Hyvävireinen Tappara isännöi Sportia − Lukko ja Pelicans kinastelevat pääsystä kuuden parhaan joukkoon

18.1.2022
Hyvävireinen Tappara isännöi Sportia − Lukko ja Pelicans kinastelevat pääsystä kuuden parhaan joukkoon

Marko Virtanen ja Lukko ovat hyvässä iskussa. (Kuva: Elmeri Elo)

Liigan tiistai-illassa mitellään kaksi ottelua, kun Pelicans isännöi Lukkoa ja Tappara Sportia. Pelicans ja Lukko taistelevat samoista sarjasijoituksista ja Sport kamppailee pääsystä pudotuspeleihin.

Pelicans−Lukko

>> Kokoonpanot

Pelicans ja Lukko saapuvat otteluun hyvin erilaisista asetelmista. Pelicansin edellisen kymmenen ottelun saldo on kaksi voittoa varsinaisella peliajalla ja seitsemän tappiota. Lukko Puolestaan on voittanut kymmenestä edellisestä pelistään yhdeksän. Raumalaiset matkaavat Lahteen kahdeksan ottelun voittoputkessa.

Kohtaaminen on kaksikolle vasta kauden toinen keskinäinen. Ensimmäinen ottelu Emil Larmen näytöstä, kun Pelicans-veskari ei päästänyt laukaustakaan selkänsä taakse joukkueensa 3–0-voitossa.

Alakuloinen Pelicans

Seitsemästä viime ottelustaan vain yhden voittolaukauskilpailuvoiton napannut Pelicans on tuskaillut viime ajat maalinteko-ongelmien kanssa. Lahtelaisjoukkue on tehnyt kymmenessä viime ottelussaan 19 maalia. Pelicans päästää vähän maaleja, mikä mahdollistaa sen, että pussinokkien hyökkäysarsenaalilla voi olla hiljaisempia iltoja silloin tällöin.

Lahtelaisten tuloksenteko on levännyt hyvin pitkälti joukkueen ykkösketjun varassa, ja nyt hyökkäyksen yksipuolisuus on ilmentynyt ajoittaisena tehottomuutena.

JYPin kanssa sopimuksensa purkanut Brad Lambert teki sopimuksen Pelicansin kanssa, joten olisiko nuori superlupaus vastaus Pelicansin puolittaiseen alakuloon.

Hurjavireinen Lukko

Alkukaudella takellelleen Lukon peli kulkee tällä hetkellä lähes moitteettomasti. Voittoja tulee toisensa perään, ja tuote on kentälläkin kunnossa.

Vaikka raumalaiset ovat erikoistilanne- ja viidellä viittä vastaan -tilastoissa sarjan keskikastia, parantunut joukkuepelaaminen on tuonut joukkueelle voittoja. Lukko on sarjan parhaita joukkueita sen hallitessa kiekkoa. Lukon laukaisuerotus on sarjan paras (+373).

Tappara−Sport

>> Kokoonpanot

Kohtaaminen on Tapparan ja Sportin kauden neljäs keskinäinen. Sport vei kauden avauskohtaamisen lukemin 3–2, mutta kahdessa edellisessä ottelussa kotkapaidat eivät ole onnistuneet maalinteossa.

Tappara on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan peräti yhdeksän. Ennen viime perjantain HIFK-tappiota kirvesrinnat marssivat yhdeksän ottelun voittotuubissa. Sportin käyrä on heikompi, sillä vaasalaiset ovat kymmenestä edellisestä ottelustaan napanneet kolme voittoa ja kymmenen sarjapistettä.

Tappara janoaa takaisin voittokantaan

Tapparan komea voittomarssi päättyi viime perjantaina HIFK:ta vastaan, mutta joukkue osoitti sitkeytensä ottelussa useaan otteeseen tulemalla kolme kertaa tappioasemasta tasoihin.

Tapparan hyvän vireen takana on moniakin syitä, ja kovaa tulosta tehneet Kristian Kuusela ja pistepörssin kärkinimi Anton Levtchi näyttelevät suurta roolia tamperelaisten menestyksen näytelmässä. Kuusela on tehnyt edelliseen kymmeneen otteluun 13 pistettä, Levtchi 12.

Lisäksi Tappara pitää keskimäärin vastustajaansa enemmän kiekkoa, on viidellä viittä vastaan tehokkaampi ja ottaa vähiten rangaistuksia.

Karkaako pudotuspelijuna?

Sport palasi takaisin voittokantaan, kun se kaatoi edellisessä ottelussaan Ässät voittomaalikilpailussa. Sport on pudonnut kahdeksan pisteen päähän pudotuspeleistä. Piste-eron lisäksi kotkapaidat ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän kuin viimeisellä pudotuspelipaikalla keikkuva HPK. Sportin kovin kilpakumppani taistelussa playoff-paikasta tulee kuitenkin olemaan KooKoo. Kouvolalaiset ovat HPK:n tavoin 55 pisteessä, mutta KooKoo on pelannut yhden ottelun enemmän kuin Sport.

Sport on sarjan heikoin alivoimajoukkue ja toiseksi tehottomin ylivoimajoukkue. Maalinteko-ongelmista läpi kauden kärsinyt Sport on myös tehnyt vähiten maaleja tämän kauden Liigassa. Illan vastustaja Tappara on päästänyt toiseksi vähiten, joten Sport-pelureilla on täysi työ iskeä maaleja vahvan Tappara-puolustuksen läpi tiistaina.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen