Ilves voittoon dramaattisten vaiheiden jälkeen - Sport aiheutti Tapparalle harvinaisen kotitappion

8.3.2022
Ilves voittoon dramaattisten vaiheiden jälkeen - Sport aiheutti Tapparalle harvinaisen kotitappion

Ilveksen voittomaalista vastasi tänään Dominik Masin uran ensimmäisellä Liiga-maalilla. (Kuva: Elmeri Elo)

Tiistain Liiga-kierroksella nähtiin HIFK:n kotivoiton lisäksi kolme vierasvoittoa. Ilves kampesi Lukon dramaattisten vaiheiden jälkeen kun taas Sport aiheutti Tapparalle harvinaisen kotitappion Nokia Arenalla.

HIFK-HPK 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK ja HPK kohtasivat tänään toisensa kuudetta kertaa tällä kaudella. HIFK voitti kaksi kauden ensimmäistä kohtaamista, jonka jälkeen HPK oli voittanut kaikki kolme edellistä kohtaamista. HIFK saapui viikon toiseen kotiotteluunsa neljän peräkkäisen kotivoiton saattelemana.

Helsingin illassa kaksi ensimmäistä erää pelattiin maaleitta. Erittäin tasaisessa ottelussa maalipaikoilla ei juhlittu. Lähimpänä maalintekoa kahden ensimmäisen erän aikana oli HPK-hyökkääjä Aleksi Mustonen, joka sai jopa kerran potkaistua kiekon maaliin. Kolmannen erän alussa maalihanat aukesivat HIFK:n toimesta Yohann Auvitun tarkalla laukauksella. Auvitun tekemä maali olikin lopulta illan ainoa, joka tehtiin maalivahdin selän taakse. Iiro Pakarinen viimeisteli HIFK:lle toisen maaliin tyhjiin ja joukkue pääsi juhlimaan viidettä peräkkäistä kotivoittoaan loppulukemin 2-0. HIFK:n molemmissa maaleissa olivat mukana Auvitu 1+1 ja Eetu Koivistoinen 0+2. HIFK-maalivahti Michael Garteig pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä 24 torjunnalla.

HIFK:n ja HPK:n kesken voitot menivät runkosarjassa tasan 3-3. HIFK on voittanut viisi peräkkäistä kotiotteluaan tämän illan jälkeen yhteismaalein 18-5. Helsinkiläiset nousivat voitolla sarjataulukossa HPK:n yläpuolelle sijalle neljä. HIFK:n pistekeskiarvo on 1.72 kun taas HPK tulee heidän perässään sijalla viisi pistekeskiarvolla 1.68.


JYP-
KalPa 0-7 (0-2, 0-2, 0-3)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Tänään pelattu Järvi-Suomen derby oli järjestyksessään kauden viides. JYP oli toistaiseksi hallinnut näitä kohtaamisia, sillä neljästä ottelusta kolme oli päättynyt jyväskyläläisten voittoon. KalPalle ottelu oli erittäin tärkeä kevään playoffseja silmällä pitäen.

KalPan ylivoima on ollut viime aikoina erittäin hyvässä kunnossa ja siitä sai tänään JYP näytteen heti avauserässä. JYP otti ensimmäiseen erään kaksi kahden minuutin rangaistusta ja KalPa rokotti niistä molemmista. Tämän illan ottelu oli KalPalle viides peräkkäinen, jossa se onnistuu tekemään ylivoimamaalin. Tuomas Kiiskinen kirjasi kahteen ensimmäiseen maaliin tehopisteet 1+1. KalPa onnistui myös toisessa erässä maalinteossa kahteen otteeseen tällä kertaa kuitenkin tasakentällisin. Kuopiolaiset suorastaan murskasivat tänään jyväskyläläisten puolustuksen viimeistelemällä kolmannessa erässä loppulukemiksi 0-7. KalPan tulikuuma ylivoima teki tänään kolme maalia 50% onnistumisprosentilla. Vierasjoukkueen pistekunkut olivat tänään Jaakko Rissanen 2+2 ja Lasse Lappalainen 1+2. Rissanen on tämän illan jälkeen tehnyt runkosarjassa tällä kaudella JYPiä vastaan tehopisteet 5+2.

Kauden viimeinen Järvi-Suomen derby pelataan runkosarjan viimeisenä pelipäivänä 22. maaliskuuta. KalPa venytti voitolla oman voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi. Kuopiolaisille kolmen pisteen voitto Jyväskylästä on ollut harvaa herkkua, sillä edellisen kerran joukkue oli onnistunut tässä tempussa 10. lokakuuta 2020. KalPa nousi voitolla runkosarjassa yhdeksänneksi pistekeskiarvolla 1.57.


