Tappara hakee jatkoa huimalle kotivireelleen - Ilves tavoittelee pitkästä aikaa voittoa Raumalta

8.3.2022
Tappara hakee jatkoa huimalle kotivireelleen - Ilves tavoittelee pitkästä aikaa voittoa Raumalta

Tapparan kultakypärä Anton Levtchi on tehnyt tällä kaudella Sportia vastaan viiteen otteluun tehopisteet 4+3.

Tärkeistä pisteistä mitellään tiistain kierroksella neljällä paikkakunnalla. Tappara hakee kotona jatkoa 13 ottelun pisteputkelleen kun taas paikallisvastustaja Ilves tavoittelee voittoa Raumalta pitkän tauon jälkeen.

HIFK-HPK

>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK ja HPK kohtaavat tänään toisensa kuudetta kertaa tällä kaudella. HIFK voitti kaksi kauden ensimmäistä kohtaamista yhteismaalein 10-3, jonka jälkeen HPK on voittanut kaikki kolme edellistä kohtaamista maalein 11-5. HPK-hyökkääjä Michael Joly on tehnyt tällä kaudella HIFK:ta vastaan tehopisteet 2+4, joista 2+2 syntyi edellisessä kohtaamisessa 18. helmikuuta.

HIFK aloitti oman viikkonsa eilen kotiottelulla KooKoota vastaan. HIFK otti kouvolalaisia vastaan neljännen peräkkäisen kotivoittonsa lukemin 2-1 Reid Gardinerin voittomaalilla ottelun kolmannessa erässä. Neljässä voitetussa kotiottelussa helsinkiläiset ovat kaataneet vastustajansa yhteismaalein 16-5. HPK aloittaa tänään puolestaan oman neljän ottelun viikkonsa. Viime viikolla HPK pelasi kolme ottelua, joista tuloksena oli kahden peräkkäisen tappion jälkeen 3-0-voitto Vaasasta Sportia vastaan. Hämeenlinnalaiset ovat päästäneet viimeiseen viiteen otteluun ainoastaan kahdeksan maalia, mikä on kyseisellä ajanjaksolla sarjan paras lukema.

Joukkueet löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta neljä ja viisi. HPK on ylempänä pistekeskiarvolla 1.71 ja HIFK tulee perässä pistekeskiarvolla 1.69.


JYP-
KalPa

>> Kokoonpanot
>> Liput

Tänään pelattava Järvi-Suomen derby on järjestyksessään kauden viides. JYP on toistaiseksi hallinnut näitä kohtaamisia, sillä neljästä ottelusta kolme on päättynyt jyväskyläläisten voittoon. KalPa onnistui ottamaan ainoan derbyvoittonsa joulukuussa kotonaan lukemin 2-1. JYP-puolustaja Anttoni Honka on ollut derbyjen paras pistemies tällä kaudella tehopistein 1+6.

JYP pelaa tällä viikolla neljä ottelua. Viime viikolla joukkue pelasi kolme ottelua, joista tuloksena oli kaksi vierasvoittoa ja kirvelevä kotitappio Jukureille. JYP on pelannut kuusi edellistä otteluaan siten, että se on voittanut ja hävinnyt vuoron perään. Vieraissa joukkue on ottanut kaksi peräkkäistä voittoa, mutta kotona JYP on voittanut ainoastaan yhden viimeisestä seitsemästä ottelustaan. KalPa otti viime viikolla kahdesta kotiottelusta tärkeät kuusi pistettä mukaansa HPK:ta ja HIFK:ta vastaan. KalPa on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kolme ja kerännyt yhteensä kymmenen pistettä. Kyseisen ajanjakson kuntopuntarissa KalPa on ollut sarjan toiseksi paras joukkue ja eniten maaleja tehnyt joukkue yhdessä Ilveksen kanssa.

Sarjataulukossa JYP pelaa viimeiset seitsemän runkosarjaotteluaan pelkästä kunniasta kun taas KalPa taistelee tiukasti viimeisistä playoffs-paikoista sijalla 11. Kuopiolaisten pistekeskiarvo on kierrokselle lähdettäessä tismalleen sama 1.547 yhdessä sijalla kymmenen majailevan Pelicansin kanssa.


