HPK:lle vakuuttava voitto Jyväskylästä - Tehokas toinen erä ratkaisi kolmen pisteen kohtalon

19.1.2022
HPK:lle vakuuttava voitto Jyväskylästä - Tehokas toinen erä ratkaisi kolmen pisteen kohtalon

HPK oli keskiviikkona erittäin tehokas, jonka lisäksi se onnistui pitämään nollat omassa päässä. (Kuva: Kimmo Metsälä)

Keskiviikkoillan ainoasta ottelusta HPK otti kolme pistettä vakuuttavalla vierasvoitolla JYPistä. Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, jonka vierasjoukkue vei tylysti lukemin 0-4.

JYP-HPK

>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

JYPille ja HPK:lle illan kohtaaminen oli toinen tällä kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Hämeenlinnassa 6. marraskuuta 2021, jonka HPK voitti lukemin 3-2 Tommi Tikan tekemällä jatkoaikamaalilla. JYP palasi tänään kaukaloon 20 päivän tauon jälkeen vuoden ensimmäiseen otteluunsa. Edellisen kerran jyväskyläläisjoukkue oli esiintynyt Liigassa 30.12. Jukureita vastaan.

Illan otteluun HPK sai räväkän startin kun Antti Pihlström vei joukkueensa 0-1 johtoon vain 19 sekunnin pelaamisen jälkeen. Pihlströmin johtama hämeenlinnalaisten ykköskentällinen oli maalin lisäksi muutenkin avauserässä erittäin aktiivinen ja vaarallinen. HPK:n maali jäi erän ainoaksi siitäkin huolimatta, että molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta yhteensä kuuden minuutin edestä.

HPK ratkaisee kolmen pisteen kohtalon Jyväskylän illassa toisessa erässä. HPK iski toisen maalinsa ajassa 26.57, josta vain vajaat kaksi minuuttia myöhemmin vieraat johtivat ottelua jo lukemin 0-4. HPK iski toiseen erään yhteensä neljä maalia venyttäen johtoasemansa kolmanteen erään mentäessä viiteen maaliin. HPK:n maaleista kahdesta vastasi kapteeni Markus Nenonen nostaen henkilökohtaisen maalimääränsä tältä kaudelta kymmeneen osumaan. Viimeisimmän joukkueiden välisen kohtaamisen ratkaissut Tommi Tikka sai syöttöpisteen molempiin Nenosen maaleihin. HPK:n viidennestä maalista vastasi hiljattain jatkosopimuksen seuran kanssa tehnyt Oliver Kiljunen. 23-vuotiaalle hyökkääjälle maali oli Liiga-uran ensimmäinen.

Kolmannessa erässä nähtiin ottelun kuudes ja viimeinen maali HPK:n toimesta. JYP teki keskiviikkoillassa aivan liikaa virheitä puolustuspäässä, mikä kostautui järjestäen rajuimmalla mahdollisella tavalla. HPK oli puolestaan erittäin tehokas maalipaikoissaan ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla, sillä peräti 16 HPK:n pelaaja ylsivät tänään tehopisteille. HPK-maalivahti Daniel Lebedeff torjui tänään kauden toisen nollapelinsä 18 torjunnalla. Virkaveli Markus Ruusulle torjuntoja kertyi tänään yhteensä 36.

HPK ylsi toista kertaa tällä kaudella kuuteen tehtyyn maaliin ottelussa ottaen samalla kauden toisen voittonsa JYPistä. Kolme pistettä nostavat HPK:n sarjataulukossa kaksi sijaa ylöspäin sijalle kahdeksan. Kuuden parhaan joukkoon joukkueella on matkaa enään kaksi pistettä. JYPin alkanut vuosi puolestaan starttasi karulla tappiolla. Edellisestä kuudesta ottelustaan jyväskyläläiset ovat onnistuneet voittamaan vain yhden.


---
Julkaisija: Henri Niemelä