Topi Niemelälle vuoden jatkosopimus Kärppiin

29.12.2021
Topi Niemelälle vuoden jatkosopimus Kärppiin

Topi Niemelä johtaa parhaillaan puolustajien pistepörssiä 31 ottelun jälkeen tehopistein 6+18=24. (Kuva: Teemu Saarinen)

Puolustaja Topi Niemelä on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Kärppien kanssa. Tällä hetkellä nuorten MM-kisoissa pelaava Niemelä johtaa Liigassa puolustajien pistepörssiä.

Puolustaja Topi Niemelä on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen Kärppien kanssa. 19-vuotias Niemelä on Kärppien oma kasvatti ja hän pelaa parhaillaan kolmatta kauttaan Liigassa. Puolustajalle kulunut syksy on ollut erittäin tehokas, sillä hän on ollut parhaimmillaan tällä kaudella sekä Kärppien sisäisen että Liigan pistepörssin kärjessä. Tällä hetkellä Niemelä johtaa puolustajien pistepörssiä 31 ottelun jälkeen tehopistein 6+18=24. Toronto Maple Leafs varasi Niemelän NHL-draftissa kolmannella kierroksella kesällä 2020.

Niemelä on parhaillaan osa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta nuorten MM-kisoissa Edmontonissa. Kahteen otteluun puolustaja on toistaiseksi tehnyt yhden maalin Itävallan verkkoon. Viime vuoden kisoissa Niemelä valittiin koko turnauksen parhaaksi puolustajaksi pronssimitali kaulassa.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on hyvillään jatkosopimuksen synnystä ja vakuuttaa, että seura on sitoutunut auttamaan nuorta puolustajaa matkalla kohti uran seuraavia tavoitteita:

- Olemme todella iloisia siitä, että Topi teki sopimuksen! Meidän näkemyksemme on, että Topin on fiksua pelata vielä lisävuosi Suomessa ja sitä kautta kehittää itseään kohti NHL:ää. Topilla on jo nyt iso rooli joukkueessa, mutta sitäkin pyritään kasvattamaan entisestään. Tämä jatkosopimus on myös Liigalle merkittävä asia. Uskon, että Topin kaltaisten nuorten pelaajien otteista halutaan nauttia Liigassa jatkossakin. Hän on tänä vuonna osoittanut sen, että pystyy pelaamaan kovalla tasolla ja on kehittynyt äärettömän hyvin viime vuodesta. Onneksemme saamme nauttia vielä vuoden Topin palveluksista Kärpissä!

Niemelä itse näkee jatkovuoden Oulussa kehityksensä kannalta tärkeänä. Fysiikkapuolella hän kokee olevan vielä puutoksia, joihin on hyvä tarttua tutun valmennustiimin kanssa:

- Hyvillä fiiliksillä odotan kehittymistä sille tasolle, että voin ottaa seuraavan stepin isompiin sarjoihin. Täältä löytyy tuttu valmennus ja fysiikkavalmentaja, jotka tietävät kehityskohteeni.


---
Julkaisija: Henri Niemelä