Antti Kalapudas palaa Kärppiin - Ouluun saapuu samalla myös venäläispuolustaja Jegor Voronkov

18.2.2022
Antti Kalapudas palaa Kärppiin - Ouluun saapuu samalla myös venäläispuolustaja Jegor Voronkov

Sekä Kärppien hyökkäys että puolustus vahvistuu loppukaudeksi uusien sopimusten myötä. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät on solminut loppukauden kattavat sopimukset Antti Kalaputaan ja Jegor Voronkovin kanssa. Kalaputaan sopimus kattaa myös kauden 2022-23.

Antti Kalapudas on pelannut tällä kaudella JYPissä 42 ottelua tehopistein 5+22=27 ollen jyväskyläläisten toiseksi paras pistemies. Kalapudas teki Liiga-debyyttinsä Kärpissä kaudella 2015-16 ja edellisen kerran hyökkääjä nähtiin Oulussa kaudella 2016-17. Kuluva kausi on 25-vuotiaalle hyökkääjälle uran seitsemäs Liigassa ja 342 otteluun hän on tehnyt tehopisteet 51+116=167. Kärppien ja JYPin lisäksi Kalapudas on edustanut Liigassa KalPaa sekä Sportia. Hyökkääjän sopimus Kärppien kanssa kestää kevääseen 2023 saakka.

Hieno homma, että saatiin Antti takaisin kotiin. Ollaan koko ajan haettu hyökkäykseen vahvistusta ja nyt saatiin tuttu pelaaja, joka on tälläkin kaudella tehnyt hyvin tulosta Liigassa. Uskomme, että hän pystyy auttamaan joukkuetta tuloksenteossa kevään aikana, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kommentoi siirtoa.

JYP purki Kalaputaan sopimuksen aiemmin taloudellisista syistä.

Kalaputaan sopimuspurku ja siirto Kärppiin on JYPin puolelta taloudellinen ratkaisu. Sopimuspurun ja siirron tuoman taloudellisen hyödyn avulla pystymme pienentämään tämän kauden kulurakennettamme ja pystymme sitä kautta rakentamaan tulevan kauden liigajoukkuettamme taloudellisesti vakaammalta pohjalta kohti parempaa urheilullista menestystä, JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen taustoittaa.

25-vuotias venäläispuolustaja Jegor Voronkov saapuu Ouluun KHL-seura Vitjaz Podolskista. Tällä kaudella Voronkov pelasi kyseisessä seurassa ennen runkosarjan päättymistä 48 ottelua saalistaen näissä seitsemän syöttöpistettä. Voronkov on pelannut seitsemän kauden aikana kaikki 294 KHL-otteluaan Vitjazin paidassa. Venäläinen on voittanut kotimaansa alle 20-vuotiaiden maajoukkuessa MM-hopeaa sekä MM-pronssia.

- Kyseessä on hyvin liikkuva peruspuolustaja, joka on pelannut hyvässä roolissa omassa seurajoukkueessaan. Hän tuo tullessaan kokemusta, tasaisuutta ja varmuutta meidän pakistoon. Jegor pystyy pelaamaan isoja minuutteja ja sitä kautta auttamaan puolustusta, luonnehtii Harri Aho uutta tulokasta.


---
Julkaisija: Henri Niemelä