HIFK hakee paluuta voittokantaan Pakarisen ja Turusen johdolla - Kärpät metsästää kauden ensimmäistä voittoaan Jukureista

2.3.2022
HIFK hakee paluuta voittokantaan Pakarisen ja Turusen johdolla - Kärpät metsästää kauden ensimmäistä voittoaan Jukureista

HIFK saapuu myös tänään kotiotteluunsa Michael Garteigin johtamana. (Kuva: Juuso Pellava)

Keskiviikkona Liigassa pelataan huima kuuden ottelun kierros. Suurin huomio suurten panosten lisäksi kiinnittyy tänään moniin uusiin hankintoihin, jotka tekevät ensiesiintymisensä pelaavassa kokoonpanossa.

HIFK-SaiPa

>> Kokoonpanot
>> Liput

SaiPa hakee keskiviikkona kauden ensimmäistä voittoaan HIFK:sta. Kauden kaikki kolme aiempaa kohtaamista joukkueiden välillä ovat päättyneet HIFK:n voittoon maalierolla 13-5. Joukkueiden edellinen kohtaaminen 15. tammikuuta päättyi Lappeenrannassa HIFK:n 7-3-voittoon. Kyseisessä ottelussa HIFK-puolustaja Jordan Schmaltz teki tehopisteet 1+4.

HIFK palasi kaukaloon yli viikon mittaisen koronatauon jälkeen viime viikonloppuna tuplaotteluilla Nokia Arenalla. Helsinkiläiset hävisivät kyseiset ottelut sekä Tapparalle että Ilvekselle maalierolla 3-8. HIFK saapuu illan otteluun kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. SaiPa pelasi viime viikolla kaksi runsasmaalista ottelua Sportia ja KalPaa vastaan. Sport murskasi SaiPan lukemin 7-1, jonka perään lappeenrantalaiset onnistuivat kaatamaan KalPan kuumassa kamppailussa loppulukemin 5-4. SaiPalla on menossa vieraissa neljän ottelun mittainen tappioputki. HIFK on pistekeskiarvolla 1,67 sarjataulukossa kuudentena. SaiPan pistekeskiarvo on puolestaan 13. sijalla 0,98.

HIFK:n uusista hankinnoista Iiro Pakarinen ja Teemu Turunen tekevät ensiesiintymisensä tänään joukkueen pelaavassa kokoonpanossa.


Jukurit-Kärpät

>> Kokoonpanot
>> Liput

Kärpät hakee keskiviikkona kauden ensimmäistä voittoaan Jukureista. Kauden kaikki kolme aiempaa kohtaamista ovat päättyneet mikkeliläisten voittoon maalierolla 9-5. Joukkueiden edellinen kohtaaminen tammikuun alussa päättyi Oulussa Jukurien 4-3-voittoon jatkoajan jälkeen. Kyseisessä ottelussa molemmat joukkueet onnistuivat ylivoimalla maalinteossa kaksi kertaa.

Jukurit pelasi viime viikolla vain yhden ottelun, jonka se voitti vieraissa Ässiä vastaan lukemin 4-1. Jukurit onnistui ylivoimalla maalinteossa kahdesti Jarkko Immosen ja Simon Stranskyn iskettyä tehopisteet 1+1. Jukurit saapuu kotiotteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Uudistunut Kärpät aloitti oman viikkonsa Lauri Marjamäen alaisuudessa maanantaina niin ikään 4-1-voitolla Ässistä. Joukkueen sankari oli kyseisessä ottelussa Juhamatti Aaltonen hattutempulla. Lisäksi uusista pelaajista Julius Junttila kirjasi ensimmäisessä ottelussaan yhden syöttöpisteen Aaltosen tekemään maaliin.

Jukurit lähtee illan kierrokselle sarjataulukossa sijalta kolme pistekeskiarvolla 1,82. Kärpät metsästää loppukaudesta paikkaa kuuden parhaan joukkoon. Ennen illan ottelua oululaiset ovat sarjassa kahdeksantena pistekeskiarvolla 1,58.


KalPa
-HPK

>> Kokoonpanot
>> Liput

KalPa ja HPK kohtaavat tänään neljättä kertaa tällä kaudella. Voitot ovat ennen iltaa tältä kaudelta KalPan hyväksi lukemin 2-1. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran reilu viikko sitten, jolloin KalPa oli Hämeenlinnassa parempi maalein 4-2.

KalPa urakoi viime viikolla peräti neljä ottelua, joista kolmessa joukkue ylsi pisteille kahdella voitolla. KalPa onnistui voittamaan HPK:n lisäksi Lukon ja tappiot tulivat Tapparalle sekä SaiPalle. SaiPaa vastaan lauantaina tulleessa 5-4-tappiossa katkesi kuopiolaisten kuuden ottelun mittainen pisteputki. HPK vietti niin ikään viime viikolla neljän ottelun viikkoa. Hämeenlinnalaisten viikko alkoi tappiolla KalPaa vastaan, mutta päättyi kolmeen peräkkäiseen voittoon JYPiä ja Kärppiä vastaan. HPK kaatoi Kärpät viime viikonloppuna kahdesti yhteismaalein 4-1. HPK on ollut jo pitkään Liigan kovakuntoisimpia joukkueita, jonka johdosta joukkue lähtee tähän iltaan sijalta neljä pistekeskiarvolla 1,75. KalPa taistelee tiukasti viimeisistä playoffs-paikoista. Tähän iltaan kuopiolaiset lähetvät sijalta 11 pistekeskiarvolla 1,49.

