Pelicans venytti voitolla pisteputkeaan - HPK oli erittäin tehokas Ässiä vastaan

11.3.2022
Pelicans venytti voitolla pisteputkeaan - HPK oli erittäin tehokas Ässiä vastaan

Pelicans haki Turusta pisteet Lahteen tähtipelaajiensa johdolla. (Kuva: Teemu Saarinen)

Perjantaina Liigassa pelattiin isoista pisteistä kuudella paikkakunnalla. Pelicans venytti pisteputkensa kymmeneen otteluun voitolla TPS:stä kun taas HPK pisti tuulemaan kotona Ässiä vastaan.

HIFK-Kärpät 0-1 JA (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK ja Kärpät kohtasivat tänään kuudetta kertaa tällä kaudella. Viidestä aiemmasta kohtaamisesta voitot olivat HIFK:n hyväksi 3-2. Viimeksi joukkueet kohtasivat viime viikon lauantaina, jolloin HIFK haki Oulusta 4-3-voiton voittomaalikilpailun jälkeen. HIFK saapui iltaan viiden peräkkäisen kotivoiton putkessa.

Helsingissä kaksi ensimmäistä erää pelattiin maaleitta. Tasaisen avauserän jälkeen toinen erä kääntyi selvästi HIFK:lle Kärppien otettua peräti neljä kahden minuutin rangaistusta. Kärpät sai kuitenkin vaikeudet voitettua ja kolmas erä meni puolestaan oululaisten hallinnassa. Ottelussa maalivahdit varastivat show´n ja illan avausmaalia saatiin lopulta odottaa aina jatkoajalle asti. Kärpille todella tärkeät kaksi pistettä toi lopulta jatkoajalla Julius Junttila kauden ensimmäisellä Liiga-maalillaan Ludwig Byströmin esityöstä. Kärppien maalilla Joel Blomqvist pelasi jo kauden viidennen nollapelinsä 18 torjunnalla.

Kärpät palasi tänään takaisin kiinni voittokantaan kahden peräkkäisen tappion jälkeen venyttäen oman pisteputkensa kuuden ottelun mittaiseksi. HIFK puolestaan koki tänään ensimmäisen kotitappionsa yli kuukauteen. Kärpät nousi voitolla sarjataulukossa seitsemänneksi pistekeskiarvolla 1,59.


HPK-
Ässät 6-3 (4-1, 0-1, 2-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät haki tänään kauden ensimmäistä voittoaan HPK:sta. Kauden kaikki kolme aiempaa kohtaamista olivat päättyneet HPK:n voittoihin yhteismaalein 6-3. Joukkueet löytyivät ennen iltaa kuntopuntarin pohjalta. Ässillä oli rasitteena viiden ottelun mittainen tappioputki.

HPK hurjasteli itsensä avauserässä neljän maalin johtoon ajassa 15.21. Ensimmäisessä erässä HPK oli omissa maalipaikoissaan uskomattoman tehokas, sillä kiekot menivät ohi Ässien maalivahti Konstantin Volkovin 40% laukaisutarkkuudella. Maaleja lukuunottamatta tasaisessa ottelussa Ässät nousi toisessa erässä kahden maalin päähän ylivoimalla. Porilaiset saivat shokkialusta huolimatta korjattua rivinsä ja he tekivät ottelusta vielä jännittävän nousemalla kolmannen erän puolessa välissä maalin päähän Nick Moutreyn illan toisella ylivoimamaalilla. HPK ei kuitenkaan Ässien hyvästä taistelusta huolimatta antanut voiton lipsua käsistään, vaan joukkue iski reiluun minuuttiin kaksi maalia ottelun loppulukemien oltua lopulta 6-3. Ottelun tehokkain pelaaja oli vieraiden jokaisessa maalissa mukana ollut Roni Sevänen 0+3.

HPK palasi kahden vierastappion jälkeen voittojen tielle kotiyleisön edessä. Hyvästä taistelusta huolimatta Ässien tappioputki venyi tänään kuuden ottelun mittaiseksi.


Jukurit-SaiPa
2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPa haki tänään kauden ensimmäistä voittoaan Jukureista. Joukkueiden kaksi kauden aiempaa kohtaamista pelattiin joulukuun alussa, jolloin Jukurit voitti ensin Lappeenrannassa 4-2 ja heti perään Mikkelissä 1-0. SaiPa saapui Mikkeliin neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. SaiPan päävalmentaja Pekka Virta nousi tänään uransa 888:ssa runkosarjaottelussa Liiga-päävalmentajien kaikkien aikojen ottelutilaston kärkipaikalle.

Mikkelissä kuljettiin yllättävästi kaksi ensimmäistä erää pitkälti SaiPan hallinnassa, mutta Jukurit vastasi illan avausmaalista ylivoimalla. Jukurit ehti pelata ylivoimaansa vain 30 sekuntia ennen kuin Patrik Puistola tykitti suoraan syötöstä kauden kymmenennen ylivoimamaalinsa. Kyseinen maalimäärä on koko sarjan paras lukema. Jukurit sai parannettua omaa pelaamistaa kolmanteen erään ja mikkeliläiset tekivät tänään tarvittavan kolmen pisteen eteen. Jesper Piitulainen naulasi joukkueen 2-0-voiton tyhjään maaliin ja Oskari Salmisen pelasi nollapelin lopulta 26 torjunnalla. Salminen piti SaiPan nollilla myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa 4. joulukuuta 19 torjunnalla.

Jukurit venytti voitolla oman voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi kun taas SaiPa kärsi viidennen peräkkäisen tappionsa. Vieraissa tappio oli lappeenrantalaisille jo kahdeksas peräkkäinen. Jukurit varmisti tänään voitolla paikkansa kevään playoffseissa. Jukurit taistelee tiukasti runkosarjan voitosta sijalla kolme pistekeskiarvolla 1,84.


