Ilveksen loppukauden joukkueeseen muutoksia - Henrik Haapala saapuu Tampereelle loppukauden kattavalla sopimuksella

1.3.2022
Ilveksen loppukauden joukkueeseen muutoksia - Henrik Haapala saapuu Tampereelle loppukauden kattavalla sopimuksella

Ilves tiedotti tiistaina muutoksista koskien joukkueen loppukautta. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Ilves on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen hyökkääjä Henrik Haapalan kanssa. Lisäksi hyökkääjä Tomi Iso-Mustajärvi jatkaa Ilveksessä loppukauden ja maalivahti Niko Parkkisen oikeudet siirtyvät loppukaudeksi JYPiltä Ilvekselle.

Ilveksen hyökkäys vahvistuu loppukaudeksi 28-vuotiaalla Henrik Haapalalla. Haapala saapuu Tampereelle Helsingin Jokereista, joita hyökkääjä on edustanut syksystä 2019 lähtien. Tämän kauden Haapala on ollut kokonaan pelaamatta elokuisen leikkauksen toipumisen vuoksi. Kahdella viime kaudella Haapala teki Jokereissa 106 KHL-runkosarjaotteluun tehopisteet 14+41=55. Haapala on käynyt läpi Tapparan junioripolun ja hyökkääjä on pelannut uransa kaikki 197 Liiga-ottelua paikallisvastustajan paidassa. Seitsemän kauden aikana Haapala teki Tapparassa tehopisteet 37+87=124 voittaen seurassa kaksi mestaruutta keväällä 2016 ja 2017 sekä kolme hopeaa keväällä 2014, 2015 ja 2018.

Haapala voitti mestaruuskaudella 2016-17 Liigan pistepörssin tehopistein 15+45=60, mikä poiki Florida Panthersin kanssa NHL-sopimukseen kaudeksi 2017-18. Kyseisellä kaudella hyökkääjä pelasi NHL:ssä viisi ottelua ja AHL-seura Springfield Thunderbirdsissä 20 ottelua. Kaudeksi 2018-19 Haapala siirtyi lainalle Sveitsin pääsarjaan HC Luganoon ennen siirtoa Jokereihin syksyllä 2019. Haapala on pelannut urallaan kahdeksan A-maaottelua ja vuonna 2014 hyökkääjä voitti Malmössä MM-kultaa alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela sanoo pelinumeroa 52 kantavan Haapalan tuovan joukkueeseen lisää kiekollista huipputaitoa ja kokemusta voittamisesta:

– Henrik Haapala otti eilen yhteyttä ja osoitti kiinnostuksensa liittyä joukkueeseemme. Hän on kiistatta huippupelaaja, ja keskusteltuamme asioista kävi hyvin nopeasti selväksi, että yhteinen näkemys löytyy ja saamme hyvässä yhteisymmärryksessä sovittua molemminpuolisista sopimusehdoista.

– Henkka on erittäin kilpailuhenkinen ja luova pelaaja, joka pystyy rakentamaan tilanteita tyhjästäkin pelinäkemyksensä, vauhtinsa ja taitonsa kautta mutta myös kovalla kamppailupelaamisellaan. Hän sopii varmasti erinomaisesti pelitapaamme. Huomioimme, ettei hän ole hetkeen pelannut, mutta aika riittää ja tulemme menemään maltilla eteenpäin, jotta meillä olisi playoffseissa se Henrik Haapala, joka on jo aiemminkin osoittanut kykynsä nousta esiin ja ratkaista kevään tärkeimpiä pelejä, kertoo Koskela.


Tomi Iso-Mustajärvelle loppukauden sopimus, Niko Parkkisen pelaajaoikeudet Ilvekselle loppukaudeksi

Tällä kaudella 11 otteluun seitsemän tehopistettä Mestis-joukkue KOOVEE:ssa iskenyt Tomi Iso-Mustajärvi jatkaa loppukauden Ilveksen riveissä. 29-vuotias seuran oma kasvatti liittyi Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella toissa viikolla, jonka jälkeen Iso-Mustajärvi on pelannut kaikissa viidessä tamperelaisjoukkueen ottelussa. Ennen Ilvekseen siirtymistä Iso-Mustajärvi on pelannut kausien 2017-21 aikana SaiPassa 126 runkosarjaottelua tehopistein 10+16=26.

22-vuotias maalivahti Niko Parkkinen on pelannut tällä kaudella kolme Liiga-ottelua JYPissä ja 15 Mestis-ottelua KeuPa HT:n riveissä. Jukurien kasvatti siirtyi JYPiin organisaatioon kaudella 2014-15 ja Liiga-debyyttinsä Parkkinen teki jyväkyläläisten riveissä kaudella 2019-20. Kolmen edelliskauden aikana maalivahdin tilille on kertynyt yhteensä 25 Liiga-ottelua sekä 52 Mestis-ottelua. Ilves ilmoitti tiedotteessaan, että Parkkinen jatkaa pelaamistaan KeuPassa, mutta on tarvittaessa Ilveksen käytössä.

Haluamme kiittää Niko Parkkista ja JYPiä yhteistyöstä. Olemme hakeneet ryhmäämme maalivahtia, joka tarvittaessa pystyy auttamaan joukkuettamme, mikäli Marek Langhamer tai Vadim Zherenko joutuisi loppukauden aikana pidemmäksi aikaa sivuun toiminnastamme, sanoo urheilujohtaja Timo Koskela.

Ilves ilmoitti tiistaina myös, että hyökkääjät Santeri Virtanen ja Antti Saarela eivät terveyssyistä pelaa enää seurassa Liiga-kauden 2021-22 aikana. Molempien pelaajien kohdalla kuntoutustoimet ja harjoittelu on suunnattu ensi kautta valmistaviksi.


---
Julkaisija: Henri Niemelä