Pelicans vahvistuu loppukaudeksi huippulupaus Brad Lambertilla

17.1.2022
Pelicans vahvistuu loppukaudeksi huippulupaus Brad Lambertilla

Pelicans vahvistuu loppukaudeksi 18-vuotiaalla Brad Lambertilla. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicans vahvistuu loppukauden ajaksi huippulupaus Brad Lambertilla. 18-vuotias hyökkääjä pelasi syyskauden JYPissä.

Pelicans on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen Brad Lambertin kanssa. 18-vuotias huippulupaus purki aiemmin tänään oman sopimuksensa JYPin kanssa.

Lambert on Pelicansin oma kasvatti, joka nähtiin viimeksi lahtelaisten paidassa kaudella 2018-19 edustaen kolmea eri juniorijoukkuetta alle 16-vuotiaista aina alle 20-vuotiaisiin asti. Hyökkääjä siirtyi HIFK:n kautta JYPiin kaudeksi 2020-21 ja Jyväskylässä tähän syksyyn syntyi 24 ottelussa tehopisteet 2+4=6. Viimeisimmät ottelut hyökkäyslupaus on pelannut vuodenvaihteessa Suomen maajoukkueessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Kisat jouduttiin keskeyttämään jo alkulohkovaiheessa, mutta Lambert oli Suomen kahteen otteluun joukkueensa tehokkain pelaaja tehopistein 1+4=5. Lambert on varauskelpoinen pelaaja ensi kesän NHL-draftissa. Siellä hyökkääjää ennakoidaan varattavaksi ensimmäisillä varausvuoroilla.

Liigan maalipörssiä johtava Pelicans-hyökkääjä Jiri Smejkal lähtee Tshekin maajoukkueen mukana helmikuussa pidettäviin Pekingin olympialaisiin, joten seura tarvitsi itselleen uuden kärkiketjujen hyökkääjän.

- Tosi hyvillä mielin tulen kotiin. Pelicans tarvitsi pelaajaa ja itselleni tämä on hyvä mahdollisuus. Hienoa päästä auttamaan kasvattajaseuraa menemään pitkälle kevääseen, Lambert kommentoi Pelicansin tiedotteessa.

- Lambert on erittäin hyvä nuori jääkiekkoilija, joka tuo meille laatua joukkueeseen ja ennen kaikkea erikoistilanne- sekä hyökkäyspelaamiseen. Lahjakas ja kyvykäs pelaaja, joka on menossa urallaan vahvasti eteenpäin. Erityisen hienoa, että saamme jälleen lahtelaisen pelaajan vahvistamaan ryhmää, päävalmentaja Tommi Niemelä kuvailee tuoretta sopimusta.


---
Julkaisija: Henri Niemelä