Ilves julkaisi tukun tärkeitä jatkosopimuksia - Kapteeni Eemeli Suomi jatkaa seurassa

11.3.2022
Ilves julkaisi tukun tärkeitä jatkosopimuksia - Kapteeni Eemeli Suomi jatkaa seurassa

Eemeli Suomi jatkaa monen muun Ilves-pelaajan tavoin seurassa kaudella 2022-23. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Ilves julkaisi perjantaina peräti yhdeksän uutta jatkosopimusta. Jatkajia löytyy jokaiselta pelipaikalta mukaan lukien kapteeni Eemeli Suomi ja Petri Kontiola.

Maalivahti Marek Langhamer, puolustaja Simon Johansson, hyökkääjät Petri Kontiola, Balázs Sebok ja Eemeli Suomi sekä valmentaja Pasi Saarinen ovat allekirjoittaneet Ilveksen kanssa kauden 2022-23 kattavat jatkosopimukset.

27-vuotias Marek Langhamer saapui täksi kaudeksi Ilveksen maalille KHL-seura Amur Khabarovskista. Tshekkiläinen on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista, mutta pelikunnossa ollessaan hän on kuulunut Liigan ehdottomaan eliittiin. Langhamer on pelannut tällä kaudella 22 ottelua torjuntaprosentilla 90,6%. Maalivahdin päästettyjen maalien keskiarvo on 2,62 ja voittoprosentti 69,05%.

Ruotsalaispuolustaja Simon Johansson saapui täksi kaudeksi Tampereelle SHL-seura Djurgårdenista. 22-vuotias Johansson on ottanut heti paikkansa joukkueen puolustuksesta yli 17 minuutin peliajalla per ottelu. Johansson kykenee hyvään pelaamiseen kiekollisena ja 53 otteluun hän on tehnyt tällä kaudella tehopisteet 8+20=28. Kyseinen pistemäärä on joukkueen puolustajista toiseksi paras ja Liigan puolustajista kymmenenneksi paras.

Konkarihyökkääjä Petri Kontiola siirtyi täksi kaudeksi HPK:sta Ilvekseen. Viime kaudella Kontiola voitti HPK:ssa Liigan pistepörssin ja hänet palkittiin kauden parhaana pelaajana. Tällä kaudella hyökkääjä on tehnyt 47 otteluun tehopisteet 7+25=32. Kyseisellä pistemäärällä Kontiola on joukkueen sisäisen pistepörssin kolmas. Tällä kaudella Ilveksen kapteenistoon kuuluva 37-vuotias hyökkääjä on edustanut aiemmin Liigassa HPK:n lisäksi Tapparaa. Kuuden kauden aikana Kontiola on pelannut Liigassa yhteensä 302 runkosarjaottelua tehopistein 54+162=216.

Unkarilaishyökkääjä Balázs Sebok siirtyi täksi kaudeksi Ilvekseen KalPasta kuuden Kuopiossa vietetyn kauden jälkeen. Sebok on joukkueen sisäisessä pistepörssissä kuudentena 43 ottelun jälkeen tehopistein 11+19=30. Sebokin yhden kauden piste-ennätys 8+33=41 on KalPasta kaudelta 2019-20. 27-vuotias hyökkääjä on pelannut Liigassa seitsemän kauden aikana yhteensä 331 runkosarjaottelua tehopistein 49+125=174.

Taatusti päivän odotetuin jatkosopimus kohdistui Eemeli Suomeen. 26-vuotias seuran oma kasvatti toimii neljättä kautta joukkueen kapteenina. Suomi on ollut tällä kaudella Liigan kolmanneksi paras pistemies ja joukkueensa tehokkain pelaaja 48 ottelun jälkeen tehopistein 18+28=46. Koko uransa Ilvestä edustanut Suomi teki debyyttinsä Liigassa kaudella 2015-16 ja tämän jälkeen seitsemän kauden aikana hän on pelannut seurassa yhteensä 376 runkosarjaottelua tehopistein 96+161=257. Kyseisellä pistemäärällä Suomi on noussut Ilveksen kaikkien aikojen pistepörssissä jo sijalle 11.

– Eemeli Suomi on kiistaton tähtipelaaja Liigassa. Hyvin harvalla pelaajalla on vastaavaa merkitystä koko seuran toimintaan kuin Eemelillä on Ilveksessä. Hän on pelaaja, jota kohtaan seuralla on kovimmat vaatimukset ja odotukset, mutta samalla olemme hänen suurin tukijansa. Liigasta ei löydy pelaajaa, johon hänet vaihtaisimme, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Viime kaudella Ilveksen Liiga-joukkueen valmennusryhmään liittynyt Pasi Saarinen, 44, jatkaa apuvalmentajan roolissaan myös kaudella 2022-23.


Pidemmät
jatkosopimukset solmittiin hyökkääjistä Matias Mäntykiven ja Miro Nallin kanssa sekä puolustuksesta Karri Ahon kanssa.

20-vuotiaan Matias Mäntykiven uusi jatkosopimus kestää seuran kanssa kevääseen 2024 saakka. SaiPa-kasvatti vaihtoi täksi kaudeksi kasvattajaseuransa Ilvekseen ja kulunut kausi on tuonut mukanaan lopullisen läpimurron Liigaan. 46 otteluun Mäntykivi on tällä kaudella tehnyt tehopisteet 12+18=30. Kyseisellä pistemäärällä hyökkääjä on joukkueen sisäisessä pistepörssissä viidentenä.

Miro Nalli on Ilveksen oma kasvatti, joka pelaa kolmatta kauttaan Liigassa. 23-vuotias hyökkääjä kuuluu joukkueessa korkean työmoraalin omaaviinjoukkuepelaajiin. Nalli on tällä kaudella tehnyt Liigassa 43 otteluun tehopisteet 3+10=13. Hyökkääjän sopimus kestää niin ikään kevääseen 2024 saakka.

Puolustaja Karri Ahon uusi jatkosopimus on muotoa 1+1. Ahon aikaisempaan sopimukseen sisältynyt optio purettiin seuran toimesta ja se korvattiin uudella kaksivuotisella sopimuksella. Vasta 19-vuotias seuran oma kasvatti on pelannut tällä kaudella Liigassa seitsemän ottelua, jonka lisäksi otteluita on kertynyt 16 Mestis-seura KOOVEE:ssa. Aho oli osa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta vuoden vaihteessa keskeytetyissä MM-kisoissa. Siellä yhteen otteluun hän saalisti kaksi syöttöpistettä. Liiga-debyyttinsä Aho teki Ilveksessä kaudella 2020-21.


---
Julkaisija: Henri Niemelä