HPK:n uusista hankinnoista ensiesiintymisensä tekevät tänään hyökkääjä Aleksi Mustonen sekä puolustaja Niklas Friman.


Lukko
-Pelicans

>> Kokoonpanot
>> Liput

Lukko ja Pelicans kohtaavat keskiviikkona kolmatta kertaa tällä kaudella. Toistaiseksi voitot ovat menneet tällä kaudella tasan 1-1 molempien kohtaamisien päätyttyä selviin vierasvoittoihin. Lokakuussa Pelicans haki Raumalta kolme pistettä 3-0-voitolla kun taas Lukko kävi omalla ryöstöretkellään Lahdessa tammikuussa 6-1-voitolla.

Lukko palasi kaukaloon viime viikonloppuna kahdessa ottelussa yli viikon mittaisen koronatauon jälkeen. Otteluista joukkueelle tulokseksi jäi kaksi tappiota ja yksi kerätty piste KalPaa sekä KooKoota vastaan. Lukko saapuu illan kotiotteluun kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Pelicans katkaisi oman viiden ottelun mittaisen tappioputkensa viime lauantaina 3-0-voitolla JYPistä. Ennen lauantain ottelua Pelicansin kaikki neljä edellistä ottelua olivat päättyneet varsinaisen peliajan jälkeen tasan ja tappioon varsinaisen peliajan jälkeen. Pelicans saapuu täten illan kierrokselle viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa. Lukko lähtee illan kierrokselle sarjataulukossa sijalta viisi pistekeskiarvolla 1,67. Pelicans on puolestaan vielä kiinni viimeisessä playoffs-paikassa sijalla kymmenen pistekeskiarvolla 1,50.

Joukkueiden uudet hankinnat Helsingin Jokereista Henri Ikonen Lukossa ja Hannes Björninen Pelicansissa tekevät tänään ensiesiintymisensä pelaavassa kokoonpanossa.


Sport-
KooKoo

>> Kokoonpanot
>> Liput

Sport ja KooKoo kohtaavat toisensa tänään kolmatta kertaa tällä kaudella. Joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet kotivoittoihin, joten voitot ovat jakautuneet tasan 1-1. Syyskuussa Sport voitti oman kotiottelunsa 4-3 kun taas KooKoo voitti omansa lokakuussa lukemin 4-2.

Sport aloitti oman viikkonsa eilen Nokia Arenalla komealla 4-2-voitolla Ilveksestä. Sport siirtyi sarjakärkeä vastaan 3-0-johtoon jo toisen erän ensimmäisellä minuutilla ja joukkueen johto kesti loppuun asti Ilveksen lopun paineesta huolimatta. Sport on saanut viime aikoina palautettua oivaa kotivirettään, sillä kotkapaidat ovat voittaneet kaikki neljä edellistä kotiotteluaan. KooKoon viime viikko sujui mainiosti, sillä viikon molemmat ottelut päättyivät voittoihin Ilveksestä ja Lukosta. KooKoo saapuu illan otteluun kolmen ottelun voittoputkessa, jonka aikana se on päästänyt omiin ainoastaan kaksi maalia.

Molemmat illan joukkueista taistelevat tiukasti pääsystä kevään playoffseihin. KooKoo on ennen iltaa sarjassa yhdeksäntenä pistekeskiarvolla 1,55 kun taas Sport on sijalla 12 pistekeskiarvolla 1,35.


TPS-JYP

>> Kokoonpanot
>> Liput

JYP hakee tänään kauden ensimmäistä voittoaan TPS:stä. Kaksi kauden aiempaa kohtaamista on pelattu Jyväskylässä ja ne ovat päättyneet TPS:n voittoihin varsinaisella peliajalla maalierolla 7-4. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran 27. lokakuuta, jolloin TPS oli parempi lukemin 5-3.

TPS saapuu illan otteluun seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Pisteputken aikana joukkue on voittanut peräti kuusi ottelua ja TPS löytyykin sarjan kuntopuntarin kärjestä yhdessä Jukurien kanssa. Turkulaisten edellinen ottelu viime lauantaina päättyi murskaavaan 6-1-voittoon Sportista. JYPillä on puolestaan mennyt viime aikoina huomattavasti heikommin, sillä joukkue on onnistunut voittamaan vain yhden kerran viimeisen yhdeksän ottelun aikana. Tämän ajanjakson ainoa voitto JYPille tuli Juha-Pekka Hytösen jäähyväisottelussa viime viikon perjantaina Ässiä vastaan. TPS käy kovaa kamppailua paikasta kuuden parhaan joukkoon. Illan kierrokselle turkulaiset lähtevät sijalta seitsemän pistekeskiarvolla 1,66. JYP on puolestaan sarjassa sijalla 14 pistekeskiarvolla 0,92.

Pekingin olympialaisissa Slovakian maajoukkueessa pronssia ja pistepörssin voittanut Juraj Slafkovsky palaa tänään pelikieltonsa jälkeen mukaan TPS:n pelaavaan kokoonpanoon.


---
Julkaisija: Henri Niemelä