Otto Leskinen jatkoi tehokkaana Tapparan voitossa - HIFK:lle pitkästä aikaa vierasvoitto

5.3.2022
Otto Leskinen jatkoi tehokkaana Tapparan voitossa - HIFK:lle pitkästä aikaa vierasvoitto

Otto Leskinen vei illan toisella maalillaan Tapparan 3-0-johtoon. (Kuva: Teemu Saarinen)

Lauantaina kuudesta ottelusta peräti viisi päättyi vierasvoittoon. Tappara-puolustaja Otto Leskinen jatkoi tänään tehokkaana joukkueen voitossa TPS:stä kun taas HIFK onnistui voittamaan pitkästä aikaa vieraissa.

KooKoo-Jukurit 3-4 JA (0-2, 1-1, 2-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo ja Jukurit kohtasivat toisensa tänään neljättä kertaa tällä kaudella. Ennen tätä iltaa voitot olivat menneet KooKoolle lukemin 2-1. KooKoo saapui illan otteluun kuntopuntarin kärjestä viidellä peräkkäisellä voitolla kun taas Jukurit oli voittanut edellisestä viidestä ottelustaan neljä.

Kouvolassa kotijoukkue KooKoon alku oli haparoiva ja Jukurit siirtyi jo kahden maalin johtoon ajassa 6.30. Toisessa erässä KooKoo tuli otteluun mukaan Heikki Liedeksen ylivoimamaalilla, mutta Jukurit pääsi myös toiselle erätauolle lopulta kahden johtoasemassa Patrik Puistolan kauden yhdeksännellä ylivoimamaalilla. Ottelun kolmannessa erässä KooKoo järjesti huiman takaa-ajon nousemalla tasatilanteeseen 3-3. Jukurien sankari ja ratkaisija oli tänään jatkoaikamaalilla Simon Stransky, joka onnistui maalinteossa tänään kahteen otteeseen.

Jukurit katkaisi voitolla KooKoon voittoputken venyttäen oman voittoputken vieraissa viiden ottelun mittaiseksi. Jukureille tämän illan vierasvoitto oli ensimmäinen KooKoosta yli kolmeen vuoteen. Edellisen kerran mikkeliläiset olivat hakeneet voiton Kouvolasta 29. joulukuuta 2018.


Kärpät
-HIFK 3-4 VL (1-1, 0-1, 2-1, 0-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät ja HIFK kohtasivat tänään viidettä kertaa tällä kaudella. Kauden neljästä aiemmasta kohtaamisesta molemmat joukkueet olivat onnistuneet voittamaan kaksi. Kärpät saapui kotiotteluun kolmen ottelun pisteputkessa kun taas HIFK oli onnistunut voittamaan edellisestä viidestä ottelustaan vain yhden.

Oulussa nähtiin varsinaisella peliajalla melkoinen kissa ja hiiri-leikki kun HIFK siirtyi ottelussa kolme kertaa johtoon Kärppien tultua myöhemmin tasoihin jokaisella kerralla. HIFK johti ottelua kahden erän jälkeen lukemin 2-1, mutta heti kolmannen erän alussa Kärpät nousi Saku Mäenalasen maalilla tasoihin. Iiro Pakarinen teki myöhemmin toisen maalinsa HIFK:ssa ennen kuin Arttu Hyry venytti ottelun jatkoajalle ajassa 57.04. Maalittoman jatkoajan jälkeen ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta, jossa HIFK oli parempi Jere Innalan onnistuneella suorituksella.

Voitolla HIFK katkaisi viiden ottelun mittaisen tappioputkensa vieraissa. Edellisen kerran helsinkiläiset olivat ottaneet vieraissa voiton 15. tammikuuta Lappeenrannassa SaiPaa vastaan.


Lukko-Ässät
4-1 (2-0, 2-0, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Satakunnan herruudesta pelattiin lauantaina kuudetta kertaa tällä kaudella. Lukko oli hallinnut joukkueiden tämän kauden kohtaamisia voittamalla aiemmista viidestä ottelusta neljä varsinaisella peliajalla. Kahdesta heikkovireisestä joukkueesta Ässät saapui illan otteluun neljän ottelun tappioputkessa.

Ässät jäi tänään Satakunnan paikallisottelussa täydeksi vastaantulijaksi. Lukko oli tänään maalipaikoissaan tehokas ja raumalaiset siirtyivätkin jo avauserässä 2-0-johtoon. Lukko tuplasi johtonsa toisessa erässä neljään maaliin. Kahdesta joukkueensa maalista vastasi Sebastian Repo, jonka edustama ykkösketju teki tänään porilaisia vastaan yhteensä viisi tehopistettä. Ottelun kolmas erä meni kotijoukkueen osalta pelailuksi ja Ässien Sakari Salminen sai tehtyä vierasjoukkueen illan ainoan maalin ajassa 43.21.

