kokeilemaan toisen maalin tekemistä rangaistuslaukauksesta, jonka HIFK-maalivahti Niilo Halonen otti tyylikkäästi kiinni. HIFK sai omat maalihanansa auki lopulta ajassa 36.54 Ilves-puolustuksen avustuksella. Maalivahti Marek Langhamerin sekä joukkueen puolustuksen yhteistyö tökki ja Eetu Koivistoinen sai laittaa kiekon tyhjään maaliin.

Kotijoukkueen hallinnasta huolimatta Ilves siirtyi ottelussa toistamiseen johtoon ajassa 46.10. Maalista vastasi jälleen Baptiste, jolle illan toinen maali oli kauden 21:s. HIFK tuli myöhemmin erässä tasoihin niin ikään kovan luokan maalintekijä Reid Gardinerin maalilla. Kanadalaishyökkääjä nousi kauden 23:lla maalillaan Liigan maalipörssin toiseksi Jiri Smejkalin perään. Ottelussa edettiin tilanteessa 2-2 jatkoajalle, joka ei loistavista maalipaikoista huolimatta tarjonnut osumia. Ilves haki lopulta torstai-illasta mukaansa kaksi pistettä voittomaalikilpailun päätteeksi, joka päättyi vieraille maalein 2-0. Baptisten lisäksi illan sankareita olivat maalivahdit Langhamer ja Halonen, jotka pelasivat erittäin laadukkaat ottelut.

Ilves säilytti voitolla mahdollisuutensa runkosarjan voittoon. Tamperelaiset veivät runkosarjassa kohtaamiset HIFK:ta vastaan lopulta voitoin 4-2. HIFK:lla on tällä hetkellä ongelmia hyökkäyspelaamisen kanssa, joka on kyennyt tekemään kolme maalia vain kertaalleen viimeisessä kuudessa ottelussa. Ilves jatkaa sarjassa sijalla kaksi ja HIFK sijalla neljä.


Lukko-JYP 4-1 (0-0, 0-1, 4-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP haki tänään kauden ensimmäistä voittoaan Lukosta. Kaikki kauden kolme aiempaa kohtaamista olivat päättyneet Lukon voittoon varsinaisella peliajalla. Molemmilla joukkueilla oli alla voitto viikon ensimmäisestä ottelusta. Lukolle kotiottelu oli käytännössä pakkovoiton paikka playoffseja silmällä pitäen.

Lukolle illasta muodostui erittäin haastava jäähyilyn myötä. Avauserä Raumalla oli vielä maaliton, vaikka JYP pääsi kokeilemaan ylivoimaa kahdesti. Toisen erän alussa parhaan mahdollisuuden Lukosta maalintekoon sai Arttu Ilomäki, joka epäonnistui rangaistuslaukauksestaan. Kahden ensimmäisen erän aikana Lukko otti yhteensä viisi kahden minuutin rangaistusta. JYP sai vihdoin ylivoimallaan tulosta neljännestä ylivoimasta ajassa 34.49. Maalista vastasi maalinedustalta komean kuvion päätteeksi Adam Brodecki.

Lukko käänsi illan kamppailun edukseen hurjalla minuutin pätkällä kolmannen erän alussa. Puolustajien pistepörssiä johtaja Vili Saarijärvi aloitti Lukon maalinteon ajassa 42.36 ja Matthew Abt vei joukkueen jo 3-1-johtoon ajassa 43.39. Lukon huima tehohetki kotiyleisön edessä lamautti JYPin ja poiki lopulta elintärkeään voittoon loppulukemin 4-1. Saarijärvi vakisti omaa asemaansa puolustajien pistepörssin kärjessä tänään tehopistein 1+2. Puolustaja onnistui runkosarjassa maalinteossa JYPiä vastaan jokaisessa neljässä kohtaamisessa.

Lukko vei lopulta kaikki runkosarjan neljä kohtaamista JYPiä vastaan yhteismaalein 18-8. JYPillä on raumalaisista olemassa melkoinen peikko, sillä edellisen kerran joukkue on ottanut Lukkoa vastaan voiton 13. marraskuuta 2019. Lukko vankisti viikon toisella kotivoitollaan sijansa sarjataulukon seitsemäntenä pistekeskiarvolla 1,60.


Ässät-KalPa 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät ja KalPa kohtasivat tänään toisensa neljättä kertaa tällä kaudella. Voitot olivat ennen tätä iltaa Ässien hyväksi lukemin 2-1. Molemmat joukkueet saapuivat iltaan tappioputkessa, joka oli Ässillä seitsemän ottelun ja KalPalla kolmen ottelun mittainen. KalPalle vierasottelu oli käytännössä pakkovoiton paikka playoffseja silmällä pitäen.

Isomäen tasaisessa illassa ratkaisut tehtiin erikoistilanteissa. Ensimmäisen erän loppuhetkillä molemmat joukkueet pääsivät maalinteon makuun, kun Jaakko Rissanen vei ensin läpiajosta alivoimalla KalPan 1-0-johtoon, jonka perään 37 sekuntia myöhemmin Niklas Appelgren toi Ässät tasoihin ylivoimalla. Ässät onnistui ylivoimalla myös toisessa erässä kun tutkapari Sakari Salminen ja Jarno Kärki loi upean maalin ajassa 32.31.

KalPa lähti kauden tärkeimpään eräänsä 2-1-tappioasemasta. Kuopiolaiset hallitsivatkin kentän tapahtumia kolmannessa erässä, mutta Ässät vastaavasti pelasivat erittäin kypsän ja onnistuneen erän johtoasemassa. Maalinteko oli tänään kuopiolaisille vaikeaa ja KalPan playoffs-haaveille tuli kova kolaus lopulta ajassa 59.31 Nick Moutreyn tyhjään maaliin tehdyn maalin myötä.

Ässät kykeni voitolla katkaisemaan oman seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa. Edellisen kerran joukkue oli juhlinut voittoa Porissa 23. helmikuuta Pelicansia vastaan. Edellisen kerran Ässät oli puolestaan ottanut kotiyleisön edessä kolmen pisteen voiton varsinaisella peliajalla Tapaninpäivänä 26. joulukuuta. KalPalla tappioputki puolestaan venyi kriittisillä hetkillä neljän ottelun mittaiseksi. KalPa on sarjataulukossa sijalla 11 ja sillä on runkosarjassa jäljellä kaksi ottelua Ilvestä ja JYPiä vastaan.


---
Julkaisija: Henri Niemelä