Jukurit voittoon kärkikamppailussa − Eero Kilpeläinen nollasi Kärpät

19.2.2022
Jukurit voittoon kärkikamppailussa − Eero Kilpeläinen nollasi Kärpät

Jukurit juhlii Pekka Jormakan voittomaalia. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Lauantain kierroksella pelattiin sekä todella tiukkoja vääntöjä että selkeitä ylimarssejakin. Kaksi ottelua ratkesi vasta voittomaalikilpailussa, ja KalPa sekä Tappara hurjastelivat neljän maalin voittoihin.

Ilves−Jukurit 3−4 (0−1, 1−1, 2−2)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilves ja Jukurit mittelivät niin tiukan kärkikamppailun kuin odottaa sopi. Ottelun voittomaali syntyi vain muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä ylivoimalla. Ottelu päättyi mikkeliläisten voittoon 4−3. Jukurit tasoitti kauden keskinäiset ottelut 2−2:een.

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä alusta loppuun saakka ja pelinhallinta vaihteli useaan otteeseen. Jukurit johti ottelua kahteen otteeseen kahdella maalilla, mutta väkivahva Ilves punnersi itsensä aina tasoihin asti. Jukurien kolmannen erän lopun ylivoimamaalin jälkeen tupsukorvilla ei riittänyt energiat enää nousta tasoihin.

Jukurien kolmas hyökkäysketju oli ratkaisevassa osassa lauantaina. Ketju teki Jukurien kolme ensimmäistä maalia. Ottelun tehokkain oli kolme pistettä iskenyt Joachim Rohdin (2+1). Jukureilta kahteen pisteeseen ylsivät lisäksi Otto Mäkinen (1+1) ja Markus Oden (0+2). Jukurien voittomaalin iski Pekka Jormakka.

Ilvekseltä useamman pisteen iltaa viettivät Eemeli Suomi (1+1) ja Joona Ikonen (0+2).

KalPa−Kärpät 4−0 (2−0, 1−0, 1−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPan ja Kärppien viikonlopun toinenkin ottelu päättyi KalPan kolmen pisteen voittoon. KalPa oli lauantain kohtaamisessa suvereenimpi kuin perjantaina ja otti tyylipuhtaan 4−0-voiton. Ottelun voittomaali syntyi jo viiden ensimmäisen peliminuutin aikana, kun KalPan uusi kasvo Nikita Pivtsakin vei joukkueensa 1−0-edelle.

KalPa tuli otteluun todella vahvasti ja oli täysin dominoiva joukkue avaus 20-minuuttisella ja onnistui tekemään erässä kaksi maalia 18 laukauksellaan. Kärpät ei onnistunut ohittamaan upean pelin pelannutta Eero Kilpeläinen ottelussa kertaakaan. Kilpeläinen torjui ottelussa yhteensä 21 laukausta. KalPa jatkoi lauantaina siitä mihin perjantai-iltana jäi ja antoi Kärpille täydellisen pesun. KalPa löi luun oululaisten kurkkuun jo avauserässä, eivätkä pienpedot tästä enää toipuneet.

Kärppien maalilla Stanislav Galimov joutui ottelussa hurjaan kiekkosateeseen, ja häntä kohti lauottiin yhteensä 38 laukausta. Oululaisten otteet ovat heitelleet viime aikoina, eikä valmennus varmasti ole tyytyväinen viikonlopun esityksiin.

KalPalta kahden tehopisteen iltaa viettivät Severi Immonen (0+2) ja Pivtsakin (1+1).

KooKoo−Ässät 1−0 (0−0, 0−0, 1−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo voitti lauantaina Ässät pienimmällä mahdollisella marginaalilla, kun ottelussa nähtiin vain yksi osuma. KooKoon sankariksi nousi yhdessä 20 torjunnan nollapelin pelanneen Nick Malikin kanssa voittomaalin iskenyt Ville Meskanen. Meskasen voittomaali syntyi kolmannen erän alussa ajassa 44.36. Myös Ässien maalilla esiintynyt Linus Söderström pelasi loistavasti: ässäveskari pysäytti 30 laukauksesta yhtä vaille kaikki.

KooKoo katkaisi voittonsa myötä raastavan kolmen ottelun tappioputkensa. Taistelu playoffs-paikoista käy todella kuumana, eikä juuri millään joukkueella ole varaa pitkiin tappioputkiin kevään kynnyksellä. KooKoo tukevoitti asemaansa sarjan 9. sijalla, mutta tuplavoitot viikonloppuna saalistanut KalPa kärkkyy vain kahden pisteen päässä.

