Liiga-viikon päättää huima kärkikamppailu Tapparan ja Jukurien välillä

20.2.2022
Liiga-viikon päättää huima kärkikamppailu Tapparan ja Jukurien välillä

Jukurit haki jo eilen Nokia Arenalta kolme pistettä 4-3-voitolla Ilveksestä. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Liiga-viikko saa tänään arvoisensa päätöksen kun sarjataulukon kaksi kärkijoukkuetta Tappara ja Jukurit kohtaavat toisensa Nokia Arenalla. Illan joukkueet ovat myös kuntopuntarin kärjessä ja joukkueiden parhaat pistemiehet ovat pistepörssin kärjessä.

Tappara-Jukurit

>> Kokoonpanot
>> Liput

Sunnuntain kohtaaminen on joukkueille kauden neljäs ja viimeinen runkosarjassa. Kaikki kauden kolme aiempaa kohtaamista ovat päättyneet vierasvoittoihin Tapparan hyväksi voitoin 2-1. Mikkelistä Tappara on käynyt hakemassa tällä kaudella viisi pistettä 3-2-jatkoaikavoitolla ja 8-2-voitolla. Jukurit puolestaan kävi lokakuussa ryöstöretkellä Hakametsässä 5-3-voitolla.

Tapparalle illan ottelu on jo viikon neljäs ja näistä jokainen on pelattu Nokia Arenalla. Toistaiseksi viikon tulokset ovat olleet pelkkiä voittoja maalierolla 11-4. Viikko alkoi nihkeällä 1-0-voitolla Ässistä, mutta jo torstain 4-2-voitossa KooKoosta kaukalossa nähtiin parempaa Tapparaa. Eilen Tappara voitti huiman kolmannen erän ansiosta SaiPan lukemin 6-2. SaiPa johti ottelua kolmannen erän alussa vielä 2-1, mutta Tappara rynni kolmannessa erässä vastustamattomasti ohi viidellä peräkkäisellä maalilla. Pistepörssin kärjessä oleva Anton Levtchi teki ottelussa tehopisteet 1+2 ja 39-vuotta eilen täyttänyt Kristian Kuusela komppasi kahdella maalilla.

Tappara on viiden ottelun kuntopuntarin kärkijoukkue, jonka lisäksi joukkue on voittanut kahdeksasta viimeisestä ottelustaan peräti seitsemän. Tappara on voittanut Nokia Arenalla kaikki kilpailut mukaan lukien kymmenen kotiottelua peräkkäin. Liigassa peräkkäisiä kotivoittoja joukkueella on kasassa yhdeksän. Tamperelaisilla on voitolla mahdollisuus nousta tänään sarjakärkeen, sillä ennen iltaa Jukurit on vain yhden pisteen päässä Tapparasta.

Jukureille illan ottelu on viikon kolmas. Mikkeliläisten viikko alkoi keskiviikkona murheellisesti Helsingissä HIFK:n vieraana. HIFK voitti kyseisen ottelun 4-1 katkaisten Jukurien kuuden ottelun mittaisen voittoputken. Jukurit palasi takaisin voittojen tielle eilen nimenomaan Nokia Arenalla Ilvestä vastaan. Kyseinen ottelu roihahti liekkeihin ottelun kolmannessa erässä ja mikkeliläiset ottivat siitä voiton Ilveksen hyvästä takaa-ajosta huolimatta lukemin 4-3. Jukurit oli historian ensimmäinen joukkue vieraspaikkakunnalta, joka onnistuu ottamaan Nokia Arenalta voiton. Otto Mäkisen johtama Jukurien kolmoskentällinen teki eilen joukkueensa kaikki kolme ensimmäistä maalia haalien kasaan yhteensä seitsemän tehopistettä. Ruotsalaishyökkääjä Joachim Rohdin kirjautti eilen joukkueesta kovimmat lukemat 2+1.

Jukurit on viiden ottelun kuntopuntarissa Tapparan perässä toisena samalla pistemäärällä. Tapparan tavoin myös Jukurit on voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan seitsemän. Jukurit nousi eilisellä voitolla ensimmäistä kertaa sarjakärkeen ohi tamperelaisjoukkueiden.

Illan ottelusta on lupa odottaa huimaa spektaakkelia, sillä vastakkain ovat sekä sarjataulukon kaksi kärkijoukkuetta että kuntopuntarin kaksi kärkijoukkuetta. Myös pelaajiston tasolla nähdään erittäin mielenkiintoinen kohtaaminen kun pistepörssin kaksi parasta asettuvat vastakkain. Anton Levtchi johtaa pistepörssiä tehopistein 18+29=47, mutta Jukurien kapteeni Petrus Palmu hengittää Tappara-hyökkääjän niskaan tehopistein 19+26=45.


---
Julkaisija: Henri Niemelä