Paikat CHL:n semifinaaleihin jaossa – Lukko ja Tappara ratkaisupeleissä vieraskaukaloissa

14.12.2021
Paikat CHL:n semifinaaleihin jaossa – Lukko ja Tappara ratkaisupeleissä vieraskaukaloissa

Kyle Platzer (vas.) ja Michael Haga ovat valmiina tiistain vieraskamppailuihin. (Kuva: CHL / Mika Kylmäniemi ja Elmeri Elo)

Champions Hockey Leaguen neljännesfinaalien ratkaisuottelut pelataan tiistaina. Lukko pelaa toisen neljännesfinaaliottelunsa Münchenissä, Tappara Rouenissa. Kummallakin on alla tasapelit ensimmäisistä otteluista. Paikka CHL:n neljän parhaan joukkoon irtoaa yhteismaalien perusteella. Otteluparien voittajat kohtaavat semifinaalivaiheessa.

Lukko pelasi viikko sitten Red Bull Müncheniä vastaan tasatuloksen 2–2. Saksalaiset hallitsivat tilastojen valossa avausottelua hienokseltaan, mutta ratkaisupeliin lähdettäessä kaikki on auki.

– Kolme erää kuudesta on vasta pelattuna. Sen tiedämme, että vastustaja tulee paineistamaan meitä kovaa. Kiekon liikuttelu ja oma liikkuminen ovat meillä pelin ydinkohtia, Lukon päävalmentaja Marko Virtanen tiivistää tunnelmat ennen ottelua.

Lukko pelaa neljättä kauttaan CHL:ssä. Kaudella 2014-15 matka katkesi neljännesfinaaleissa. Vuotta myöhemmin joukkue kamppaili finaalipaikasta huipputasaisissa semifinaalipeleissä Kärppiä vastaan, mutta taipui yhteismaalein 4–5.

* * *

Tappara hallitsi viime viikon otteluaan Rouen Dragonsia vastaan selvästi, mutta joukkueen maalinteon tehokkuus ei ollut kohdillaan. Tapparan kautta on leimannut heikko kotimenestys, mutta vierasotteluissaan kirvesrinnat on ollut Liigan paras joukkue.

Haaste Ranskassa on kuitenkin erilainen.

– Varmasti he (Rouen Dragons) ovat aggressiivisempia kotiyleisön edessä. Kansainvälinen jääkiekko on kehittynyt niin paljon viime vuosina, että ennakkoasetelmat ovat näissä peleissä tasoittuneet, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola sanoo.

Tapparan kokoonpanosta puuttuu viikonloppuna loukkaantunut puolustaja Brady Austin, mutta hyökkääjä Joona Luoto on toipunut takaisin pelikuntoon.

>> Lue lisää: championshockeyleague.com

Neljännesfinaalien ratkaisuottelut 14.12.

20.00 Frölunda, SWE – Leksands IF, SWE, tilanne 5–2
20.00 Rögle, SWE – Sparta Praha, CZE, tilanne 5-2
20.30 Rouen Dragons, FRA – Tappara, tilanne 3–3 | Kokoonpanot | Otteluseuranta
21.15 Red Bull München, GER – Lukko, tilanne 2–2 | Kokoonpanot | Otteluseuranta


---
Julkaisija: Antti Seppänen