Lukko
-Ilves 3-4 (0-1, 1-0, 2-3)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko ja Ilves kohtasivat tänään toisensa neljättä kertaa tällä kaudella. Toistaiseksi voitot olivat tältä kaudelta Ilveksen hyväksi 2-1 kaikkien aiempien kohtaamisien päätyttyä kotivoittoihin. Ilves pyrki parantamaan tänään omaa vieraspelaamistaan neljän peräkkäisen vierastappion jälkeen.

Ilves tavoitteli tänään ensimmäistä voittoaan Raumalta sitten syyskuun 2018. Ilves sai vierasotteluun hyvän alun ajassa 18.40 Simon Johanssonin tekemällä avausmaalilla. Tasaisen avauserän jälkeen Lukko otti ottelun selvään ja lähes ylivoimaiseen hallintaansa, joka tuotti toisessa erässä yhden maalin ajassa 37.19 Thomas Gregoiren lavasta. Ottelun kolmas erä tarjosi draamaa ja käänteitä oikein urakalla. Lukon erän alussa tekemän johtomaalin jälkeen Ilves tuli ottelussa tasoihin lukemiin 2-2 Eemeli Suomen upealla ylivoimamaalilla. 20 sekuntia tämän maalin jälkeen ottelu sai rajun käänteen, kun Joonas Odenille annettiin polvitaklauksesta 5+20 minuutin rangaistus. Tästä seuranneella ylivoimalla Lukko siirtyi toistamiseen johtoon ja heidän kannaltaan kaikki vaikutti toistaiseksi oikein hyvältä. Ilves tuli kuitenkin sensaatiomasesti ensin alivoimalla tasoihin ja nousi lopulta jäähyn jälkeen voittoon saakka Dominik Masinin uran ensimmäisellä Liiga-maalilla.

Ilves onnistui upealla nousulla ottamaan ensimmäisen voittonsa Raumalta reilun kolmen vuoden tauon jälkeen. Ylipäätään illan vierasvoitto oli tamperelaisille ensimmäinen yli kuukauteen neljän peräkkäisen vierastappion perään. Ilves nousi voitolla sarjan kärkeen pistekeskiarvolla 1.87. Lukko puolestaan putosi tappiolla sijalle seitsemän pistekeskiarvolla 1.61.


Tappara
-Sport 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara ja Sport kohtasivat tänään kuudetta kertaa tällä kaudella. Aiemmista viidestä kohtaamisesta neljä oli päättynyt kotivoittoihin Tapparan eduksi voitoin 3-2. Tappara saapui illan kotiotteluunsa kolmen ottelun voittoputkessa sekä 13 kotiottelun mittaisessa pisteputkessa.

Nokia Areenalla molemmat joukkueet pääsivät maalinteon makuun jo avauserässä. Sport siirtyi ottelussa johtoon Shaun Heshkan painavalla laukauksella, mutta Tapparasta Tyler Morley vastasi tähän kotijoukkueen ensimmäisellä maalilla ajassa 18.26. Sport siirtyi toisessa erässä uudestaan johtoon tällä kertaa ylivoimalla ajassa 34.12. Illan tasainen ottelu ratkesi kolmannessa erässä sensaatiomaisesti Sportin hyväksi. Tapparan Anton Levtchi toi Tapparan kolmannen erän alkuun tasoihin lukemiin 2-2. Levtchi nousi tänään tehopistein 1+1 Liigan pistepörssin kärkeen ohi Petrus Palmun. Sport ei kuitenkaan Tapparan tasoituksesta häkeltynyt vaan jatkoi koko illan kestänyttä työntekoaan. Se palkittiin lopulta voittomaalilla ajassa 47.59, josta vastasi kultakypärä Turo Asplund polvillaan maalin edustalta. Sportin voitossa kahteen tehopisteeseen ylsivät Heshka 1+1, Asplund 1+1, Levtchi 1+1, Morley 1+1 ja Waltteri Merelä 0+2.

Sport aiheutti 3-2-voitolla Tapparalle vasta toisen varsinaisen peliajan tappion uudella Nokia Areenalla. Edellisen ja ainoan kerran kirvesrinnat olivat hävinneet kotona uudella areenalla varsinaisella peliajalla joulukuun alussa avajaisviikonloppuna Ilvestä vastaan. Tapparan ja Sportin kesken tämän kauden kohtaamiset menivät runkosarjassa tasan 3-3. Tappara putosi tappiolla sarjassa toiseksi Ilveksen taakse pistekeskiarvolla 1.85.


---
Julkaisija: Henri Niemelä