JYP julkisti liudan uusia sopimuksia - Seura lainaa Reid Gardinerin loppukaudeksi HIFK:hon

24.2.2022
JYP julkisti liudan uusia sopimuksia - Seura lainaa Reid Gardinerin loppukaudeksi HIFK:hon

JYPin nykyisistä pelaajista Reid Gardiner ja Rasmus Heljanko jatkavat seurassa myös ensi kaudella. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYP julkisti tänään useita sopimuksia koskien sekä kuluvaa että tulevaa kautta. Pelaajaliikenne koskee vahvasti myös HIFK:ta, joka lainaa Reid Gardinerin itselleen loppukaudeksi.

JYP turvaa taloudellista ahdinkoaan lainaamalla kanadalaishyökkääjä Reid Gardinerin HIFK:hon loppukauden kattavalla sopimuksella. 26-vuotias Gardiner on ollut tällä kaudella JYPin paras pistemies sekä maalintekijä tehopistein 18+11=29. Gardiner kuitenkin palaa ensi kaudeksi Jyväskylään, sillä JYP on käyttänyt hyökkääjän sopimuksessa sisältyneen option kaudesta 2022-23.

- Gardinerin vuokraaminen Helsingin IFK:lle on taloudellinen ratkaisu, jolla pyritään helpottamaan tämän kauden kulurakennettamme sekä varmistamaan seuran taloudellista ja urheilullista kilpailukykyä tulevalle 2022–2023 kaudelle. Ratkaisu vuokraamisesta ei ollut miltään osin helppo, kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.

JYP on solminut lisäksi kevääseen 2024 saakka kestävän sopimuksen hyökkääjä Rasmus Heljangon kanssa. Heljanko saapui Jyväskylään marraskuussa lainalla HIFK:sta, mutta pidempi sopimus JYPiin mahdollistui helsinkiläisten purettua sopimuksensa hyökkääjän kanssa. Heljanko pelasi HIFK:n riveissä kausien 2019-21 aikana yhteensä 43 ottelua tehopistein 3+4=7. JYPissä hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 25 otteluun tehopisteet 2+5=7.

- Uskomme Heljangon tuovan meille tulevina kausina kilpailua laituriosastolle ja hän omistaa kykyä pelata myös erikoistilanteita. Heljanko on tavoitteellinen jääkiekkoilija, jonka parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin, kommentoi Viitanen.

JYPiin saapuu lisäksi seuralle ennestään tuttu hyökkääjä Oskari Kalajanniska 1+1-vuotisella sopimuksella. Kalajanniska on JYPin junioripolun läpi käynyt pelaaja, joka pelasi Liigassa kausien 2018-21 aikana yhteensä 36 ottelua tehopistein 2+2=4. Tällä kaudella hyökkääjä on pelannut Mestistä TuTossa 36 ottelussa ollen joukkueensa neljänneksi paras pistemies tehopistein 5+16=21.

HIFK puolestaan kutsui tänään puolustaja Tobias Winbergin takaisin kokoonpanoonsa JYPistä kahdeksan ottelun mittaisen lainapestin jälkeen.


---
Julkaisija: Henri Niemelä