Syksyllä maalijyvänsä kadottanut Aleksi Klemetti takoo jälleen kovaa tulosta

20.1.2022
Syksyllä maalijyvänsä kadottanut Aleksi Klemetti takoo jälleen kovaa tulosta

Aleksi Klemetti on löytänyt tulikuuman vireen. (Kuva: Atte Rissanen)

KalPa on löytänyt viime aikoina hyvän vireen ja samaa voidaan sanoa myös kuopiolaisjoukkueen hyökkääjä Aleksi Klemetistä. Viime vuosina KalPan avainpelaajiin kuulunut Klemetti etsi syksyllä pitkään tehojaan, mutta on takonut nyt viimeiseen kymmeneen otteluun vakuuttavat pisteet 6+5.

KalPa on ollut joulu-tammikuun aikana varsin hyvässä iskussa ja edellisistä kymmenestä ottelustaan kuopiolaisjoukkue on voittanut kuusi. Pisteittä KalPa on jäänyt vain kahdesti.

Joukkueensa tehokkaimpiin pelaajiin kuuluva Aleksi Klemetti allekirjoittaa nousujohteisen vireen.

– Pelimme on menossa hyvään suuntaan ja maalinteko-osastokin on onnistunut viime aikoina paremmin. Viime viikolla oli kaksi kovaa peliä [llves ja Pelicans], joista saimme kaivettua viisi pistettä. Saimme voitoista hyvää itseluottamusta ja tästä on erittäin hyvä lähteä uuteen viikkoon, Klemetti toteaa.

Pitkä pelitauko

KalPan piti pelata joulukuun lopulla Sveitsissä perinteikkäässä Spengler Cupissa, mutta turnaus peruttiin ja KalPalle ilmaantui otteluohjelmaan varsin pitkä tauko. Ottelutauko kesti peräti kaksi ja puoli viikkoa ennen kuin joukkue pääsi Liigassa taas tositoimiin 6. tammikuuta.

– Onhan tämä ottelurytmi ollut vähän outo ja samalla aikamoista odottelua. Kovasti siinä teki mieli pelata, muttei päässyt. Onneksi nyt on taas otteluita, ja homma on päässyt kunnolla käyntiin.


Taitavan Klemetin vartioimiseen tarvitaan ajoittain useampikin vastustajan pelaaja. Kuva: Atte Rissanen


Klemetin kausi on ollut henkilökohtaisella tasolla vaihteleva. KalPan tehopelaajiin jo useamman kauden lukeutunut Klemetti pelasi kauden ensimmäiset 25 ottelua pisteillä 3+8, mutta tahti on kiristynyt ja nyt viimeisten kymmenen ottelun saldo on 6+5. Syksyyn mahtui myös 16 ottelun mittainen maaliton putki.

– Kaksijakoinen kausi tämä on ollut. Yksi pätkä oli aika heikko ja tehottomuus pääsi hieman ajatuksiinkin. Koitin lähestyä sitä niin, että kausi on erittäin pitkä ja huonompia jaksoja tulee joskus väkisinkin. Yritin pitää saman tutun luoton itseeni ja tekemiseeni, Klemetti kertoo.

– Sittemmin olen saanut parannettua ja tehnyt myös enemmän pisteitä. Toivottavasti tämä vastaava vire jatkuisi nyt pitempäänkin.

Kuhmossa syntynyt 22-vuotias hyökkääjä on viihtynyt KalPan organisaatiossa jo kahdeksan kauden ajan, joista neljä viimeisintä Liiga-joukkueen puolella. Kehityskäyrä on ollut nousujohteinen ja Suomen A-maajoukkueessakin hän pääsi tekemään debyyttinsä Ruotsin EHT-turnauksessa helmikuussa 2021.

Suuria tavoitteita ei ole kuitenkaan maalailtu, vaan keskittyminen on vahvasti nykyhetkessä.

– Keskityn huolella tähän kauteen ja minulla on nykyistä sopimustani vielä ensi kausikin jäljellä. Saa nähdä mitä tulevaisuus sitten tuo tullessaan.


---
Julkaisija: Markus Viljanen