Jukurien hieno syyskausi tuottaa uusia ennätyksiä – Katso lukemat menestyksen takana

22.12.2021
Jukurien hieno syyskausi tuottaa uusia ennätyksiä – Katso lukemat menestyksen takana

Kuva: Mikko Kankainen

Liigan syyskauden tasonnostajiin on kuulunut Jukurit. Mikkeliläiset ovat sarjataulukossa kahdeksantena ja hyvin mukana seurahistorian ensimmäisen playoffs-paikan jahtaamisessa. Kausi on tuottamassa kasan uusia seuraennätyksiä kuudetta Liiga-kauttaan pelaavalle joukkueelle.

Jukurit on koonnut runkosarjan puolivälissä 49 pistettä. Joukkue on saalistanut 14 varsinaisen peliajan voittoa ja kaksi voittoa jatkoaikapeleistä. Pisteprosentti 54,4 on parempi kuin kertaakaan aikaisemmin samassa ottelumäärässä joukkueen Liiga-historiassa.

Runkosarjan avauspuolikas oli Jukureille kaksijakoinen. Ensimmäisistä 16 ottelustaan joukkue voitti vain kolme varsinaisilla peliajoilla, mutta sen jälkeiset 14 ottelua ovat tuottaneet peräti 11 voittoa varsinaisilla peliajoilla. Jukureilla on tällä hetkellä takanaan kuuden ottelun voittoputki, joka on sen seurahistorian pisin.

Edellisiin kausiin verrattuna Jukurit on parantanut erityisesti vierasotteluiden pelaamistaan. Mikkeliläiset ovat keränneet jo tähän mennessä enemmän vierasvoittoja kuin yhdelläkään kolmesta edellisestä kokonaisesta kaudesta.

Kärkihankinnat kantaneet hyökkäyspäässä

Myös pelaajakohtaisia ennätyksiä on menossa rikki jo kauden varhaisessa vaiheessa. Joukkueen paras maalintekijä ja pistemies on ollut Petrus Palmu. Pistepörssissä neljäntenä oleva 24-vuotias laitahyökkääjä on pelannut alkukauden lähes piste per peli –tahdilla ja viimeistellyt 11 maalia.

Palmu on joukkueensa ahkerin laukoja, hyökkääjien peliaikaykkönen ja kärjessä myös tehopörssissä lukemalla +10. Neljättä kauttaan Liigassa pelaava Palmu on siirtämässä myös yhden kauden piste-ennätyksensä uusille kymmenille. Jukurien yhden kauden piste-ennätykseen on matkaa enää 10 pisteen verran. Yksikään toinen pelaaja ei ole pystynyt yhtä kovaan pistetahtiin Jukurien paidassa kuin Palmu tällä kaudella.

Myös tshekkihyökkääjä Simon Stransky on tehnyt ison tasonnoston viime kauteen nähden. Konkari Jarkko Immonen on kantanut vastuullista roolia maalintekijänä. Kauden puoliväliin mennessä tehdyt 10 maalia ovat väkevä näyttö 39-vuotiaalta kaiken kokeneelta keskushyökkääjältä.

Maalivahtihankinta noussut Liigan läpimurtopelaajaksi

Jukurien avainpelaajiin on kuulunut myös maalivahti Oskari Salminen. Viime kaudella KooKoossa pelannut 22-vuotias torjuja on kantanut päävastuuta Jukurien maalilla ja on Liiga-vahtien peliaika-, voitto- ja nollapelitilastojen ykköspaikalla. Salminen on rikkonut jo tässä vaiheessa kautta Jukurien seuraennätyksen viidellä nollapelillään. Voittoprosentti 61,1 on vähintään kolmasosan joukkueensa peleistä pelanneiden maalivahtien vertailun kolmanneksi paras.

Jukurien menestyksen takana ei sovi unohtaa myöskään tulokasvalmentaja Olli Jokisen panosta. Ensimmäistä kauttaan aikuisten tasolla valmentava Jokinen pystyi valmennusryhmineen kääntämään Jukurien kurssin lokakuun lopulla. Viimeisten 14 ottelun jaksolla Jukurit on ollut Liigan paras joukkue hurjalla pistekeskiarvolla 2,50!


---
Julkaisija: Antti Seppänen