Lukko
-Ilves

>> Kokoonpanot
>> Liput

Lukko ja Ilves kohtaavat tänään toisensa neljättä kertaa tällä kaudella. Toistaiseksi voitot ovat Ilveksen hyväksi 2-1 kaikkien aiempien kohtaamisien päätyttyä kotivoittoihin. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat viime viikon torstaina, jolloin Ilves oli parempi maalein 3-2. Kyseisessä ottelussa Ilves-hyökkääjä Joni Ikonen kirjasi itselleen tehopisteet 1+2

Lukko pelasi viime viikolla peräti neljä ottelua, joista se onnistui voittamaan kotiottelut Pelicansia ja Ässiä vastaan. Tappiot joukkue puolestaan koki vieraissa Ilvekselle ja Pelicansille. Lukko on onnistunut voittamaan vain yhden kerran varsinaisella peliajalla viimeiseen seitsemään otteluun. Ilves pelasi viime viikolla kolmesti, joista tuloksena oli yksi voitto ja neljä pistettä. Tupsukorvien voitto tuli nimenomaan Lukkoa vastaan ja sen lisäksi joukkue koki tappiot Sportille sekä Tapparalle. Vieraissa Ilveksellä on ollut huomattavasti haastavampaa, sillä joukkueen kaikki neljä edellistä vierasottelua ovat päättyneet tappioon. Ilves lähtee iltaan sarjakakkosena pistekeskiarvolla 1.85. Lukko on puolestaan kuudentena pistekeskiarvolla 1.64.

Lähtökohdat iltaan eivät ole Ilvekselle kaikista otollisimmat. Tamperelaisjoukkue on nimittäin onnistunut voittamaan Raumalla viimeksi 22. syyskuuta 2018. Kyseisen voiton jälkeen Lukko on voittanut kaikki kahdeksan edellistä kohtaamista peräkkäin Raumalla.


Tappara
-Sport

>> Kokoonpanot
>> Liput

Tappara ja Sport kohtaavat tänään kuudetta kertaa tällä kaudella. Aiemmista viidestä kohtaamisesta neljä on päättynyt kotivoittoihin Tapparan eduksi voitoin 3-2. Tappara on hoitanut tällä kaudella omat kotiottelunsa Sportia vastaan erittäin mallikkaasti kahdella voitolla maalierolla 10-1. Tapparan kultakypärä Anton Levtchi on tehnyt tällä kaudella Sportia vastaan tehopisteet 4+3.

Tapparan viime viikko alkoi CHL-finaalilla Rögleä vastaan ja päättyi Liigassa kahteen peräkkäiseen voittoon Ilveksestä ja TPS:stä. Viime lauantaina Tappara haki erittäin vakuuttavan voiton TPS:stä vieraissa lukemin 4-2. Kyseinen ottelu oli tamperelaisten hyväksi jo kahden erän jälkeen lukemin 4-0. Tappara saapuu iltaan kolmen ottelun voittoputkessa ja 13 ottelun mittaisessa pisteputkessa kotiotteluiden osalta. Sport puolestaan aloitti viime viikkonsa vierasvoitolla Ilveksestä, mutta se päättyi kahteen peräkkäiseen kotitappioon KooKoolle ja HPK:lle. Sport on hävinnyt viimeisestä neljästä ottelustaan kolme ja ongelmia joukkueella riittää sekä hyökkäys- että puolustuspäässä.

Tappara lähtee iltaan sarjan kärjestä pistekeskiarvolla 1.89. Sportilla alkaa puolestaan olla hyvin tukalaa playoffseihin pääsyn suhteen. Vaasalaiset ovat sarjassa ennen iltaa sijalla 12 pistekeskiarvolla 1.29.

SHL-seura Växjö Lakersista loppukaudeksi Tapparaan siirtynyt latvialaismaalivahti Janis Kalnins tekee tänään Liiga-debyyttinsä kotijoukkueen maalilla.


---
Julkaisija: Henri Niemelä