Kärpät voittoon Petter Emanuelssonin hattutempulla − Sport murskasi SaiPan

22.2.2022
Kärpät voittoon Petter Emanuelssonin hattutempulla − Sport murskasi SaiPan

Sebastian Stålberg tuulettaa maalia. (Kuva: Samppa Toivonen)

Tiistain Liiga-kierroksella nähtiin kolme vierasvoittoa neljästä. Ainoa kotivoitto nähtiin Vaasassa, missä kotkapaidat murskasivat SaiPan. Kierroksen tehokkain pelaaja oli neljä pistettä mättänyt Kärppien Troy Bourke. Kärpät jatkoi dominointiaan JYPiä vastaan, kun oululaiset ottivat puhtaan 6−0-voiton.

Ilves−TPS 0−3 (0−0, 0−0, 0−3)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves ja TPS jatkoivat kauden neljännessä keskinäisessä kohtaamisessa vierasvoittojen tiellä. Huippukamppailu oli alusta loppuun saakka erittäin tasainen. Ottelun maalihanat aukesivat vasta viimeisellä vitosella, kun Markus Nurmi iski turkulaisten avaus- ja samalla voittomaalin. TPS iski viimeisellä peliminuutilla kaksi maalia tyhjiin, joten 3−0-loppulukemat eivät kerro koko totuutta ottelusta. Tulos oli turkulaisten kannalta kuitenkin ansaittu. TPS oli ottelussa väkevämpi.

TPS:n maalilla Andrei Karejev venyi nollapelinsä eteen 23 torjunnan verran. Myös hänen Ilves-kollegansa Marek Langhamer torjui 32 kertaa ja päästi yhden vedon selkänsä taakse. TPS:ltä useamman pisteen iltaa viettivät Juuso Pärssinen (1+1), Elmeri Eronen (0+2) ja Nurmi (1+1).

HPK−KalPa 2−4 (1−1, 1−0, 0−3)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK:n ja KalPan kauden kolmas kohtaaminen päättyi kuopiolaisten vierasryöstöön. Kilpirinnat ottivat neljännen perättäisen voittonsa komealla päätöserän kirillään. KalPa tuli kolmannessa erässä maalin takaa-ajoasemasta kahden maalin voittoon. Tasaisen kamppailun loppulukemat kirjattiin numeroin kuopiolaisten eduksi 4−2.

KalPa löi ottelun alkutahdit avauskympillä Matti Järvisen toimesta. Savolaiset pitivät johtoasemansa erän viimeisille minuuteille, kunnes HPK:n tehopuolustaja Arttu Pelli toi hämeenlinnalaiset tasoihin. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 1−1-tasalukemissa, mikä kuvaa hyvin avauserän menoa. Avaus 20-minuuttinen oli erittäin tasainen muun muassa laukausten muodossa.

Toisen erän ainoasta osumasta vastasi HPK:n Oliver Kiljunen kauden kolmannella osumallaan. Kinnunen oli joukkueensa tehokkain pelaaja, sillä hän oli mukana molemmissa HPK-maaleissa. Kiljusen saldo tiistai-iltana oli 1+1.

KalPa aloitti komean ja aina voittoon asti kantaneen kirinsä hieman ennen kolmannen erän puolta väliä ylivoimalla. KalPan tasoituksen iski Jaakko Rissanen ja voittomaalin naulasi nuori puolustaja Kasper Puutio. KalPa iski vielä yhden osuman tyhjiin.

JYP−Kärpät 0−6 (0−3, 0−2, 0−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät on yhä JYPille ylitsepääsemätön este tämän kauden Liigassa. Kärpät otti JYPistä jo kauden neljännen voittonsa näytöstyyliin. Kärpät on tehnyt JYPiä vastaan tällä kaudella neljässä ottelussa 27 maalia ja antautunut itse neljästi.

Kärppien saapuminen otteluun oli vahva. Kärpistä näki jo ensimmäisistä vaihdoista, että joukkue on tullut hakemaan tosissaan kasvojenpesua. Kärpät aloitti maalinteon ajassa 04.02 alivoimalla, kun Juhamatti Aaltonen vei joukkueensa edelle. Aaltosen maali jäi myös ottelun voittomaaliksi. Kärpät takoi avauserään kolme maalia, toiseen erään kaksi ja päätöserään yhden. Kärpät oli jälleen suvereeni JYPiä vastaan, mistä kertoo myös loppulukemat 6−0.

Kärppien sankarit olivat nollapelin pelanneen Stanislav Galimovin lisäksi hattutempun nakuttanut Petter Emanuelsson ja neljä pistetta (1+3) nakuttanut Troy Bourke. Edellä mainittujen lisäksi Ludwig Byström (0+2) sekä Aaltonen (1+1) viettivät kahden pisteen iltaa.

Sport−SaiPa 7−1 (1−0, 4−0, 2−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Sport raateli SaiPan tiistai-iltana rumin 7−1-lukemin. SaiPa pyristeli mukana avaus 20-minuuttisen, mutta ensimmäisen erätauon jälkeen peli oli yhtä Sportin ilotulitusta. Sport oli maalipaikoissaan hämmästyttävän tehokas ja tuntui, kuin kotkapaitojen jokainen tilanne olisi päättynyt maaliin. Sportin laukaisutarkkuus oli uskomaton 25,93%.

Sportin toisen erän tehohetki nousi ottelun ratkaisuksi. Vaasalaiset iskivät erän jälkimmäisellä kympillä reiluun neljään minuuttiin neljä maalia ja karkasivat 5−0-johtoon. Tämän myötä ottelu oli käytännössä taputeltu.

Sport jatkoi riemumarssiaan kolmannen erän alussa, kun se teki kaksi maalia 16 sekuntiin ja viimeisteli lukemat jo 7−0:ään. Vain kaksi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria Hugo Rikkilä murskasi Rasmus Reijolan unelman nollapelistä. Loppulukemat jäivät näin ollen muotoon 7−1.

Sportin joukkueesta kaksi pelaajaa kirjasi kolme pistettä ja peräti neljä kaksi paunaa. Shaun Heshka (0+3) ja Olavi Vauhkonen (2+1) olivat joukkueen pistekuninkaat. Kahteen pisteeseen ylsivät Emil Johansson (0+2), Sebastian Stålberg (1+1), Turo Asplund (1+1) sekä Roope Talaja (1+1).


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen