Vakuuttavasti kotonaan pelannut HIFK saa vastaansa kuuden ottelun pisteputkessa marssivan KooKoon

7.3.2022
Vakuuttavasti kotonaan pelannut HIFK saa vastaansa kuuden ottelun pisteputkessa marssivan KooKoon

HIFK:n ja KooKoon välisten otteluiden tehokkain pelaaja on tällä kaudella ollut Sebastian Dyk tehopistein 3+2. (Kuva: Juuso Pellava)

Uusi Liiga-viikko aloitetaan tänään Helsingistä HIFK:n ja KooKoon välisellä ottelulla. HIFK on vakuuttavassa kotivireessä kun taas KooKoo marssii vierasotteluun Liigan kuumimpana joukkueena kuuden ottelun pisteputkessa.

HIFK-KooKoo

>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK ja KooKoo kohtaavat Liiga-viikon aloittavassa ottelussa tänään neljättä kertaa tällä kaudella. Kaikki kauden kolme aiempaa kohtaamista ovat päättyneet vierasvoittoihin HIFK:n eduksi lukemin 2-1. HIFK voitti marras-joulukuussa omat vierasottelunsa yhteismaalein 6-3 kun taas KooKoo haki pisteet marraskuussa Helsingistä maalein 5-2. Keskinäisten kohtaamisten tehokkain pelaaja on tällä kaudella ollut HIFK:n Sebastian Dyk tehopistein 3+2.

HIFK pelasi viime viikolla kolme ottelua, joista tuloksena oli kaksi voittoa ja yksi tappio. Voitot tulivat kotona SaiPaa vastaan lukemin 6-1 ja Oulussa Kärppiä vastaan voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3. Oulusta haettu vierasvoitto oli joukkueelle ensimmäinen reiluun puoleentoista kuukauteen. Tappion HIFK koki puolestaan Kuopiossa KalPalle lukemin 2-0. Helsinkiläiset ovat viime aikoina menestyneet huomattavasti paremmin kotona ja joukkue pääseekin illan otteluun kolmen peräkkäisen kotivoiton saattelemana. HIFK:lle nämä kotivoitot ovat tulleet vakuuttavasti yhteismaalein 14-4.

KooKoo pelasi viime viikolla niin ikään kolme ottelua, joista jokaisessa se ylsi pisteille asti kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla jatkoajan jälkeen. Kouvolalaisten viikko alkoi kahdella peräkkäisellä vierasvoitolla Sportista ja Ässistä, jotka venyttivät joukkueen voittoputken viiden ottelun mittaiseksi. Tämä voittoputki kuitenkin katkesi lauantaina kotiottelussa Jukureita vastaan jatkoajan jälkeen lukemin 3-4. Kyseisessä ottelussa KooKoo kuitenkin venytti oman pisteputkensa kuuden ottelun mittaiseksi nousemalla kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin. Entinen HIFK-puolustaja Eero Teräväinen teki kolmannessa erässä joukkueelle tehopisteet 1+1.

HIFK:lla on tämä ilta mukaan lukien jäljellä yhdeksän runkosarjaottelua ja KooKoolla kahdeksan. Tänään jälleen pelataan isoista pisteistä playoffs-paikkoja silmällä pitäen. HIFK lähtee iltaan sijalta viisi pistekeskiarvolla 1.67. KooKoo on viime aikojen menestyksellään noussut sijalle kahdeksan pistekeskiarvolla 1.60.

HIFK-kapteeni Teemu Tallberg palaa tänään joukkueen pelaavan kokoonpanoon reilun kolmen viikon tauon jälkeen. Tallberg on tehnyt tällä kaudella KooKoota vastaan tehopisteet 0+4.


---
Julkaisija: Henri Niemelä