Sebastian Repo upotti TPS:n − Ässät ja SaiPa 11 maalin ottelussa

28.1.2022
Sebastian Repo upotti TPS:n − Ässät ja SaiPa 11 maalin ottelussa

Sebastian Repo oli Lukon juhlittu sankari. Repo iski TPS:n verkkoon kolme maalia. (Kuva: Teemu Saarinen)

Perjantain Liiga-kierroksella todistettiin useita hienoja tilanteita. Sebastian Repo upotti TPS:n hattutempullaan, Ässät ja SaiPa takoivat maaleja ja KooKoo katkaisi tappioputkensa.

TPS−Lukko 1−4 (0−2, 1−2, 0−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Lukko jatkoi huikeaa virettään TPS:ää vastaan perjantai-iltana. Raumalaiset ottivat jo 12. perättäisen voittonsa. Lukon ylivoima oli ottelun ratkaiseva tekijä: lukkopaidat iskivät neljästä maalistaan peräti kolme ylivoimalla. Lukon illan suurin sankari oli hattutempun tehtaillut Sebastian Repo.

Lukko tuli avauserään vahvasti ja vei erän laukaukset 14−5. Lukko iski erän puolen välin aikoihin kaksi ylivoimamaalia, joista jälkimmäinen merkattiin ottelun voittomaaliksi. Revon illan kolmas osuma toisen erän alussa oli kova paikka turkulaisjoukkueelle, joka halusi varmasti tehdä itse peliä kaventavan osuman toisen 20-minuuttisen alkuun. TPS onnistui toisen erän avauskympillä kaventamaan pelin 1−3:een Jack Rodewaldin maalilla, mutta TPS:n maalinteko pysähtyi siihen.

Ottelun kolmas erä oli tasaista tahkoamista, missä ei lisäosumia nähty, mutta tunteet kuohusivat molemmin puolin. Lukon Vili Saarijärvi ja TPS:n Jonne Tammela saivat viiden minuutin jäähyt väkivaltaisuudesta ottelun viimeisillä minuuteilla.

Voitto oli Lukolle toinen perättäinen turkulaisista. Revon ohella Lukon pelaajistosta edukseen esiintyi laadukkaasti maalilla esiintynyt Artem Zagidulin.

KooKoo−Pelicans 3−1 (1−1, 1−0, 1−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

KooKoo oli tyly isäntä Pelicans-joukkueelle Kouvolan perjantai-illassa. KooKoo palasi takaisin voittojen tiellä neljän perättäisen tappio-ottelun jälkeen. Pelicansin tuska puolestaan syveni entisestään: tappio oli pussinokille viides putkeen ja yhdeksäs edelliseen kymmeneen peliin.

Täysi pistepotti jäi Kouvolaan 3−1-lukemin ja laadukkaan peliesityksen päätteeksi. KooKoo iski ottelussa maalin jokaisessa erässä, mikä riitti ottelun voittoon. Pelicans sai koko ottelussa vain 12 laukausta kohti KooKoon maalia.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 1−1-lukemista, vaikka KooKoo oli ensimmäisen 20-minuuttisen aikana selvähkösti aktiivisempi osapuoli. KooKoo vei avauserän laukaukset 12−4 ja onnistui myös avausmaalin teossa.

Teemu Rautiainen vei joukkueensa 1−0-edelle ylivoimalla erän puolivälissä. Pelicans piristyi hieman takaiskumaalin jälkeen ja sai muutaman minuutin päästä ylivoiman, mitä ei jättänyt käyttämättä. Miika Roine tasoitti ottelun 1−1:een ajassa 16.19.

Ottelu oli siisti, sillä ottelussa nähtiin yhteensä vain kolme rangaistusta. Kaikki kolme jäähyä vihellettiin ensimmäisessä erässä. Toisen ja kolmannen erän tilastomerkinnöiksi jäivät KooKoon kaksi maalia.

Kouvolalaisten Joose Antonen vietti ottelussa kahden pisteen iltamaa (0+2). Ottelun voittomaaliksi jäi Kasperi Ojantakasen ajassa 30.50 tekemä osuma. Peetro Seppälä kaunisteli loppulukemat 3−1:een tyhjänä olleeseen Pelicans-häkkiin.

Ässät−SaiPa 6−7 (1−1, 1−3, 3−2)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ässät ja SaiPa aloittivat Liiga-viikonlopun todellisilla maalitalkoilla. SaiPa onnistui vierasryöstöreissullaan tekemään peräti kuusi maalia Ässien verkkoon. Porilaiset olivat yhden maalin verran heikompia perjantaina, joten ottelun loppulukemat merkattiin muotoon 5−6.

SaiPa onnistui katkaisemaan kuuden ottelun tappioputkensa, mutta samalla lappeenrantalaiset venyttivät Ässien kurimuksen jo kahdeksaan peliin. Ässät on toistaiseksi hävinnyt kaikki tammikuun kahdeksan otteluaan. Se pääsee yrittämään kyseisen kierteen katkaisua maanantaina, kun se kohtaa toisen häntäpään joukkueen JYPin.

Ottelun avauserä eteni maltillisesti ja siinä nähtiin vain kaksi osumaa. Toiseen erään lukema tuplaantui ja kolmannessa erässä tehtiin peräti viisi osumaa. Ottelu oli mielenkiintoinen, sillä siinä ei nähty ainoatakaan jäähyä. Jokainen maali syntyi tasaviisikoin.

Ottelun voittomaali merkittiin Valtteri Ojantakaselle, joka iski ratkaisevan osuman kolmannen erän puolessa välissä.

Useamman tehopisteen iltaa viettivät Ässistä Rami Määttä (0+2), Alexander Ruuttu (2+1) ja vasta neljännen Liiga-ottelunsa pelannut 19-vuotias Kalle Myllymaa, joka hurjasteli tehot 1+3.

SaiPan tehomiehinä häärivät Mikko Juusola (0+2), Ville Petman (0+2), Henri Hietala (0+2) ja Roni Karvinen (2+0).


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen