Illan ainoa ottelu pelataan Jyväskylässä - JYP palaa kaukaloon 20 päivää kestäneen tauon jälkeen

19.1.2022
Illan ainoa ottelu pelataan Jyväskylässä - JYP palaa kaukaloon 20 päivää kestäneen tauon jälkeen

JYPin uusi vuosi alkaa puhtaalta pöydältä. Joukkueen edellinen ottelu on viime vuoden puolelta 30.12. (Kuva: Jiri Halttunen)

Liigassa illan ainoa ottelu pelataan JYPin ja HPK:n välillä. Jyväskyläläiset pelaavat vuoden ensimmäisen ottelunsa pitkän 20 päivän tauon jälkeen.

JYP-HPK

>> Kokoonpanot

JYPille ja HPK:lle illan kohtaaminen on toinen tällä kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Hämeenlinnassa 6. marraskuuta 2021, jonka HPK voitti lukemin 3-2 Tommi Tikan tekemällä jatkoaikamaalilla.

JYP palaa tänään kehiin 20 päivän tauon jälkeen pelaten vuoden ensimmäisen ottelunsa. Viimeisimmän ottelun joukkue pelasi 30.12. vieraissa Jukureita vastaan ja tämän jälkeen joukkue asetettiin karanteeniin, josta se vapautuu tänään pelaamaan. JYP lähtee tähän vuoteen sarjataulukon jumbosijalta ja playoffseihin matkaa on jo tavoittamattomat 21 pistettä. JYP pelasi joulukuussa 11 ottelua, joista se voitti kolme keräten näissä yhteensä seitsemän pistettä. JYP on pelannut kokonaisvaltaisesti huomattavasti paremmin viimeisimmissä otteluissa kotona. Viimeisestä kolmesta kotiottelustaan jyväskyläläiset ovat onnistuneet voittamaan kaksi.

HPK:lle illan ottelu on viikon ensimmäinen. Viime viikolla joukkue pelasi kaksi ottelua, joista tuloksena oli yksi voitto ja kolme pistettä. Voiton HPK otti kotona Jukureista lukemin 3-1 kun taas tappio tuli niin ikään kotona Lukkoa vastaan lukemin 1-3. Viime vuoden puolella lokakuun ja joulukuun välisellä ajanjaksolla HPK voitti kymmenen ottelua putkeen, mutta tämän jälkeen yhdeksässä viimeisimmässä ottelussa joukkue ei ole kyennyt voittamaan kahta ottelua peräkkäin. Toisaalta taas kahta tappiotakaan ei ole tullut peräkkäin, sillä viimeisimmät hämeenlinnalaisten ottelut ovat päättyneet vuoron perään voittoon ja tappioon. HPK on pelannut Liigassa TPS:n kanssa vähiten otteluita ja sarjasijoitus on ennen tätä iltaa kymmenes. Kuuden parhaan joukkoon matkaa HPK:lla on viisi pistettä.

HPK:n kanadalaishyökkääjä Philippe Cornet palaa tänään joukkueensa kokoonpanoon kärsityn pelikieltonsa jälkeen. JYPistä Suomea alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa edustaneet Joakim Kemell ja Samuel Helenius ovat tänään poissa kotijoukkueen kokoonpanosta.


---
Julkaisija: Henri Niemelä