Jukurit voitti sunnuntain kärkikamppailun - Petrus Palmu nousi kolmella tehopisteellä pistepörssin kärkeen

20.2.2022
Jukurit voitti sunnuntain kärkikamppailun - Petrus Palmu nousi kolmella tehopisteellä pistepörssin kärkeen

Linus Nässen ja Petrus Palmu tuulettavat Jukurien voittomaalia jatkoajan jälkeen. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Sunnuntain kärkikamppailu Nokia Arenalla päättyi jatkoajalla Jukurien voittoon. Joukkueen sankari oli jälleen kerran Petrus Palmu, joka nousi kolmen tehopisteen illallaan takaisin pistepörssin kärkeen.

Tappara-Jukurit 2-3 JA (1-1, 1-0, 0-1, 0-1)

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Sunnuntain kohtaaminen oli joukkueille kauden neljäs ja viimeinen runkosarjassa. Kaikki kauden kolme aiempaa kohtaamista olivat päättyneet vierasvoittoihin Tapparan hyväksi voitoin 2-1. Tappara saapui illan otteluun yhdeksän ottelun mittaisessa kotivoittojen putkessa.

Iltaa kohden odotukset olivat korkealla, sillä Tappara ja Jukurit löytyivät sekä sarjataulukon että kuntopuntarin kärjestä. Tämän lisäksi ottelusta odotettiin kahden sarjaan parhaan pistemiehen Anton Levtchin ja Petrus Palmun välistä otatusta. Tästä kaksikosta Levtchi aloitti ottelun terävämmin huudattaen kotiyleisöä ensimmäisen kerran ajassa 1.15. Suorasta hyökkäyksestä pistepörssin kärkinimi iski jo kauden 19. maalinsa. Avauserässä Tappara oli pelillisesti edellä, mutta Jukurit hyödynsi oman mahdollisuutensa ylivoimalla nousten tasoihin ajassa 11.41. Jukurit ehti pelata ylivoimaansa vain 13 sekuntia ennen kuin Patrik Puistola heilutti maaliverkkoa upealla laukauksella. Puistolalle maali oli ylivoimalla kauden kahdeksas, mikä on Liigan paras lukema yhdessä Ässien Jarno Kärjen kanssa.

Toinen erä oli niin ikään Tapparan käsialaa, mikä palkittiin joukkueen osalta toisella maalilla ajassa 27.25. Maalista vastasi Patrik Virta, joka laittoi pelivälineen irtokiekosta sisään ihailtavalla maltilla. Kahden erän jälkeen Tappara johti ottelua 2-1 ja maalia kohden suuntautuneet laukaukset menivät niin ikään kotijoukkueelle tässä vaiheessa lukemin 29-12.

Jukurit on useaan otteeseen tällä kaudella todistanut sitkeytensä ja niin se teki myös tänään kolmannessa erässä. Kolmas erä oli selkeästi ottelun tasaisin ja Jukurit sai tiiviin puolustamisen kautta paremmin otetta pelistä. Mikkeliläisten kapteeni Petrus Palmu toi taistelevan vierasjoukkueen tasoihin ajassa 43.52 kiekon riiston jälkeen upealla yksilösuorituksella. Jukurien parannettua pelaamistaan sai Tapparan ottelun lopussa parhaat saumansa ylivoimalla. Tamperelaisten ylivoima oli kuitenkin myös tänään tehotonta, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta tilanteesta 2-2.

Jatkoaikaa kerettiin pelata tänään vain 41 sekuntia ennen kuin Jukurien ykkösnurkki iski voittomaalin ohi Christian Heljangon. Maalista vastasi ruotsalaispuolustaja Linus Nässen vähemmän yllättäen Petrus Palmun esityöstä. Palmu oli tänään mukana jokaisessa joukkueensa maaleista tehopistein 1+2. Kapteeni vei tänään otatuksen Levtchiä vastaan nousten takaisin pistepörssin kärkeen paremman maalisaldon vuoksi. Palmu johtaa tämän illan jälkeen 20 maalilla ja 48 tehopisteellä sekä Liigan maali- että pistepörssiä. Aatu Räty iski Palmun vierellä tänään tehopisteet 0+2 nostaen oman saldonsa helmikuun osalta yhdeksän ottelun jälkeen muotoon 4+7=11.

Jukurit otti viikonloppuna kaksi peräkkäistä voittoa Nokia Arenalta vankistaen asemaansa sarjan kärjessä. Tappara koki tänään kolmen voiton jälkeen viikon ensimmäisen tappion, joka katkaisi joukkueen upean yhdeksän kotivoiton putken. Edellisen kerran Tappara oli hävinnyt kotona Nokia Arenan avajaisottelussa 3. joulukuuta Ilvestä vastaan. Tamperelaiset ovat sarjataulukossa Jukurien jälkeen toisena kahden pisteen päässä kolme ottelua vähemmän pelanneena.


---
Julkaisija: Henri Niemelä