Jaakko Rissanen: "Nyt pitää pystyä napsimaan tarvittavat voitot"

17.3.2022
Jaakko Rissanen: "Nyt pitää pystyä napsimaan tarvittavat voitot"

Jaakko Rissanen on tehnyt 48 otteluun pisteet 11+25. (Kuva: Atte Rissanen)

Runkosarjaa on jäljellä enää vajaa viikko ja moni joukkue kilpailee tiukasti playoffs-paikoista. 11. sijalla olevalla KalPalla on myös vielä tilaisuutensa, mutta se vaatii voittoja viimeisistä otteluista. KalPa-hyökkääjä Jaakko Rissanen uskoo vahvasti joukkueensa mahdollisuuksiin.

Vääntö viimeisistä playoffs-paikoista on erittäin tasainen, sillä useamman joukkueen sijoitukset ovat vielä täysin auki, kun runkosarjaa on enää vajaa viikko jäljellä. Yksi tiukassa paikassa olevista joukkueista on 11. sijalla majaileva KalPa. Kymmenen parhaan joukkoon nousu on vielä mahdollinen, mutta voittoja se vaatii.

– Olemme eläneet tässä jo parin viikon ajan ikään kuin omia pudotuspelejämme. Oma vikahan se on ollut, kun pelasimme alkukauden sen verran huonosti ja nyt täytyy puristaa kovempaa. Se on toisaalta vain mukavaa, että otteluissa on kunnolla panosta, KalPan kokeneeseen kaartiin kuuluva Jaakko Rissanen kiteyttää.

48 otteluun pisteet 11+25 nakuttanut Rissanen on KalPan sisäisessä pistepörssissä kolmantena. Rissanen on isossa roolissa varsinkin ylivoimapelissä, jonka aikana hän on tehnyt peräti 61 prosenttia kauden pisteistään.

– Alkukausi oli vähän vaikea, mutta mitä pitemmälle kausi on edennyt, niin sitä paremmalta on tuntunut. Viime aikojen peliotteisiin olen varsinkin tyytyväinen ja olen päässyt kauden edetessä paremmin rytmiin, Rissanen toteaa.


Rissanen lukeutuu KalPan avainpelaajiin varsinkin ylivoimapelissä. Kuva: Jiri Halttunen


KalPa ei aloittanut kuluvaa kautta kovinkaan tehokkaasti ja ensimmäiset kymmenen ottelua toivat vain kaksi voittoa varsinaisella peliajalla. Nyt kuopiolaisjoukkue on kuitenkin kymmenen ottelun kuntopuntarissa neljäntenä ja 20 ottelun kuntopuntarissa kolmantena. 32-vuotias Rissanen näkee joukkueessaan paljon potentiaalia ja mahdollisuudet menestymiseen ovat olemassa.

– Viimeiset 15–20 ottelua olemme pelanneet todella hyvin verrattuna syksyyn. Viime otteluissa on tullut harmittavasti pari tappiota, vaikka olemme pelanneet hyvin. Usko playoffseihin pääsemisestä on edelleen kova. Joukkueen tekeminen on hyvällä mallilla ja nyt pitää vain pystyä napsimaan ne tarvittavat voitot jäljellä olevista otteluista, Rissanen sanoo.

– Meillä on paljon lahjakkaita nuoria pelaajia, jotka pystyvät ottamaan roolia kokeneiden pelaajien rinnalla. Omassa ketjussani on esimerkiksi pelannut nyt pitempään 19-vuotias Koposen Elias, joka on pelannut todella hienosti illasta toiseen. Hän on ollut nyt useassakin ottelussa parhaita pelaajiamme. Vastuunkantajia löytyy siis laajalta rintamalta.


---
Julkaisija: Markus Viljanen