Kärpät voittoon Lauri Marjamäen paluuottelussa − Juhamatti Aaltonen viimeisteli hattutempun

28.2.2022
Kärpät voittoon Lauri Marjamäen paluuottelussa − Juhamatti Aaltonen viimeisteli hattutempun

Juhamatti Aaltonen oli hyvällä pelipäällä. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät katkaisi kahden ottelun voitottoman jaksonsa maanantaina, kun oululaisjoukkue kellisti Ässät. Kärppien suurin sankari oli kolme maalia kihauttanut Juhamatti Aaltonen. Oululaisyleisön sydämeensä itsensä pelasi myös David Sklenicka kovine taklauksineen. Myös Lauri Marjamäki ja Julius Junttila toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi takaisin Raksilaan.

Kärpät−Ässät 4−1 (0−1, 2−0, 2−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät kahden pelin tappioputkensa kaatamalla Ässät lukemin 4−1 maanantai-illan ainoassa ottelussa. Kärppien väreissä ensiesiintymisensä illan ottelussa tekivät Jokereissa tällä kaudella pelanneet Julius Junttila sekä David Sklenicka. Myös Kärppien vaihtopenkin takana nähtiin uusvanha kasvo, kun Lauri Marjamäki teki paluun Ouluun.

Ottelutapahtuma alkoi olympiavoittajien Saku Mäenalasen ja Atte Ohtamaan palkitsemisilla. Lyhyiden juhlallisuuksien jälkeen ottelu päästiin aloittamaan.

Ottelun avauserä alkoi vauhdikkaissa merkeissä. Ässillä oli ensimmäisessä vaihdossaan hyvä maalintekopaikka, mutta Joel Blomqvist onnistui pysäyttämään porilaisyrityksen. Pelin hallinta siirtyi erän vanhetessa Kärpille. Kärppien pienoisesta painostuksesta huolimatta erän ainoasta maalista vastasi Ässät. Roni Sevänen teki Ässien 1−0-johtomaalin tarkalla viivalaukauksella. Seväsen maali jäi Ässien erän ainoaksi.

Kärpät onnistui tasoitusosuman teossa nopeasti toisen erän alkuun. 1−1-maalin iski illan suurin sankari Juhamatti Aaltonen rangaistuslaukauksesta. Vain pari minuuttia myöhemmin, ja Aaltonen oli jälleen pahanteossa. Junttila ja Mäenalanen alustivat takatolpalle liukuneelle Aaltoselle loistavan maalipaikan, mistä kokenut pelimies ei erehtynyt.

Kärpät iski kolmannen erän puolessa välissä ylivoimalla pelin jo 3−1:een, mistä muodostui lopulta ottelun lopullinen ratkaisu. Ylivoimaosuman viimeisteli Mika Pyörälä.

Kärppien neljännen maalin naulasi tyhjään maaliin Aaltonen, joka viimeisteli samalla hattutemppunsa.

Kärpät puolusti läpi ottelun tiiviisti, ja Marjamäki toi Oulun ajoiltaan tuttua tiivistä viisikkopuolustusta takaisin joukkueen tekemiseen. Blomqvistilla oli kärppämaalilla helpohko iltapuhde, sillä oululaispelaajat eivät päästäneet patapaitoja parhaille maalintekopaikoille.

Oululaisyleisön sydämiin itsensä pelasi myös puolustaja Sklenicka, joka ihastutti taklauspelillään ja kiekkovarmuudellaan.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen

#50
Juhamatti Aaltonen
Kärpät