KooKoo
-JYP 3-5 (1-1, 1-2, 1-2)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo ja JYP kohtasivat perjantaina neljättä kertaa tällä kaudella. JYP voitti syyskaudella joukkueiden kaksi ensimmäistä kohtaamista, kunnes KooKoo otti oman ensimmäisen voittonsa lokakuussa Jyväskylästä maalein 3-2. KooKoo oli ennen iltaa kerännyt kotona pisteitä yhdeksässä ottelussa peräkkäin.

Kouvolassa iskettiin maaleja molempiin päihin tiuhaan tahtiin. Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen avauserässä ja KooKoo kerkesi siirtyä toisen erän alussa 2-1-johtoon Leevi Aaltosen upealla laukauksella. Toinen erä oli kuitenkin lopulta JYPin, joka onnistui pääsemään toiselle erätauolle 3-2-johdossa. JYPin kolmannesta maalista vastasi kapteeni Jan Scotka, joka viimeisteli kauden 46. ottelussa Liiga-uransa avausmaalin. JYP on esiintynyt viime aikoina hyvin vieraissa ja joukkue kaapi myös tänään voiton itselleen. Braden Christoffer vei kolmannessa erässä ensin vierasjoukkueen kahden maalin johtoon ja lopussa Jerry Turkulainen varmisti voiton osumalla KooKoon tyhjänä ammottavaan maaliin. Ottelun pistekunkku oli 17-vuotias Joakim Kemell tehopistein 1+2.

JYP vei tällä kaudella keskinäiset kohtaamiset KooKoota vastaan voitoin 3-1. JYPille illan ottelu oli neljäs peräkkäinen vieraissa pisteillä kun taas KooKoo jäi ilman pisteitä kotonaan ensimmäisen kerran sitten Tappara-tappion 30. joulukuuta. KooKoo putosi tappiolla sarjataulukossa peräti kolme sijaa alaspäin sijalle kymmenen pistekeskiarvolla 1,56.


Sport-
KalPa 2-1 JA (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport ja KalPa kohtasivat tänään neljättä kertaa tällä kaudella. Voitot olivat toistaiseksi menneet KalPan hyväksi 2-1. Sport voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa, mutta KalPa oli vienyt kaksi edellistä kohtaamista yhteismaalein 7-1. KalPa matkasi perjantaina Vaasaan kolmen ottelun voittoputkessa.

Vaasassa maalit olivat tiukassa. Sport pisti KalPalle erittäin hyvin kampoihin tasakentällisin ja kuopiolaiset eivät saaneet missään vaiheessa ylivoimaansa viime aikojen mukaiseen liekkiin. Illan avausmaalista vastasi kuitenkin lopulta KalPa ottelun puolenvälin tienoilla. Maalin teki tarkalla laukauksella puolustaja Hugo Gallet. KalPan ja Eero Kilpeläisen kolmas peräkkäinen nollapeli jäi tänään yhden minuutin ja 11 sekunnin päähän. Kuopiolaisten reilun 188 minuutin nollaputken rikkoi lopulta Olavi Vauhkonen, kun Sport haki tasoitusta ilman maalivahtia. Sport viimeisteli loistavan iltansa lopulta kahteen pisteeseen, kun puolustaja Valtteri Viljanen viimeisteli joukkueelle toisen maalin jatkoajalla Sebastian Stålbergin esityöstä. Viljanen viimeisteli tänään tehopisteet 1+1 ja Stålberg 0+2.

Joukkueiden väliset kohtaamiset runkosarjassa menivät tällä kaudella tasan 2-2. KalPa putosi tappiolla ulos playoffs-paikoilta sijalle 11. Joukkueella on tämän illan jälkeen täysin sama pistekeskiarvo yhdessä kymmenentenä olevan KooKoon kanssa.


TPS-Pelicans 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS ja Pelicans kohtasivat tänään neljättä kertaa tällä kaudella. Voitot olivat ennen iltaa TPS:n hyväksi 2-1. Pelicans vei joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen syyskuussa, mutta helmikuussa TPS vei joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista yhteismaalein 6-2. Pelicans oli ennen iltaa peräti yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Turussa isojen panosten ottelussa mentiin hienoisessa TPS:n hallinnassa kaksi ensimmäistä erää. Pelicans kuitenkin iski pitkin iltaa hyvin vastaan varsinkin omien tähtipelaajiensa voimin. Molemmat joukkueet onnistuivat avauserässä maalinteossa kertaalleen. Toinen erä meni Pelicansin nimiin lukemin 2-0. Maalipörssin voitosta kamppaileva Jiri Smejkal aloitti maalinteon jo toisen erän ensimmäisellä peliminuutilla ja Teemu Eronen venytti myöhemmin erässä vierasjoukkueen johdon jo kahteen maaliin. Pelicans vei tänään isot kolme pistettä mukaansa Lahteen lopulta lukemin 4-1. Pelicans teki Turun illassa kaksi ylivoimamaalia, joista jälkimmäisestä vastasi kolmannessa erässä Brad Lambert. Lambertin lisäksi tehopisteet 1+1 iskivät tänään Lukas Jasek ja Jiri Smejkal.

Pelicans venytti voitolla voittoputkensa neljään otteluun ja pisteputkensa kymmeneen otteluun. Vieraissa voitto oli lahtelaisille ensimmäinen viiden peräkkäisen tappion jälkeen. Pelicans nousi voitolla sarjataulukossa peräti kolme sijaa ylöspäin sijalle kahdeksan pistekeskiarvolla 1,58.


---
Julkaisija: Henri Niemelä