KalPa voittoon viiden maalin erällä – HPK peittosi HIFK:n kolmannen kerran peräkkäin

18.2.2022
KalPa voittoon viiden maalin erällä – HPK peittosi HIFK:n kolmannen kerran peräkkäin

Saku Salmela oli perjantaina hyvällä pelipäällä. (Kuva: Atte Rissanen)

Liiga-viikonloppu starttasi erittäin mielenkiintoisella ja viihdyttävällä ottelukatraalla: KalPa takoi Kärpät kumoon hurjalla toisen erän ilotulituksellaan, Ässät söi SaiPan eväät maali kerrallaan ja HPK sai jälleen HIFK:n päänahan.

HPK−HIFK 4−2 (1−1, 1−1, 2−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

HPK:n ja HIFK:n välinen ottelu eteni tasaisena aina loppuhetkille saakka, mutta lopulta kotijoukkue veti pidemmän korren tiukan taistelun päätteeksi. HPK onnistui päätöserässä tekemään kaksi maalia – joista toinen syntyi tyhjään maaliin – ja väänsi itsensä 4−2-voittoon. Voitto oli HPK:lle kolmas peräkkäinen HIFK:ta vastaan.

Hämeenlinnalaisjoukkue oli ottelussa hienokseltaan enemmän niskanpäällä ja ansaitsi sitä kautta maalinsa ja voittonsa – erityisesti avauserässä. Ottelu oli luonteeltaan tunteikas ja siinä vihellettiin yhteensä kahdeksan rangaistusta.

HIFK:lla oli toisen erän alussa paikka siirtyä 2−1-johtoon, kun Jere Innala pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta, mutta avauserässä maalinsuulle vaihdettu Eetu Laurikainen esti Innalan aikeet. Vain tovi tästä ja HPK käytti oman paikkansa hyväksi ja teki 2−1-maalin. HIFK onnistui punnertamaan itsensä vielä kertaalleen tasoihin ottelun ylitettyä puolivälin. HIFK:n 2−2-tasoituksesta vastasi tehopuolustaja Jordan Schmaltz.

Kolmannessa erässä Juuso Ikonen iski ylivoimalla ottelun voittomaaliksi jääneen 3−2-osuman Michael Jolyn ja Arttu Pellin syötöistä.

Illan ykköstähtenä hääri neljä pistettä hurjastellut HPK-tähti Joly (2+2). HPK:n koko ykkösketju oli Jolyn lisäksi hyvässä iskussa, kun Antti Pihlström vietti kahden pisteen iltaa (1+1) ja Tommi Tikka syötti yhden osuman.

HIFK:lta kahden pisteen iltaa viettivät ranskalaispakki Yohan Auvitu sekä huippupelin pelannut Alex Broadhurst. HIFK:n Leevi Teissala iski ottelussa Liiga-uransa avausmaalin.

KalPa−Kärpät 6−3 (0−3, 5−0, 1−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KalPan ja Kärppien välinen perjantai-illan ottelu tarjosi katsojilleen viihdettä koko rahan edestä – ja vielä vähän päälle. KalPa onnistui ottamaan kauden avausvoittonsa pienpedoista ja teki sen tyylillä: KalPa tuli kolmen takaa-ajoasemasta peräti kolmen maalin voittoon.

Kuopion perjantai-ilta alkoi vierasjoukkueen kannalta erinomaisesti: Kärpät karkasi ensimmäisen kuuden minuutin aikana 1−0-johtoon Topi Niemelän toimesta. Kärpät tuplasi johtonsa vain tovi myöhemmin Mika Pyörälän ylivoimamaalilla ja triplasi eron erän lopussa jälleen ylivoimalla. Kärppien jälkimmäisestä ylivoimamaalista vastasi Antti Kalapudas.

Toisessa erässä ottelun kurssi kääntyi totaalisesti. Kärppien 3−0-johto suli erän puoleen väliin mennessä 3−3-tasatilanteeksi, ja erän jälkimmäisellä puoliskolla KalPa kiri 5−3-edelle. KalPa iski toisessa erässä uskomattomat viisi maalia, mitkä riittivät ottelun voittoon.

KalPa oli ottelun toisessa erässä dominoiva. Se vei erän laukaukset nimiinsä hurjalla erolla 19−5. KalPan kirin pääarkkitehti oli kapteeni Tuomas Kiiskinen, joka summasi toiseen erään kolme pistettä (2+1).

KalPa sinetöi 6−3-osuman tyhjään kärppämaaliin puoli toista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä.

SaiPa−Ässät 1−4 (0−1, 1−1, 0−2)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

SaiPan ja Ässien kauden neljäs taisto päättyi Ässien voittoon. Ässät tasoitti kauden keskinäiset ottelut 2−2:een ja pisteet 6−6:een. Ässät onnistui maalinteossa ottelun jokaisessa erässä, ja porilaisten tasaisen tappava tahti oli liikaa lappeenrantalaisille. Ässät nousi voiton myötä pois liigajumbon paikalta pudottaen JYPin sarjan hännille.

Ässien voittomaaliksi jäi Alexander Ruuttun toisen erän alussa tekemä osuma. SaiPa kavensi pelin 1−2:een nopeasti Ruuttun maalin jälkeen, mutta SaiPan kiri tyssäsi yhteen osumaan. Ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen, mistä kertoo myös tiukka laukaustilanne 24−26. Ässät oli viimeistelyssään tehokas, kun taas SaiPa ei onnistunut iskemään vaadittavia osumia omina etsikkoaikoinaan.

SaiPa iski kolmannessa erässä vielä kaksi osumaa, joista jälkimmäinen syntyi tyhjään SaiPa-maaliin. Perjantai-illan voitto oli SaiPalle toinen peräkkäinen ja tappio Ässille neljäs putkeen.

Ässien tehomiehenä hääri nuori puolustaja Rami Määttä, joka syötti porilaisten kolme ensimmäistä osumaa. Kolmen pisteen ilta oli Määtän uran ensimmäinen Liiga-tasolla. Määttä on ollut hyvässä iskussa juuri SaiPaa vastaan, sillä kahdessa viimeisessä keskinäisessä ottelussa Määttä on napsinut viisi syöttöpistettä ja teholukeman +8.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen