Ilveksen vahva kolmas erä mursi Kärpät − tupsukorvat sarjakärkeen

17.1.2022
Ilveksen vahva kolmas erä mursi Kärpät − tupsukorvat sarjakärkeen

Jouko Myrrän joukkue marssi Kärppien yli maanantaina. (Kuva: Aarno Vuorinen)

Ilves otti maanantai-illan kamppailussa kauden neljännen voittonsa Kärpistä. Ilves oli vahvempi ottelun alusta saakka ja vain Stanislav Galimovin torjunnat pitivät Kärpät mukana ottelussa aina kolmanteen erään saakka. Ilves tykitti neljä maalia Kärppien verkkoon päätöserässä ja marssi voittoon.

Ilves−Kärpät 4−0 (0−0, 0−0, 4−0)

>> Tilastot
>> Ottelukooste
>> Lehdistötilaisuus

Ilveksen ja Kärppien ottelu oli yksipuolinen näytös, jonka ratkaisu nähtiin kolmannessa erässä. Ilveksen maalilla torjunut Vadim Zherenko pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä joukkueensa 4−0-voitossa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, ja isäntien komennossa. Ilves oli lähellä maalintekoa jo avausminuuttien aikana, mutta Kärppien maalilla Stanislav Galimov ei ollut ohitettavissa.

Ilves oli avauserässä selvästi aktiivisempi ja valmiimpi joukkue ja hallitsi kiekkoa. Ensimmäinen 20-minuuttinen oli vauhdikas, eikä kiekko pysynyt paikallaan yhtäjaksoisesti kuin pieniä hetkiä. Ilves vei avauserän laukaukset 11−6. Tupsukorvien tähtihyökkääjä Nick Babtiste pääsi kahdesti nokikkain Kärppien venäläisveskarin kanssa, mutta viimeistely jäi vajaaksi.

Kumpikin joukkue pääsi kertaalleen ylivoimalla avauserässä, mutta alivoimat selvisivät tilanteista voittajina.

Ottelun toinen erä oli myös maaliton. Peli tasoittui, ja Kärpät pääsi peliin paremmin mukaan. Kärpät kamppaili tasapäin Ilveksen kanssa erän alkupuoliskon, mutta jälkimmäinen puolisko oli Ilveksen yksipuolista hallintaa ja paineistusta.

Vaikka Kärpät pääsi paremmin peliin mukaan, se ei laukonut toisessa erässä kuin kahdesti. Ilves puolestaan tykitti 12 kutia kohti oululaisten maalia.

Petri Kontiolalla oli ajassa 35.23 loistava paikka viedä joukkueensa 1−0-johtoon, mutta "Konnan" nosto lähietäisyydeltä päätyi Galimovin räpylään.

Kolmannessa erässä Ilveksen koko ottelun mittainen hallinta konkretisoitui maalien muodossa. Kärpät sai ylivoiman erän avauspuoliskolla, mutta ei onnistunut maalinteossa. Välittömästi erikoistilanteen päätyttyä, Ilves karkasi kolmella yhtä vastaan -hyökkäykseen viimeisteli komean kuvion päätteeksi 1−0.

Kaksi minuuttia myöhemmin Babtisten illan kolmas läpiajo tuotti tulosta, ja kanadalainen iski kauden 13. osumansa.

Ilves löi lisää vettä myllyyn ajassa 52.04, kun Eemeli Suomi iski tupsukorvien seuraavan osuman. Galimov luisteli osuman jälkeen vaihtoaitioon ja kärppämaalinsuulle luisteli Joel Blomqvist.

Myös Blomqvist joutui antautumaan kertaalleen ottelussa, kun Ilves siirtyi 4−0-johtoon ylivoimalla.


---
Julkaisija: Aki-Petteri Pulkkinen