Oskari Salminen on yksi Jukurien hienon kauden avainhahmoista

18.1.2022
Oskari Salminen on yksi Jukurien hienon kauden avainhahmoista

Kuva: Teemu Saarinen

Jukurit on ollut Liiga-kauden pirteä yllättäjä ja sarjasijoitus on mukavasti viides. Mikkeliin täksi kaudeksi siirtynyt Oskari Salminen on napannut selvän ykkösmaalivahdin roolin ja hänen vakuuttavat otteensa ovat yksi syy Jukurien hyvän vireen taustalla.

Pelattujen otteluiden jaettu kärkisija (35) Kärppien Stanislav Galimovin kanssa. Nollapelien jaettu kärkisija viidellä nollapelillä Pelicansin Emil Larmin ja Tapparan Christian Heljangon kanssa.

Jukurien ykkösvahti Oskari Salminen on ahkeroinut joukkueensa maalilla ja myös erittäin onnistuneesti.

– Tähän asti on sujunut pääosin oikein hyvin. Kauteen on tosin mahtunut yksi huonompikin jakso, jonka aikana mietti, että tuleeko hommasta yhtään mitään, Salminen sanoo.

Syyskuu alkoi Jukurien osalta kiitettävästi, mutta lokakuussa joukkue ajautui kuuden ottelun tappioputkeen. Kuuden peräkkäishäviön maaliero oli karmaiseva 8–27. Tuolloin mikkeliläisryhmää ja valmennusta koeteltiin huolella.

– Aika syvällä siinä käytiin niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin. Uusi valmentaja tuo aina omat juttunsa ja alkukaudesta haimme vielä itseämme ja pelitapaamme. Sisään ajamamme pelitapa oli monelle uusi ja kaikki piti rakentaa alusta asti. Lähdimme enemmän hyökkäys edellä ja omiin tuli runsaasti vastahyökkäyksiä, eikä puolustusvalmius ollut vielä ihan kunnossa, kuvailee Salminen.


Salminen on pelattujen otteluiden kärkisijalla yhdessä Kärppien Stanislav Galimovin kanssa. Kuva: Mikko Kankainen

Vaikeudet kuitenkin kasvattivat joukkuetta, joka on noussut hienosti suosta. Katkaistuaan lokakuun tappioputken Jukurit on pelannut 24 ottelua, ja voittanut niistä peräti 17.

– Sen [tappioputken] jälkeen ei ole kuin positiivista sanottavaa. Hommat rullaavat nyt hienosti ja nousujohteisesti. Olemme tehneet viime aikoina hyvällä prosentilla maaleja, mutta puolustuspelaamista voisi toki aina parantaa. Uskomme toisiimme ja joukkueessa on, niin kliseistä kuin se onkin, todella hyvä joukkuehenki.

Ykkösmaalivahdin tontti

22-vuotias Salminen pelasi toissa kaudella Mestiksessä SaPKossa ja viime kaudella Liigaa KooKoossa. Savonlinnassa Salminen pelasi runsaasti, mutta KooKoossa otteluita kertyi runkosarjassa vain 14, kun ruotsalainen Victor Brattström pelasi valtaosan otteluista. Salminen lähti viime kauden jälkeen uusiin maisemiin etsimään lisävastuuta ja mahdollista ykkösvahdin tonttia.

– Mestis-kausi oli kehityksen kannalta tärkeä, sillä pääsin pelaamaan paljon ja vetämään silloin ensimmäistä kertaa kunnolla kokonaisen ammattilaiskauden. Viime kaudella en saanut paljoa pelejä, ja niidenkin välillä oli usein paljon aikaa. Olihan se vähän vaikeaa, mutta loppukaudesta sain enemmän vastuuta ja tekeminen parani loppua kohden.


Hyvä vire on nostanut Jukurit sarjataulukossa viidennelle sijalle. Kuva: Mikko Kankainen

Nyt Salminen on Jukureissa selvä ykkösvahti, mikä on tuonut muutoksia arkeen myös henkisellä puolella.

– Niin paljoa ei ehdi treenata kuin ennen, kun keskittyminen on enemmän seuraavassa ottelussa. Tilanne on henkisesti jopa helpompi, kun nyt tiedän pääseväni pelaamaan enemmän. Aiemmin en tiennyt yhtään, koska peli tulisi omalle kohdalleni ja sitten piti olla yhtäkkiä valmis. Kehonhuoltoon on myös kiinnitetty entistä enemmän huomiota, kun pelejä kertyy paljon, Salminen toteaa.

Parhaillaan Jukureilla on viikon mittainen tauko otteluista. Pieni paussi hektisen arjen ja matkustamisen keskellä tekee Salmisen mielestä vain hyvää.

– Mukavaa, että pääsee välillä lepäämään. Ottelutauolla voi treenailla ja keskittyä välillä kaukalon ulkopuolisiin asioihin. Elämässä on muutakin kuin jääkiekko ja kotonakin on kiva olla. Vapaalla tulee vietettyä paljon aikaa tyttöystävän ja koiran kanssa.


---
Julkaisija: Markus Viljanen