Lukko otti tänään ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa lähes kuukauteen venyttäen samalla Ässien tappioputken viiden ottelun mittaiseksi. Lukko oli tällä kaudella Satakunnan ylivaltias, sillä kuudesta keskinäisestä ottelusta raumalaiset veivät viisi yhteismaalein 24-8. Lukko nousi voitolla sarjataulukossa viidenneksi pistekeskiarvolla 1.67.


SaiPa
-JYP 2-3 JA (2-1, 0-0, 0-1, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

JYP haki tänään kauden ensimmäistä voittoaan SaiPasta. Lappeenrantalaiset olivat olleet kovaa valuuttaa aiemmissa kohtaamisissa jyväskyläläisiä vastaan kolmella voitolla yhteismaalein 13-6. SaiPa oli ennen iltaa onnistunut voittamaan vain yhden ottelun viimeisestä kuudesta.

Lappeenrannassa neljästä varsinaisen peliajan maalista peräti kolme nähtiin jo avauserässä JYP aloitti maalinteon, mutta SaiPa vastasi tähän tekemällä reiluun kolmeen minuuttiin peräti kaksi ylivoimamaalia. Ottelun toinen erä oli maaliton ja SaiPa pääsi kolmanteen erään johtoasemassa. JYP tuli varsinaisella peliajalla tasoihin Mikko Salmion kauden toisella maalilla ajassa 55.35. Tasoituksen jälkeen JYP otti kauden ensimmäisen voittonsa SaiPasta jatkoajalla. Maalista vastasi rangaistuslaukauksesta ruotsalaishyökkääjä Adam Brodecki, joka onnistui tänään maalinteossa kahteen otteeseen.

JYP venytti voitolla SaiPan tappioputken kolmen ottelun mittaiseksi. Lappeenrantalaiset ovat tämän illaan jälkeen onnistuneet voittamaan vain yhden viimeistä seitsemästä ottelustaan.


TPS-
Tappara 2-4 (0-2, 0-2, 2-0)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS ja Tappara kohtasivat illan kierroksella neljättä kertaa tällä kaudella. Kauden aiemmat kohtaamiset olivat päättyneet Tapparan hyväksi voitoin 2-1. Molemmilla joukkueilla oli lauantaihin saavuttaessa alla voitto perjantain kierrokselta.

Tappara oli tänään alusta alkaen erittäin terävä maalipaikoissaan ja avauserässä se siirtyikin jo kahden maalin vierasjohtoon. Johto venyi entisestään toisessa erässä puolustaja Otto Leskisen johdolla. Leskinen saapui hiljattain Tapparaan Helsingin Jokereista ja illan ottelu oli hänellä kolmas uudessa joukkueessa. Puolustaja onnistui maalinteossa kertaalleen eilen Ilvestä vastaan ja tänään Leskinen heilutti maaliverkkoa kahdesti TPS:ää vastaan. Tappara lähti kolmanteen erään neljän maalin johtoasemasta ja TPS sai päätöserässä kavennettua loppulukemiksi 2-4. Leskisen lisäksi ottelussa kahteen tehopisteeseen ylsi Tyler Morley tehopistein 1+1.

Tappara otti tänään kolmannen peräkkäisen voittonsa kun taas TPS on pelannut kuusi viimeisintä otteluaan vuoron perään voittaen ja häviten. Tappara pysyy voitolla sarjan kärjessä kun taas TPS putosi sarjataulukossa seitsemänneksi pistekeskiarvolla 1.62.


Sport-HPK 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport haki tänään kauden ensimmäistä voittoaan HPK:ta vastaan. Kaksi kauden aiempaa kohtaamista olivat päättyneet HPK:n voittoihin varsinaisella peliajalla maalein 7-2. HPK saapui viikon kolmanteen otteluunsa kahden peräkkäisen tappion saattelemana.

HPK oli tänään viisikkopelaamisessa huomattavasti vastustajaansa parempi ja Sport joutui pelaamaan pitkiä ajanjaksoja omassa puolustuspäässä. HPK:n voiton ratkaisi tänään ykkösketju, jossa pelasivat Aleksi Mustonen, Michael Joly sekä Antti Pihlström. Jokainen edellä mainituista kirjasi tänään kaksi tehopistettä ketjun luotua yhteensä kuusi tehopistettä. HPK onnistui maalinteossa yhden kerran jokaisessa erässä ja Eetu Laurikainen pelasi toisen peräkkäisen nollapelinsä Sportia vastaan tänään 22 torjunnalla. HPK voitti Sportin samoin 3-0-lukemin myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa 19. marraskuuta.

HPK on voittanut tällä kaudella kaikki kolme otteluaan Sportia vastaan yhteismaalein 10-2. Sport saa vielä yhden mahdollisuuden hämeenlinnalaisten kaatamiseen viikon päästä 12. maaliskuuta kauden viimeisessä kohtaamisessa.


---
Julkaisija: Henri Niemelä