Isoja muutoksia kokenut Kärpät kohtaa Ässät - Marjamäen lisäksi myös Junttila ja Sklenicka ovat tänään oululaisjoukkueessa mukana

28.2.2022
Isoja muutoksia kokenut Kärpät kohtaa Ässät - Marjamäen lisäksi myös Junttila ja Sklenicka ovat tänään oululaisjoukkueessa mukana

Kärpät hakee tänään kauden neljättä voittoaan Ässistä. (Kuva: Tomi Vastamäki)

Liiga-viikon aloittavassa ottelussa isoja muutoksia viime päivinä kokenut Kärpät saa vastaansa Ässät. Uuden päävalmenataja Lauri Marjamäen lisäksi oululaisjoukkueessa esiintyvät tänään uudet hankinnat Julius Junttila sekä David Sklenicka.

Kärpät-Ässät

>> Kokoonpanot
>> Liput

Kärpät ja Ässät kohtaavat maanantaina neljättä kertaa tällä kaudella. Kärpät on toistaiseksi hallinnut keskinäisiä kohtaamisia selvästi, sillä kaikki kolme joukkueiden aiempaa kohtaamista ovat päättyneet oululaisten voittoon varsinaisella peliajalla maalierolla 14-2. Kärppien parhaat pistemiehet Ässiä vastaan ovat tällä kaudella olleet Topi Niemelä 1+4 ja Mika Pyörälä 4+0.

Kärpät pelasi syksyn vakuuttavasti, mutta vuodenvaihteen jälkeen joukkueen otteet ovat heikentyneet selkeästi. Viimeisestä yhdeksästä ottelustaan oululaiset ovat voittaneet vain kolme, mikä johti seuran sisällä muutoksiin maanantaina. Illan ottelu on Kärpille ensimmäinen uuden päävalmentajan Lauri Marjamäen alaisuudessa. Viime viikolla Kärpät onnistui voittamaan kolmesta ottelustaan yhden JYPiä vastaan lukemin 6-0. Joukkueen viikko kuitenkin päättyi kahteen peräkkäiseen tappioon HPK:ta vastaan perjantaina ja lauantaina. Uuden päävalmentajan lisäksi Kärppien kokoonpanossa nähdään tänään kaksi uutta hankintaa Julius Junttila sekä David Sklenicka. Molemmat saapuivat Ouluun Helsingin Jokereista. Kärpät lähtee maanantaina taisteluun playoffs-paikasta sarjan seitsemänneltä sijalta.

Kärpillä loppukauteen sisältyy vielä suuret panokset toisin kuin Ässillä. Ässät on 52 ottelun jälkeen sarjataulukossa sijalla 14 ja matkaa playoffs-paikkaan joukkueella on tavoittamattomat 28 pistettä. Viime viikolla porilaiset pelasivat kolme ottelua, joista tuloksena oli Kärppien tapaan yksi voitto ja kaksi tappiota. Ässät aloitti viikon 3-2-jatkoaikavoitolla Pelicansista, mutta viikko päättyi kahteen peräkkäiseen tappioon JYPille sekä Jukureille. Viimeisestä viidestä ottelusta Ässät on voittanut kaksi saalistaen yhteensä kuusi pistettä. Ässät on ollut tällä kaudella parempi joukkue vieraissa kuin kotona. 26 otteluun Ässät on kerännyt tällä kaudella vieraissa 28 pistettä kun taas kotona vain 20 pistettä.

Tämän kauden dominoinnin lisäksi Kärpät on hallinnut jo pitkään joukkueiden välisiä kohtaamisia Oulussa. Ässät on onnistunut voittamaan Kärpät edellisen kerran Oulussa varsinaisella peliajalla 14. helmikuuta 2013. Kyseisen voiton jälkeen Ässillä on tilillään vain yksi voittomaalikilpailuvoitto Oulusta joulukuulta 2017. Kärppien pisteputki Oulussa Ässiä vastaan on maanantaihin saavuttaessa 17 ottelun mittainen.


---
Julkaisija: Henri Niemelä