Santtu Kinnunen loistaa Tapparan alakerran tehopuolustajana

13.1.2022
Santtu Kinnunen loistaa Tapparan alakerran tehopuolustajana

Santtu Kinnunen saa paljon vastuuta Tapparan ylivoimapelissä. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Tapparan nimekkäästä puolustusosastosta on erottunut tällä kaudella edukseen Santtu Kinnunen. 22-vuotias puolustaja on Liigan plus-miinus-tilaston kärkinimi ja viime kaudella tehdyt ennätyspisteet menevät rikki todennäköisesti jo lähiaikoina.

Tapparan puolustuksessa on rutkasti kokemusta aina MM-kisatasolta asti. Pisteiden valossa tamperelaispuolustuksen johtohahmo on kuitenkin ollut tällä kaudella 22-vuotias Santtu Kinnunen. Toista kauttaan Tapparassa pelaava lahtelainen on Liigan plus-miinus-tilaston kärkinimi ja puolustajien pistepörssistäkin Kinnunen löytyy 18. sijalta.

Nuori puolustaja on varsin tyytyväinen omiin esityksiinsä, mutta tiedostaa myös kehityskohteet.

– Nousujohteista on ollut. Olen löytänyt sellaisen hyvän perustason, millä pystyn suorittamaan ja käyttämään samalla omia vahvuuksiani. Olen uskaltanut pelata hyvällä itseluottamuksella, ja sitä kautta olen saanut lisää rohkeutta pelaamiseen. Kokonaisvaltaisen pelin pitää olla totta kai kunnossa, mutta näen, että olen enemmän hyökkäysorientoitunut puolustaja, Kinnunen tuumaa.

– Olen tehnyt paljon töitä luistelun eteen, jotta vastustajan pelaajat eivät pääse karkuun, vaan pysyn paremmin mukana. Siten saan riistettyä enemmän kiekkoja ja liimattua äijiä seinälle.

Suuri vastuu ylivoimapelissä

Hyvät peliotteet ovat tuoneet Kinnuselle myös runsaasti peliaikaa ylivoimalla, jossa hänelle kertyy selvästi enemmän minuutteja kuin muilla joukkueen puolustajilla. Tapparan ylivoimapeliä pyörittävät muun muassa Liigan pistepörssin kärkinimi Anton Levtchi sekä pistepörssin kärkikymmeniköstä löytyvät Kristian Kuusela ja Waltteri Merelä, joten laatua löytyy.

– Hieno mahdollisuus päästä tuollaisten taitureiden kanssa pelaamaan. Heiltä oppii paljon ylivoimapelistä ja koitan ottaa uusia asioita omaankin tekemiseeni. Pitää myös kantaa tulosvastuuta, kun pääsee ylivoimaa pyörittämään. Ylivoimapelimme on parantunut myös viime aikoina ja teemme hyvin maaleja, Kinnunen toteaa.


Santtu Kinnunen on Tapparan tehokkain puolustaja. Kuva: Atte Rissanen


Tapparan kausi alkoi kankeasti, kun tamperelaisjoukkue voitti ensimmäisistä kymmenestä ottelustaan vain neljä. Marraskuussa alkoi kuitenkin pelillisesti parempi ajanjakso, joka on jatkunut tähän päivään asti. Parhaillaan joukkue on peräti kahdeksan ottelun voittoputkessa.

– Syksyllä peleissämme oli paljon vaihtelevuutta. Saatoimme hävitä hyvällä pelillä, mutta taas voittaa huonolla pelillä. Se tietty tasaisuus puuttui. Parin viime kuukauden aikana olemme löytäneet paremmin kokonaisvaltaisen hyvän suorittamisen, Kinnunen sanoo.

– Alkukaudesta keskityimme aavistuksen liikaa kiekonhallintaan. Toki haluamme nytkin hallita kiekkoa ja peliä, mutta samalla hyökkäämme paljon suoraviivaisemmin kohti maalia, mikä on tuonut hyvin tulosta. Maalinteko on muuttunut meillä todella hyvään suuntaan.


---
Julkaisija: Markus Viljanen