HIFK:lle neljäs peräkkäinen kotivoitto - Tiukan kamppailun ratkaisi kolmannessa erässä Reid Gardiner

7.3.2022
HIFK:lle neljäs peräkkäinen kotivoitto - Tiukan kamppailun ratkaisi kolmannessa erässä Reid Gardiner

Reid Gardiner nousi tänään voittomaalillaan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle yhdessä Jiri Smejkalin ja Petrus Palmun kanssa. (Kuva: Juuso Pellava)

Maanantain ainoa ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen HIFK:n voittoon lukemin 2-1. Voittomaalista vastasi kolmannessa erässä ylivoimalla Reid Gardiner.

HIFK-KooKoo 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

HIFK ja KooKoo kohtasivat Liiga-viikon aloittaneessa ottelussa tänään neljättä kertaa tällä kaudella. Kaikki kauden kolme aiempaa kohtaamista olivat päättyneet vierasvoittoihin HIFK:n eduksi voitoin 2-1. HIFK saapui iltaan kolmen peräkkäisen kotivoiton saattelemana kun taas KooKoo marssi vierasotteluun kuuden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

HIFK aloitti ottelun terävästi ja Iiro Pakarinen kilautti maalirautoja heti ensimmäisissä vaihdoissa. Kotijoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta niin ikään heti alussa ilman tulosta. HIFK:n hallinnan päätti lopulta illan avausmaali, josta vastasi ajassa 5.17 vierasjoukkue KooKoo. Tilanteessa Kim Strömberg voitti hyökkäyspään aloituksen, jonka jälkeen Ville Meskanen laukoi kiekon vastustamattomasti ohi HIFK-maalivahti Michael Garteigin. HIFK:n vastausta kotiyleisö ei joutunut odottamaan kauaa, sillä vajaat kaksi minuuttia myöhemmin helsinkiläisten nelosketju loi upean sommitelman päätteeksi maalin, josta vastasi Otto Karvinen kauden toisella maalillaan. HIFK:n tekemän maalin jälkeen avauserä oli hyvin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli useampi maalipaikka lisäosumien tekemiseen.

Ottelun toinen erä kului HIFK:n hallinnassa, mutta maalipaikoilla ei ensimmäisen erän tavoin kuitenkaan mässäilty. KooKoo puolusti mainiosti helsinkiläisten nostamat hyökkäykset ja kolmanteen erään lähdettiinkin samaisesta tasatilanteesta 1-1.

Kolmannen erän alkuun HIFK sai illan kolmannen ylivoimansa, jonka se myös hyödynsi siirtymällä toista kertaa johtoon. Kotijoukkue kerkesi pelaamaan ylivoimaansa vain 29 sekuntia ennen kuin Alex Broadhurstin poikittaissyöttö löysi Reid Gardinerin, joka laukoi suoraan syötöstä kolmannen maalinsa HIFK-paidassa. Yhteensä maali oli kanadalaishyökkääjälle kauden 21:s, jolla hän nousi sarjassa maalipörssin kärkeen yhdessä Jiri Smejkalin ja Petrus Palmun kanssa. Maalista HIFK sai runsaasti lisää virtaa ja sillä oli useampi loistava paikka lisätä johtoaan. KooKoo oli puolestaan vaisu hyökkäyssuuntaan, eikä se saanut takaa-ajoaan kunnolla liikkeelle missään vaiheessa. Aivan lopussa KooKoo sai parhaan pyörityksensä aikaan ilman maalivahtia pelatessa, mutta HIFK selvisi yhden maalin johtoasemassa aina loppusummeriin saakka.

HIFK:lle illan kotivoitto oli neljäs peräkkäinen. Samalla helsinkiläiset katkaisivat KooKoon kuuden ottelun mittaisen pisteputken. Näiden joukkueiden välillä runkosarjan kohtaamiset menivät voitoin 3-1 HIFK:n hyväksi. KooKoo putosi tappiolla sarjataulukossa yhdeksänneksi pistekeskiarvolla 1.57.


---
Julkaisija: Henri Niemelä