Hyvävireinen Jukurit mittaa HPK:n perjantain ainoassa ottelussa

21.1.2022
Hyvävireinen Jukurit mittaa HPK:n perjantain ainoassa ottelussa

Kantaako Petrus Palmu Jukurit voittoon HPK:ta vastaan? (Kuva: Mikko Kankainen)

Ottelusiirtojen johdosta perjantaina pelataan yhden ottelun kierros, kun Jukurit testaa HPK:n kunnon.

Jukurit−HPK

>> Kokoonpanot

Jukurien ja HPK:n välillä on nähty tällä kaudella vain kotivoittoja. Onkin mielenkiintoinen seurattava, jatkuuko sama trendi myös perjantain kierroksella. Kohtaaminen on kaksikolle kauden neljäs. Edellisen kerran joukkueet iskivät yhteen viime viikon tiistaina, jolloin HPK oli parempi lukemin 3−1.

Ottelu on sarjataulukon kannalta kummallekin osapuolelle tärkeä: Jukurit on pelannut kaksi ottelua enemmän kuin HPK, ja hämeenlinnalaiset ovat viisi pistettä vastustajaansa perässä. Kolmen pisteen voitolla Jukurit tekisi lisää eroa takana vaaniviin kerholaisiin. Jukurit lähtee kierroksella sarjataulukon viidenneltä sijalta, HPK sijalta 8.

Jukurit on yksi Liigan kovakuntoisimmista joukkueista. Mikkeliläisryhmä on voittanut 13 edellistä ottelustaan peräti 11. Vain kerran Jukurit ovat jääneet täysin ilman pisteitä. Jukurit isännöi HPK:ta tuoreella jalalla, sillä Jukurien edellisestä ottelusta on tasan viikko. Mikkeliläisten yksi suurimmista aseista on tehokas ylivoimapeli. Tehokkaan ylivoiman lisäksi Jukurit on tiivis joukkue viidellä viittä vastaan. Sen 5 vs. 5 -torjuntaprosentti on koko sarjan viidenneksi paras.

HPK:n viime viikkojen trendi on epätasainen. Häviöpeliä on seurannut voitto, jonka jälkeen on taivuttu taas tappioon. Kymmenestä edellisestä ottelustaan HPK on voittanut viisi ja hävinnyt viisi. Voitoista kaikki ovat tulleet varsinaisella peliajalla, tappioista kaksi on tullut jatkoajan jälkeen. Ennen voitto−tappio-ajanjaksoaan HPK:n peli luisti hyvin: Kerho otti kymmenen voittoa putkeen, joten hämeenlinnalaisten pelistä ei ole syytä olla huolissaan. HPK on Liigan toiseksi paras joukkue viidellä viittä vastaan, mitä tulee torjuntaprosenttiin. HPK on lisäksi sarjan paras alivoimajoukkue, joten puolustus- ja maalivahtipelaaminen Hämeenlinnassa kestää.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen