Tampereella tehtiin sunnuntaina peräti yhdeksän maalia - Ilveksen tehokkuus oli liikaa HIFK:lle

27.2.2022
Tampereella tehtiin sunnuntaina peräti yhdeksän maalia - Ilveksen tehokkuus oli liikaa HIFK:lle

Marek Langhamer pääsi jälleen juhlimaan voittoa oman fanipäätynsä eteen. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Sunnuntain ainoassa ottelussa nähtiin peräti yhdeksän maalia. Maaleista kuusi viimeisteli Ilves, joka jyräsi vakuuttavaan voittoon tehokkuudellaan.

Ilves-HIFK 6-3 (2-1, 2-1, 2-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves ja HIFK kohtasivat tänään kolmatta kertaa tällä kaudella. Voitot olivat ennen iltaa menneet tällä kaudella tasan 1-1 aiempien kohtaamisien päätyttyä kotivoittoihin. Lokakuussa Ilves voitti oman kotiottelunsa lukemin 3-2 voittomaalikilpailun jälkeen ja HIFK voitti omansa kymmenen päivää myöhemmin lukemin 5-2. Ilvekselle ottelu oli jo viikon neljäs kun taas HIFK:lle se oli viikon toinen yli viikon mittaisen koronatauon jälkeen.

Nokia Arenalla Ilves sai pelaamisensa välittömästi rullaamaan ja avausmaalin se iski ajassa 7.51. Ilveksen kakkoskentällinen teki Eemeli Suomen johdolla joukkueen edellisessä ottelussa yhteensä kymmenen tehopistettä ja sama kentällinen vastasi myös sunnuntaina joukkueen avausmaalista. Matias Mäntykivi laittoi tilanteessa Joonas Odenin vauhtiin ja 22-vuotias hyökkääjä viimeisteli maalin lopulta irtokiekosta oman läpiajonsa päätteeksi. HIFK jäi lauantaina nollille Tapparaa vastaan, mutta tänään se sai maalihanat auki välittömästi kotijoukkueen tekemän maalin jälkeen. HIFK:n illan ensimmäisen ohjasi Eetu Koivistoinen Johan Motinin lähettämän laukauksen jälkeen. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin Ilveksen johdossa, kun joukkue onnistui vielä maalinteossa ottelun ensimmäisellä ylivoimallaan. Maalista vastasi komealla ohjauksella Nicholas Baptiste ajassa 14.45.

Tampereella toinen erä tarjosi niin ikään kolme maalia. HIFK aloitti erän erittäin terävästi, mutta Ilves iski paikoista maalit. Ilves siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa kahden maalin johtoon ajassa 28.37. Osumasta vastasi seitsemänneksi puolustajaksi kokoonpanoon merkitty Jeremi Wehmas, joka iski yhdeksännessä Liiga-ottelussaan uransa ensimmäisen maalinsa. Ilves jatkoi tehokkaana vajaat kolme minuuttia myöhemmin kun vastahyökkäyksen päätteeksi puolustaja Les Lancaster viimeisteli kauden kahdeksannen maalinsa. Maaliin esityön teki uusi hankinta Colton Beck, joka kirjasi uransa ensimmäisessä Liiga-ottelussaan heti ensimmäisen tehopisteensä. Toiselle erätauolle lähdettiin lopulta tilanteesta 4-2 HIFK:n onnistuttua vielä kertaalleen maalinteossa. Maalista vastasi Jere Innala ja maali syntyi vain 56 sekuntia edellisestä.

Kolmannessa erässä HIFK:n takaa-ajon aloitti hiljattain seuraan lainalle saapunut Reid Gardiner. Gardiner iski ylivoimalla kauden toisessa HIFK-ottelussaan ensimmäisen maalinsa. Maaliin syöttöpisteen keräsi Jere Innala, joka oli mukana illan jokaisessa helsinkiläisten tekemässä maalissa tehopistein 1+2. Tämän illan jälkeen Innala on tehnyt Ilvestä vastaan edelliseen kahteen otteluun hurjat tehopisteet 2+5. Kolmannessa erässä HIFK:lla oli oma etsikkoaikansa hyvine maalipaikkoineen, mutta paineen alta Ilves onnistui jälleen kerran maalinteossa. Joonas Odenin huimasta esityöstä kiekon pääsi iskemään verkkoon toisessa ottelussa peräkkäin Matias Mäntykivi. Ilves oli tänään joukkueista parempi ja se keräsi itselleen kolme pistettä loppulukemin 6-3.

Jere Innalan lisäksi Ilveksen joukkueesta tänään vähintään kahteen tehopisteeseen ylsivät Les Lancaster 1+1, Joonas Oden 1+1, Matias Mäntykivi 1+1, Petri Kontiola 0+2 ja Ivan Nikolishin 0+2.

Ilves nousi toisella peräkkäisellä voitollaan sarjataulukossa kolmannella sijalla enään yhden pisteen päähän kärjestä. Ilves venytti voitolla myös pisteputkensa kotiotteluissa HIFK:ta vastaan yhdeksän ottelun mittaiseksi. Edellisen kerran HIFK on hakenut kolme pistettä Ilveksen vieraana 7. joulukuuta 2016.


---
Julkaisija: Henri Niemelä