Pelicans−Sport 1−2 VL (1−0, 0−0, 0−1, 0−0, 0−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Pelicansin ja Sportin kauden neljännessä keskinäisessä taistossa voittoa metsästettiin pitkän kaavan kautta, ja paremmuus ratkesi vasta voittomaalikilpailussa. Sport otti kauden avausvoittonsa Pelicansista lukemin 2−1.

Tappio oli Pelicansille neljäs putkeen, ja taistelu viimeisistä playoffs-paikoista tiivistyy entisestään.

Pelicans avasi maalihanat avauserässä Elias Vilenin osumalla. Tämän jälkeen maalintekoa saatiin odottaa aina kolmannen erän alkuun saakka, kunnes Sport kampesi itsensä tasoihin. Sportin tasoitusmaalista vastasi Sebastian Stålberg. Sekä Rasmus Reijola että paluun Lahteen tehnyt Patrik Bartosak pelasivat hyvin maaliensa suilla, mutta voittomaalikilpailussa Reijola oli tällä kertaa etevämpi.

Pelicansin kaikki laukojat epäonnistuivat maalintekoyrityksissään, ja Sportiltakin onnistui vain yksi mies, ottelun ratkaissut puolustaja Valtteri Viljanen.

TPS−HPK 2−1 VL (1−0, 0−1, 0−0, 0−0, 1−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

TPS venytti voittoputkensa neljään HPK:n kustannuksella lauantain tiukassa kohtaamisessa. Tappion myötä HPK:n kolmen ottelun voittoputki tuli tiensä päähän.

Kaksikon viime kausien kohtaamiset ovat olleet äärimmäisen tiukkoja, sillä kymmenestä viime keskinäisestä ottelusta peräti kuusi on venynyt jatkoajalle tai voittomaalikisaan saakka.

TPS aloitti maalinteon avauserän puolivälissä, kun Jimi Suomi paukutti kauden ensimmäisen maalinsa ja vei joukkueensa johtoon. TPS oli vahva avauserässä, ja sillä oli paikkoja tehdä useampikin osuma, mutta vahva HPK-puolustus onnistui pitämään TPS-pelurit kurissa.

HPK:n tasoitus tuli toisen erän avauskympillä, kun Arttu Pelli tasoitti ottelun. Syötöt maaliin merkkauttivat Michael Joly sekä Antti Pihlström. Syöttöpisteen turvin Joly venytti pisteputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi.


Tappara−SaiPa 6−2 (0−1, 1−0, 5−1)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Tappara ja SaiPa taistelivat lauantaina tasapäin kaksi erää, eivätkä lappeenrantalaiset olleet kaukana jopa ottelun voitosta, mutta kirvesrintojen rutiini ja laajuus nostivat päätään tiukassa paikassa. Kahden erän jälkeen kamppailu oli tasatilanteessa 1−1, mutta kolmannen erän alun jälkeen Tappara meni menojaan.

SaiPan Niko Kautiainen vei SaiPan edelle jo toisella peliminuutilla. Ensimmäinen erä oli ottelun tasaisin ja SaiPalla oli pari hyvää tilannetta, joista se olisi voinut tuplata johtonsa, mutta Tappara puolusti hyvin loppuerän.

Ottelun seuraavaa maalia saatiin odottaa pitkä tovi, kun se syntyi toisen erän lopulla, noin 37 minuuttia ensimmäisestä maalista. Tapparan tasoituksen nakutti hurjaa kautta pelaava Waltteri Merelä. Tappara oli toisessa erässä todella väkevä ja laukoi peräti 17 laukausta kohti SaiPa-maalia, mutta onnistui tekemään vain yhden maalin.

SaiPa otti johtoaseman takaisin itselleen välittömästi kolmannen erän alkuun, mutta tämän jälkeen jäällä nähtiin vain yksi joukkue. Tappara kirjaimellisesti voitti ottelun päätöserässä, jossa se iski komeat viisi osumaa.

Tapparalta useamman tehopisteen iltaa viettivät Kristian Kuusela (2+0), Brady Austin (0+2), Anton Levtchi (2+1) ja Merelä (1+1).


Juttua muokattu 19.2. kello 23.44: Eero Kilpeläisen nimi korjattu otsikkoon.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen